Navigate forward to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Camping Tikvah 

Voorzieningen op Camping Tikvah 

 • Christelijke camping
 • Mindervaliden faciliteiten
 • Skelterverhuur
 • Speeltuin
 • Tafelvoetbal
 • Trampoline

camping_tikvah_-_website_(6)

Camping Tikvah

Oosthalen 5, 9414 TG Hooghalen   

Op zoek naar een leuke camping in Drenthe? Camping Tikvah is een gezellige familiecamping op de Drentse Hooglanden. Gelegen tussen de Drentse dorpen Hooghalen, Grolloo, Elp en Schoonloo midden in een natuurgebied met 5000 hectare aaneengesloten natuur.

Door de mooie en ruime opzet is Camping Tikvah kindvriendelijk en overzichtelijk. Er is een speeltuin en kinderen mogen gebruik maken van skelters op het terrein. Op elke plek is uitstekende WiFi beschikbaar. Jong en oud kan genieten van een heerlijke vakantie op Camping Tikvah.

Je kunt direct het bos inlopen met daarachter heidevelden en zandverstuivingen van Het Grote Zand. De camping ligt 2 kilometer van het dorpje Hooghalen (9 km ten zuiden van Assen). Het terrein wordt omgeven door heidevelden, zandverstuivingen, vennen, naald- en loofbossen. Het is een uniek fiets- en wandelgebied. Er lopen diverse wandelpaden en op 70 meter afstand ligt een fietsknooppunt, wat aansluit op het uitgebreide fietsnetwerk in Drenthe. Op 750 meter afstand van Camping Tikvah ligt het herinneringscentrum van het voormalig “Kamp Westerbork”. Dit is zeer de moeite waard om te bezoeken (ook voor kinderen geschikt). In de vakanties en vanaf het voorjaar worden er dagelijks rondleidingen gegeven. Kinderen kunnen zwemmen in het bos in de Ieberenplas. Het is een half uur fietsen door de bossen en het water is er erg schoon. Ook op 750 meter van de camping ligt het Melkwegpad, een educatieve wandelroute waarin de fascinerende wereld van het heelal en de grootste radiotelescopen van Europa centraal staan. Spelenderwijs leert jong en oud over de werking van de enorme schotels. Tevens begint vanaf het terrein van het Herinneringscentrum Kamp Westerbork aan het Melkwegpad. In de omgeving van de camping zijn heel veel andere uitstapjes mogelijk. Het centrum van Assen en Westerbork zijn slechts 9 km vanaf de camping en plaatsen als Emmen, Groningen en Meppel zijn allemaal binnen een half uur aan te rijden.

Extra informatie over de voorzieningen

Soms is het handig om van te voren te weten of de horeca wel is geopend tijdens jouw verblijf, of bijvoorbeeld het zwembad of wanneer er animatie is. Hieronder hebben wij de belangrijkste extra informatie op een rijtje gezet.

* Alle hieronder genoemde periodes, tijden en prijzen zijn onder voorbehoud en kunnen door omstandigheden wijzigen.  

Receptie
Periode geopend: 01-04 t/m 15-10
Openingstijden: 10:00 - 17:00

Fietsverhuur

Locatie: Schreur , Hooghalen
Afstand: 1,4 km
Kosten: vanaf € 6,- per dag 

I.v.m. Corona heeft de camping maatregelen getroffen zodat je veilig op de camping kunt verblijven. Ben je benieuwd wat deze maatregelen op dit moment zijn, neem dan contact op met de camping waar je geboekt hebt.

Als er door Coronamaatregelen minder en/of aangepaste faciliteiten worden aangeboden heb je geen recht op korting of restitutie. 

Skelterverhuur
Periode geopend: 01-04 t/m 15-10
Kosten: gratis

Bijkomende kosten

De getoonde prijzen op onze website zijn exclusief bijkomende kosten. Deze kosten worden afgerekend bij aankomst op de camping.

Verplichte kosten zijn:

 • Toeslag van € 3,- p.p.p.n.
 • Borg van € 50,- per accommodatie


Optioneel bijkomende kosten:

 • Lakenpakket € 8,- p.p.
 • Huisdier (max. 2) € 5,- p.n. 
 • Kinderstoel + campingbedje € 2,- p.n.
 • Bijzettentje (zelf meenemen - max 5m²) € 5,- p.n.

Omgeving van Camping Tikvah

Attractiepark Duinen Zathe

Attractiepark Duinen Zathe

18 km
Boomkroonpad Drouwen

Boomkroonpad Drouwen

17 km
Gevangenismuseum Veenhuizen

Gevangenismuseum Veenhuizen

27 km
Kabouterland Exloo

Kabouterland Exloo

27 km
TT Circuit Assen

TT Circuit Assen

10 km
Wildlands Adventure Zoo

Wildlands Adventure Zoo

35 km
Informatie kamp Westerbork

Informatie kamp Westerbork

1 km
Iberenplas

Iberenplas

15 km
Martini toren

Martini toren

41 km
Assen

Assen

10 km

Bekijk de plattegrond van Camping Tikvah 

Vind een accommodatie die bij jou past

Loading interface...Loading interface...Loading interface...Loading interface...Loading interface...Loading interface...