Glamping Denemarken

Glamping in Denemarken

Ga je graag op glampingvakantie in Kroatië? Bereid je dan voor op prachtige natuur, heerlijk eten en mooie uitzichten. In het land is genoeg te zien en te beleven, van een prachtig strand tot aan bijzondere steden. Ook is er in de natuur van Kroatië veel te ontdekken.

Skagen, Strand

Noord-Jutland

In Noord-Jutland krijgt de natuur alle ruimte om haar gang te gaan. Niet alleen in het beschermde Nationale Park Thy, maar ook langs de kust, rondom de fjorden en in de uitgestrekte duingebieden. Bij Rubjerg slokt het zand inmiddels zelfs een volledige vuurtoren op! De regio is een populaire bestemming voor een gezinsvakantie. Je kan er op uit in de natuur, lange dagen aan het strand en enorme lunchtafels vol verse vis. Wat wil je nog meer? Vooral het noordelijkste puntje van Denemarken op het strand, vlakbij Skagen, is echt een aanrader! Je kan hier genieten van het prachtige uitzicht en als je gelukt hebt zie je hoe hier twee zeeën elkaar ontmoeten, het Skagerrak en het Kattegat, je kan dan duidelijk zien hoe de golven elkaar kussen. Het is daar ook zomaar mogelijk dat je wat zeehonden op het strand ziet luieren. Dit is natuurlijk niet iets wat je elke dag ziet! Dit prachtige plekje wordt ook wel Grenen genoemd. 

Midden-Jutland

De langste rivier, de hoogste berg en het grootste meer van Denemarken bezoeken in één vakantie? Dat kan in Midden-Jutland! Niet voor niets is het merengebied (Søhøjlandet) één van de populairste regio’s van Midden-Jutland. Nergens in Denemarken vind je zoveel groen en zoveel water op één locatie. Voeg daar typisch Deense steden en dorpen als SilkeborgSkanderborg, Ry, Gjern en Truust aan toe en je hebt een heerlijke en goed bereikbare vakantiebestemming voor het hele gezin. Midden-Jutland is ook een ideale bestemming met kinderen, je kan altijd wel ergens in de buurt een frisse duik nemen of een kanotocht maken. Je kan ook otters en gigantische snoeken spotten in het aquarium van Silkeborg of dwalen door de labyrinten van Labyrinthia. Safaripark Givskud Zoo is ook zeker een heel leuk uitje om te doen met de kinderen. Als kers op de taart zit LEGOLAND® ook in Midden-Jutland! 

Midden-Jutland, Bos
ribe_viking_center

Zuid-Denemarken

Als je aan Denemarken denkt, denk je al snel aan strand, gemoedelijke stadjes en Bergen LEGO. Dat is ook exact wat Zuid-Denemarken je te bieden heeft. Er zijn veel kindvriendelijke stranden en prachtige natuurgebieden. Daarnaast vind je er talrijke fiets- en wandelroutes, enorme heidevelden en allerlei leuke Viking attracties. Als je kinderen een beetje houden van zwemmen, klimmen, glijbanen testen, vikingen ontdekken en ijsjes eten, is Zuid-Denemarken echt de ideale bestemming voor jou en je kinderen. Zuid-Denemarken is ook een ideale locatie om op onderzoek uit te gaan. Terwijl je in openluchtmusea als Hjemsted Oldtidspark en Den Fynske Landsby honderden jaren terug in de tijd kunt reizen, stap je in Odense in de wondere wereld van sprookjesschrijver Hans Christian Andersen. Als je liever gaat zwaardvechten met een Viking, kan dit ook geregeld worden. In Ribe’s Vikingcentrum geven ze je met liefde een spoedcursus. Ook het historische Jelling (UNESCO Werelderfgoed) en de kasteeltuin van Egeskov Slot mag je zeker niet missen. 

Seeland

Langs de kust van het eiland Seeland vind je de mooiste stranden en badplaatsen van het eiland. Kilometers en kilometers lange zandstranden, zelfs in het hoogseizoen rustig. Heerlijk om eindeloze strandwandelingen te maken, uit te waaien, te zwemmen of op de fiets de kustlijn te volgen en regelmatig even af te stappen. Vanuit Hornbaek is het minder dan een uur rijden naar de hoofdstad van Denemarken, Kopenhagen. Deze stad is al een bestemming op zich, maar ook zeker niet te missen tijdens je bezoek aan Seeland. De Little Mermaid, de kleurrijke pakhuizen aan Nyhavn, de wisseling van de wacht bij het Koninklijk Paleis, een boottocht door de havens; het zijn slechts enkele van de bezienswaardigheden van deze stad. De oude binnenstad, de winkelstraat Strøget, de woonwinkels, restaurants. Een dag is hier zeker te kort, maar geeft je een goede indruk van de gezellige hoofdstad.

DesignerOutletCenterRoermond15822695_101548728

Bekijk hier onze accommodaties

Bekijk onze campings in Denemarken