2 jul. 2024
Gastblog
Eva in 't Veld

Wendy was de gelukkige winnaar van onze Instagram-winactie en won een verblijf van een week in een van onze safaritenten bij Camping Pittoresque! Benieuwd naar haar eerste ervaring in een safaritent? Lees hier hoe ze het heeft ervaren

Voor het eerst in een safaritent

Ik win eigenlijk nooit iets. Als ik meedoe aan een spelletje, eindig ik meestal als tweede of laatste. Ik ben er altijd bijna, maar net niet. Maar deze keer was het anders: ik heb een reis naar Frankrijk gewonnen, een reis! Via Vodatent deed ik mee aan een winactie en ik won een week naar Camping Pittoresque. Geweldig!

Er was eigenlijk maar één 'probleem': de gewonnen reis was in een tent. De laatste keer dat ik kampeerde was ongeveer 20 jaar geleden met mijn ouders. Zij verbleven in de caravan, terwijl ik in een tentje ernaast sliep. Toen we de tent weer inpakte, bleek er een rat genesteld te zijn tussen de buiten- en de binnentent. Sindsdien heb ik voor hotels gekozen en de haringen van mijn tent aan de wilgen gehangen.

Een groene oase

Na een reis van iets meer dan 11 uur kwamen we aan op de camping, een groene oase. Aan de ene kant keken we uit over rivier de Lot, en aan de andere kant bewonderden we prachtige rotspartijen. De geur van gras, zon en wilde bloemen vulde mijn neus. Vlinders fladderden om me heen, en ik zag een salamander op mijn terras. Het voelde als een vakantie uit een idyllische zomerse roman.

De safaritent

Ik opende de rits van mijn tent en stapte binnen op een warme houten vloer. Ik keek mijn ogen uit. De keuken was luxe en van alle gemakken voorzien. Hoewel ik zelf nooit kook, is het fijn om te weten dat mijn vriend een maaltijd kan bereiden. De 'huiskamer' was knus, met veel opbergruimte en comfortabele zitmogelijkheden.

De slaapkamers hadden stevige houten bedden en fijne matrassen. Alle ramen konden open geritst worden en waren voorzien van horren, zodat geen enkele spin naar binnen kon komen. Ik hou van schoon, netjes en comfortabel, vooral als het gaat om douchen en naar de wc gaan. Ik moet nogal vaak plassen, en met een wc-rol onder mijn arm richting het toiletgebouw lopen is niets voor mij. Noem mij maar verwend, en ik zal het bevestigen.

Toen ik de houten deur naar de badkamer opende, viel ik bijna van mijn campingstoel. Een regendouche in een tent, een volwaardig toilet en een prachtig badmeubel. Douchen met het geluid van vogels op de achtergrond is echt een andere beleving.

Vriendelijke eigenaren

De jonge eigenaren doen er alles aan om je verblijf zo fijn mogelijk te maken. Ze zijn vriendelijk, avontuurlijk en energiek. Ze doen alles zelf, waardoor het voelt alsof je onderdeel uitmaakt van deze fijne plek, waar je ook nog eens heerlijk kunt eten.

Omgeving van de camping

En dan de omgeving van de camping: van kanoën op de rivier tot de middeleeuwse dorpjes in de buurt, alles is Insta-waardig. Het besef dat er al duizenden voeten over die keien hebben gelopen, maakt je bescheiden. De kerkjes, de boetiekjes, en de volle terrassen met lachende mensen die goede wijn drinken - wat is het leven toch mooi.

Ik heb van elke dag genoten. De omgeving, de natuur, het eten, de mensen en natuurlijk het kamperen. Een aanrader. Bedankt voor de heerlijke tijd.

Zoek & Boek

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Boek je ideale glampingvakantie op maat via onze zoek- en boekpagina, waar je kunt filteren op je persoonlijke voorkeuren en behoeften!

Zoek&boek