Top 5 uitjes in de Ardennen

De prachtige natuur in de Belgische Ardennen biedt veel avontuurlijke mogelijkheden. Voor alle leeftijden is er iets te doen! Ga kanoën, mountainbiken of bezoek één van de prachtige stadjes. Vanwege de vele activiteiten is het lastig om een juiste keuze te maken, wij zetten graag onze favorieten uitjes op een rij.

 

1.     Circuit van Spa-Francorchamps

Circuit van Spa-Francorchamps is het racecircuit van België. Op het 7 kilometer lange circuit wordt o.a. geracet door de F1! Naast alle races is het ook mogelijk om een rondleiding op het circuit te boeken, hierdoor kan je een kijkje in de keuken krijgen. Als je in de buurt bent van Circuit van Spa-Francorchamps raden wij je aan om ook even bij het Automobielmuseum van Stavelot te gaan kijken, hier wordt d e geschiedenis van het circuit weergegeven.

 

undefined

2.     Durbuy

De kleinste stad van de gehele wereld ligt in de Ardennen, dit is Durbuy. Dit prachtige stadje heeft voldoende charme en historie om een dagje te besteden. Durbuy is hiernaast de ideale plek voor fijnproevers. De restaurants en barretjes hebben heerlijke gerechtjes en drankjes, rivierkreeftjes zijn hier de lokale specialiteit. De historie is niet verdwenen in Durbuy . Zo heeft het stadje, een waterpunt, oude stadmuur en kasteel!

 

3.     Grotten van Han

De magische Grotten van Han zijn gelegen in Han-sur-Lesse . In de grotten kun je de prachtige wanden bekijken, lichtshows aanschouwen en het museum bezoeken. De grotten hebben verschillende ‘zalen’, elke zaal heeft zijn eigen kenmerk. Jaarlijks komen er honderdduizend mensen de Grotten van Han bekijken. Boven de grotten van Han kun je het Wildpark bezoeken, hier kun je de poolwolf, edelhert en meer bekijken!

 

4.     Bastogne War Museum

Het Bastogne War Museum neemt je mee naar de strenge winters van de Tweede Wereldoorlog. In het museum kan je de overblijfselen van de slagvelden om de slag van Ardennen bekijken. Gedurende de reis door de Tweede Wereldoorlog word je bij de handgenomen door 4 personages uit de oorlog, dit maakt het verhaal nog aangrijpender! Het Bastogne War Museum ligt vlakbij het Mardassonmonument, dit is dus ook te zien vanaf het museum.

 

undefined

5.     Brouwerij Achouffe

Waar staat België bekend om? Bier! Ook de Belgische Ardennen beschikt over enkele bouwerijen, waaronder Brouwerij Achouffe. Brouwerij Achouf fe is al sinds het einde van de jaren 70 actief, sindsdien zijn ze op het terras niet meer weg te denk. Na de rondleiding is het heerlijk om van een speciaalbiertje te genieten. Een Achouffe-biertje is te herkennen aan het kaboutertje op het glas of flesje. 

undefined