Navigate forward to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Glamping vakantie bij de boer

Ook zo toe aan tot rust komen in de natuur. Lekker eropuit met de hele familie. Weleens gedacht aan kamper bij de boer. Nee, niet zo ouderwetse kamperen met eigen tent of caravan, maar in een Safaritent voor zien van allen gemakken. Die meteen klaar is om vakantie in te vieren bij aankomst.

boerderijcampings
camping_de_watertoren_(5)

Wat houdt het in Glamping vakantie bij de boer

Een boerderijcamping is een kampeerterrein op het erf van een boerderij. Dit kan bijvoorbeeld een veeboerderij met koeien zijn, maar ook een akkerbouwbedrijf. In de meesten gevallen zijn het kleinschalige campings met veel rust en ruimte op het plattenland. Door de kleinschaligheid hangt er vaak een gemoedelijkere sfeer dan op grote mega campings. Verwacht bij deze campings dan ook niet een animatie team of een groot zwembad. Maar wel diertjes waar je lekker mee kan knuffel en/of een mooi uitzicht over de velden!

Dit allen dan alleen in een glamping accommodatie. Glamping is een moderne vorm van kamperen. In een voorledig ingerichte accommodatie met veel gemakken die je van thuis gewend bent en al helemaal voor u klaar staat bij aankomst. Hoeveel luxe je wilt tijdens je vakantie heb je zelf in de hand. Wil je graag naar het sanitair gebouw voor boodschap of een lekker douch of geniet je van privé sanitair. Maar op deze nieuwe manier van kamperen kan je wel nog steeds geniet van de charmes van en het buitenleven. In dit geval het plattelands leven. Even spieken in het leven van een boer.

Leerzaam en leuk voor de kinderen

Buiten heel de dag buiten zijn, kan je ook heel de dag tussen de dieren zijn als je bij een veeboer op vakantie gaat. Dit is niet alleen leuk maar ook leerzaam. Hier mogen ze meekijken hoe de dieren gemolken worden, helpen met voeren, de kudde van het land halen en met een beetje geluk maak je de geboorte van een kalfje of lammetje mee. Vaak zijn er ook nog kippen, konijnen, geitjes, pony’s en ander kleinvee om mee te knuffelen.

Heb je iets minder met dieren dan kun je ook kiezen voor een akkerbouwbedrijf. Hier lopen een stuk minder beesten rond, vaak hebben ze alleen wat kleinvee voor de gezelligheid. Voordeel daarvan is dat er minder geluidsoverlast is van loeiende koeien en er is minder mest waardoor je ook minder last hebt van vliegen.

Bij allebei maak je natuurlijk kans om een rondje mee te mogen op de tractor.

petting-zoo-goat-medium
Waterbuffelfarm_-_Buffel__(2)

Boergondisch genieten

De idealen plek om Boergondisch te genieten van je vakantie, als je het mij vraagt. Lekker koken met lokalen producten die vers van het land afkomen of boodschappen doen in landwinkel in de buurt. Een winkel waar alle streekproducten van de boerderij en de bedrijven in de omgeving te koop zijn. Bij sommigen boerenbedrijven mag je zelfs aan schuiven dat is pas Boergondisch genieten!

Door de mooie ligging van de meesten boerderijcamping ’s is er in de omgeving vaak ook veel te doen. Zoals lekker fietsen of wandelen. Maar ook een stad of dropje bezoeken met een marktje of een dagje naar een attractiepark is mogelijk. Vaak is er in de buurt ook wel een plek op wat verkoeling te zoeken op een mooi zomer dag, zoals een zwemplas, zwembad, zwemmeer of misschien wel bij zee in de buurt.

Loading interface...Loading interface...Loading interface...Loading interface...Loading interface...Loading interface...