Glampen met Andrea in de Ardennen

17 jun. 2024
Gastblog
Eva in 't Veld

Afgelopen weekend is Andrea uitgenodigd door Camping La Roche in de Belgische Ardennen om met haar gezin te komen overnachten in een safaritent. Ze hebben met elkaar genoten van de prachtige omgeving en van de verschillende faciliteiten op de camping. Benieuwd hoe ze het precies hebben ervaren? Neem dan zeker een kijkje bij deze gastblog!

Klaar voor vertrek

Vrijdagmiddag, na het werk, zijn mijn gezin en ik met de auto vertrokken richting Camping La Roche. Vanuit Rotterdam is het ongeveer drie uur rijden naar de camping. Bij aankomst in de avond stond de safaritent al volledig gereed voor ons klaar. We hebben de dag afgesloten met een heerlijk drankje op de veranda met luifel.

Speelplezier op de camping

De volgende ochtend scheen het zonnetje en maakten we ons gereed voor vertrek. De kinderen hebben heerlijk gespeeld in de speeltuin van de camping voordat onze wandeling begon. Er is een ruime variatie aan speelattributen waardoor mijn zoontje van 5 en z’n vriendinnetje van 7 heerlijk konden spelen. De speeltuin is ruim opgezet en daarnaast grenst een sportveld waar je kan voetballen en volleyballen. 

Wandelend de Ardennen verkennen

Nadat de kinderen uitgespeeld waren, zijn we wandelend naar La Roche gegaan. Onderweg werden we volledig omringd door de prachtige natuur van de Ardennen. De route naar La Roche volgt de oevers van de rivier L'Ourthe. Hoewel we eigenlijk van plan waren om te gaan kanoën, besloten we dit vanwege de wisselvallige weersverwachting toch niet te doen. Dit is echter zeker wel aan te raden voor iedereen die Camping La Roche bezoekt.

Vlak naast de camping bevindt zich een kajakverhuur, waar je kunt opstappen en vervolgens tot in het centrum van La Roche kunt peddelen. Deze activiteit is een absolute aanrader en staat zeker op onze lijst voor een volgend bezoek. Maar ondanks dat we het kanoën moesten overslaan, hebben we ook onze ogen uitgekeken tijdens onze wandeltocht.

Bezoek aan La Roche

Na onze wandeling zijn we gaan lunchen in La Roche, waar we heerlijk in de zon op een terras hebben gezeten. Na een lekkere lunch waar we energie hebben ingeslagen, vervolgden we onze route naar Chateau La Roche. Het is een klim naar het kasteel, maar zeker het bezoeken waard. De kinderen genoten volop van het ontdekken van het kasteel en de uitzichten van boven waren prachtig.

Na ons bezoek aan Chateau La Roche hebben we nog een drankje gedronken op het gezellige pleintje in La Roche. Hier stopt ook een treintje dat een sightseeing tour door het stadje en de prachtige natuur aanbiedt. Dit kwam perfect uit, want de kinderen waren er ook aan toe om even op adem te komen. Met het treintje hebben we een leuke route gedaan waarbij je door de bergen wordt geleid. Na onze tour hebben we onze weg vervolgd naar de camping, waar de kinderen meteen de speeltuin indoken voor nog wat extra speelplezier.

Avondeten in de safaritent

Toen de avond eenmaal was aangebroken zijn we teruggegaan naar onze safaritent om het avondeten klaar te maken. Het leuke aan deze safaritent is dat er een verrijdbare keuken aanwezig is, waardoor je heerlijk kunt koken op de veranda. Na het avondeten hebben we de kinderen gedoucht en klaargemaakt voor bed. Daarna genoten we nog even van een rustige avond op de veranda met een drankje en een spelletje.

Uitstapje naar de Grotten van Han

De volgende dag begonnen we met een uitgebreid Vaderdag ontbijtje om papa in het zonnetje te zetten. Na het ontbijt pakten we onze spullen in en maakten we de safaritent gereed voor uitchecken. Na het uitchecken zijn we onze weg vervolgd naar de Grotten van Han in Rochefort, op ongeveer 45 km van de camping. Hier hadden we een familie-rondleiding van 1 uur en 15 minuten geboekt, waarbij we door de indrukwekkende grotten werden geleid. Zowel wij als de kinderen vonden de tour prachtig en het is zeker een bezoek waard als je een uitstapje zoekt in de omgeving.

Kortom, we hebben een fantastische tijd gehad op Camping La Roche en we kunnen met zekerheid zeggen dat we graag nog eens terug willen komen.

Zoek & Boek

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Boek je ideale glampingvakantie op maat via onze zoek- en boekpagina, waar je kunt filteren op je persoonlijke voorkeuren en behoeften!

Zoek & boek