De mogelijkheden van een safaritent

3 aug. 2023
Vodatent Tip
Joëlle van Weelden

Heerlijk avontuurlijk kamperen in een tent, maar wel met de comfort van thuis? Safaritenten zijn de ideale accommodaties om in te verblijven, wanneer je één wilt zijn met de natuur en toch dat luxueuze gevoel wilt behouden. Maar wat houdt een safaritent eigenlijk in? Vodatent heeft de belangrijkste punten voor je op een rijtje gezet!

Welke safaritenten zijn er?

Er zijn een hoop verschillende modellen als je kijkt naar safaritenten. Het grootste verschil tussen de tenten is het sanitair en de grootte.

Safaritenten zonder sanitair, waarbij je écht het kampeergevoel krijgt. Deze tenten zijn voorzien van bedden en een woongedeelte. Hoe groter een Basic tent, hoe meer faciliteiten er bijkomen. Denk aan, meerdere bedden, een grotere leefomgeving of een verrijdbaar keukentje om heerlijk buiten te koken/eten.

Safaritent met de basis sanitair, zodat je wel nog het echte kampeergevoel krijgt, maar met net die extra comfort. Deze tenten zijn voorzien van bedden, een woonruimte, een vaste keuken met spoelbak en een toilet.

Safaritent met alles wat je nodig hebt qua sanitair. Deze tenten zijn voorzien van bedden, een woongedeelte, een vaste keuken met spoelbak en een compleet ingerichte badkamer. Deze tenten geven echt dat luxueuze gevoel, terwijl je wel in de natuur wakker wordt.

Hoe open je een safaritent?

Je kunt de safaritent op twee manieren openen aan de voorkant. 

Voor een smallere opening, geschikt voor bijvoorbeeld het voor- en naseizoen, kun je de twee middelste ritsen naar boven manoeuvreren. Rol hem dan naar boven en bevestig deze aan de twee zwarte bandjes bovenaan. Nu heb je een smalle deuropening, waardoor je makkelijk in en uit de tent kunt en wat frisse lucht binnen krijgt.

Wanneer het heerlijk weer is en je optimaal wilt genieten van de buitenlucht, kun je de voorkant van de safaritent ook wijder openen. Rits het midden naar boven en trek de flappen naar de zijkanten. Je kunt ze vastmaken met de zwarte zijbandjes. Nu kun je optimaal genieten van de natuur om je heen en de prachtige omgeving bekijken terwijl de tent lekker kan doorluchten.

De ramen van de safaritent

De ramen van de safaritent zitten vast aan de binnenkant van de tent (handig bij regen) en kunnen op drie manieren aangepast worden.

  1. Je kunt de ramen in hun geheel naar boven oprollen, waardoor je alleen nog het muggengaas hebt staan. Dit zorgt voor wat luchtdoorstroom en geeft dat ultieme buitengevoel.
  2. Is het wat kouder? Rol dan alleen het donkere scherm omhoog. Hierdoor krijg je al het prachtige natuurlijke licht in jouw Safaritent, zonder de kou van buiten.
  3. Wanneer je een romantisch en knus avondje wilt in de tent, kun je ook alles dicht laten, waardoor de tent sfeervol donker wordt.

Veranda

Heerlijk in de buitenlucht zitten, met een kopje koffie of een koud drankje, dat is het ultieme vakantiegevoel! Dankzij de veranda die bij elke Safaritent zit, kun je gezellig buiten zitten met de familie en samen genieten van al het schoons dat de camping en omgeving te bieden heeft. Bij de Safaritent Basic heb je zelfs een verrijdbaar keukentje, zodat je ook buiten op de ruime veranda kunt koken en genieten van al het lekkers. Ook de kinderen hebben hier alle plek om te spelen, terwijl jij een oogje in het zeil kan houden. Na het einde van een lange dag is het daarnaast ook de perfecte plek om gezellig na te kletsen en om naar de prachtige sterrenhemel te kijken.