Navigate forward to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Navigate forward to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Op vakantie met een baby

Jullie gaan al jaren op kampeervakantie. De ene keer in een sun lodge, de andere keer zelf met een kampeertent. Nu gaat alleen de jongste aanwinst van het gezin ook mee op vakantie. Voor de eerste keer op vakantie met een baby. Jullie hoeven echt niet jullie favoriete manier van vakantie vieren achter jullie te laten. Kamperen met een baby kan zeker. Wel is een goede voorbereiding hierin erg belangrijk. Denk aan het uitkiezen van een geschikte camping. Onze medewerkers helpen je graag met het uitzoeken hiervan. Ook hebben we een lijstje met reistips samengesteld, wanneer je gaat kamperen met een baby. 

Een compleet ingerichte safaritent

Wanneer je bij Vodatent een compleet ingerichte safaritent huurt, is deze safaritent nog niet geschikt voor het kamperen met een baby. Op alle campings waar Vodatent mee samenwerkt is het mogelijk om een kinderbedje (zonder bedlinnen) en een kinderstoel bij te boeken. De kosten hiervan zijn € 2,- per nacht voor de complete set. Natuurlijk kun je deze ook zelf meenemen van huis. Wanneer je gaat kamperen met een baby hebben we nog wel een aantal tips voor je:

  • Check vooraf je EHBO set en de reisapotheek, zodat je de juiste medicijnen bij je hebt. Denk hierbij ook aan medicijnen voor doorkomen tandjes, ORS etc.
  • Neem voldoende babyvoeding mee, want dit is in het buitenland niet altijd te koop
  • Neem een goede thermoskan mee. Zo kun je ’s avonds water koken om ’s nachts of de volgende ochtend direct een melkfles te kunnen maken
  • Neem een baby pop-up tentje mee. Deze kun je gebruiken als bedje, box en speelplekje en weert de muggen
  • Zorg voor een campingplaats met voldoende schaduw.
  • Neem voldoende verschoningssetjes mee of kijk of er op de camping een wasmachine en droger aanwezig is
  • Zorg zelf voor bedlinnen, als je een kinderpakket bijboekt en neem een slaapzakje en extra dekentjes mee
  • Neem een opblaasbadje en speelkleed met geplastificeerde onderkant mee
  • Koop vooraf wegwerpslabbetjes en wegwerpwashandjes

Babyvriendelijke camping

Niet alleen voor de eerste keer maar ook wanneer jullie vaker met je kindje op vakantie gaan, gelden er andere overwegingen voor je gezin. Wanneer je gaat kamperen met een baby is het erg belangrijk dat er op de camping voldoende schaduwplekken zijn. Wanneer de safaritent de gehele dag in de zon staat, zal de baby nauwelijks slapen. Een andere overweging kan zijn dat de camping auto vrij is. Niet de complete dag door auto’s die het kampeerveld op- en afrijden. Wat verder nog handig kan zijn om op te letten wanneer je gaat kamperen met een baby is:

  • Hoe zijn de sanitaire voorzieningen? Is er bijvoorbeeld een speciale babyruimte?

We gaan naar een Vodatent safaritent in het buitenland

Je kunt jouw trouwe metgezel zeker meenemen naar België, Frankrijk, Duitsland of een ander Europees land. Zorg er wel voor dat je de volgende zaken geregeld hebt:

• Een identificatiechip

• Een Europees dierenpaspoort

• Een geldige rabiësvaccinatie (de hond mag pas na 21 dagen de grens over)

• Voor elke vakantiebestemming kunnen nog specifieke vaccinaties worden aanbevolen. Kijk op de website van het National Pet Information Centre voor meer informatie.