25 mrt. 2024
Eva in 't Veld

Ontdek de Belgische Ardennen, een ideale plek als je op zoek bent naar rustige natuur en historische charme. Deze regio, gelegen in het zuiden van België, staat bekend om zijn prachtige natuur, stromende rivieren en historische dorpjes.
 

Natuurschoon van de Ardennen

In de prachtige Ardennen word je omringd door een en al groen. Met haar uitgestrekte bossen biedt deze regio de perfecte setting voor ontspannende wandelingen of fietstochten. Luister naar het vrolijke gezang van de vogels en houdt je ogen goed open om hertjes of haasjes te spotten die nieuwsgierig tussen de bomen door gluren.

En langs de rivier de Ourthe vind je onder andere: Camping Village Sy, Camping La Roche en Camping de la Vallée. Hier kun je niet alleen genieten van de rust en natuur, maar ook verkoeling zoeken in het verfrissende water of diverse watersportactiviteiten beoefenen. 

Activiteiten in de Ardennen

Hou je van wat meer actie? Dan zit je bij de Ardennen ook helemaal goed. Zo kan je bijvoorbeeld gaan kajakken op één van de rivieren of per mountainbike er op uit trekken de bossen in. Ook zijn er meerdere klimbossen waar je jouw moed op de proef kan stellen. 
 

Historische Schatten

Ontdek de geschiedenis van de regio in de mooie dorpjes en historische steden. Het middeleeuwse Durbuy, vaak beschouwd als het kleinste stadje ter wereld, en La Roche-en-Ardenne met zijn middeleeuwse kasteel zijn enkele parels die je niet kan overslaan tijdens je verblijf in de Ardennen.

Ontdek onze safaritenten in de Ardennen

Benieuwd naar de mogelijkheden die de Ardennen te bieden hebben? Ontdek onze campingspagina en begin met het plannen van jouw droomvakantie in een safaritent te midden van dit prachtige landschap.

Campings in de Ardennen