Glamping Ardèche

Glamping vakantie in de Ardèche

Eén van de mooiste departementen van Frankrijk en een begrip onder de toeristen, de Ardèche. Je bent hier omgeven door adembenemende rivierkloven, ongetemde landschappen en pittoreske dorpjes. Als je echt op zoek bent naar dat vakantiegevoel, ontspanning, inspanning en genieten van de natuur en het heerlijke klimaat, dan ben je in de Ardèche op het juiste adres. Deze omgeving in combinatie met een glamping accommodatie, maakt het helemaal af. Onze glamping accommodaties staan volledig ingericht voor jou klaar, het relaxen kan gelijk beginnen. 

zoo-2490470__340

Bezienswaardigheden die het bezoeken waard zijn

In de Ardèche is veel te zien en te doen. Van het bezoeken van kleine charmante dorpjes met historische kerken, kastelen en bruggen tot aan de krokodillenboerderij in Pierrelatte. Neem bijvoorbeeld  het dorpje Thueyts, hier zie je prachtige stenen huizen en oude architectuur. In de omliggende natuur vindt je ook veel schoonheden die het wandelen waard zijn. Zo is er de waterval 'Mond van de Hel' of de Duivelsbrug over de rivier de Ardèche. En is de temperatuur al zo opgelopen, dat jullie op zoek zijn naar verkoeling? Dan kan er heerlijk gezwommen worden in de rivier.

Verder is het mogelijk om samen met het gezin op safari te gaan? Dat kan in Safaripark van Peaugres, het grootse dierenpark van de regio Rhône-Alpes. Je kan het park te voet of met de auto verkennen. Er leven hier wel meer van 900 dieren en 130 verschillende soorten vanuit verschillende continenten over de wereld.

Ten slotte is de Abdij van Notre-DAme d'Aiguebelle ook een bezienswaardigheid die het bezoeken waard is. Er wonen hier nog steeds monniken en het is de meeste spirituele plek van heel het departement. Je kan de tentoonstellingsruimte bezoeken om meer te weten te komen over de geschiedenis van dit prachtige bouwwerk. Na afloop kan je nog even langs het winkeltje waar je heerlijke producten zoals gebak, chocolade en jam kunt kopen uit klooster.

Prachtige natuur

De Ardèche is een begrip onder de toeristen, dit wordt voornamelijk gezegd vanwege de beeldschone natuur die je hier kunt vinden. Van bergen tot grotten, het is bijna te mooi voor het oog, maar wel iets wat je zeker een keer in het echt moet hebben gezien.

Als je het over de Ardèche hebt, denken de meeste mensen aan de Pont d'Arc & Gorges de l'Ardéche. Dit stukje natuur wordt ook wel de Europese Grand Canyon genoemd. Het is een natuurlijke boogformatie, die het begin markeert van de Gorges de l'Ardèche. Dit is een kloof van wel 30 kilometer lang die loopt van Vallon-Pont-d'Arc tot Saint-Martin-d'Ardèche. In het nabij gelegen toeristische dorpje Vallon-Pont d'Arc vindt je tal van winkels, cafés en restaurants om ever lekker te bij te komen.

Ook het bezoeken waard, zijn de vele grotten in de Ardèche. Neem bijvoorbeeld de Aven d'Orgnac, dit is een druipsteengrot die in 1935 is ontdekt en jaarlijks wordt bezocht door 140.ooo mensen. Of de Saint Marcel d'Ardèche, dit is een sprookjesachtige grot, waarvan tot nu toe bekend is dat het de langste is van de Ardèche. Als laatste tip hebben we nog de Grotte de la Madeleine, deze grot is ontstaan door ondergrondse waterklacht en heeft zelfs een klank- en lichtshow.

Loading interface...

Overnachten in de Ardèche

Genieten van de natuur, de cultuur en de temperaturen van de Ardèche? Kies dan voor een glamping vakantie in één van onze accommodaties. Alles staat al klaar bij aankomst zodat het genieten direct kan beginnen. Het enige wat jullie nog hoeven te doen, is uitzoeken welke mooie plek jullie als eerst gaan bezoeken.

Bekijk onze campings in Ardèche

Loading interface...Loading interface...Loading interface...