Glamping vakantie in de Dordogne

De Dordogne is een prachtig gebied in het zuidwesten van Frankrijk met een mix tussen mooie natuur en pittoreske dorpjes. Tussen de groene heuvels vind je onder andere bijzondere kastelen, historische grotten en mooie rivieren. Ben je op zoek naar een vakantie vol ontspanning, inspanning en wil je genieten van een heerlijk klimaat? Samen met de safaritenten van Vodatent is dit de perfecte manier om te genieten van een zorgeloze vakantie! 

familiepark_goolderheide_-_website_(18)

Prachtige natuur in de Dordogne

In de Dordogne kun je veel zien en doen, er is voor ieder wat wils. In de heuvelachtige natuur vind je prachtige wandel- en fietsroutes, zodat je de omgeving goed kunt verkennen. Daarnaast kun je genieten van de mooie uitzichten tijdens een wandeling. Ga bijvoorbeeld wandelen in de omgeving van de plaats Périgueux. Het groene heuvellandschap heeft verschillende wandelroutes door mooie bossen. De plaats Périgueux zelf is ook een bezoek waard. In Périgueux kun je onder andere de Cathédrale Saint-Front en de ruïnes van Château Barrière bezoeken.

In het afwisselende landschap wonen veel verschillende vogels. Tevens vind je in de Dordogne rivieren en meren, waar je een watersport kunt beoefenen of een verfrissende duik in kunt nemen. Maak bijvoorbeeld een kanotocht in Brantôme, het Venetië van Perigord.

Bezienswaardigheden in de Dordogne

Ben jij een echte geschiedenisliefhebber? Door heel de Dordogne vind je bijzondere prehistorische vondsten. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het dal van Vézère. Hier zijn namelijk wel 25 grotten met prehistorische muurschilderingen te vinden. Ook kun je wel 147 prehistorische vindplaatsen bezoeken. Daarnaast zijn er veel eeuwenoude kastelen te bezoeken, ieder met een ander persoonlijk verhaal. Bekijk de architectuur van kleine dorpjes en breng een bezoek aan de plaatselijke marktjes. Bezoek bijvoorbeeld Sarlat, een middeleeuwse stad met oude architectuur en kleine straatjes.

Ben je meer een wijnliefhebber? Dan is het zeker waard om een kijkje te nemen bij één van de vele wijngaarden in de Dordogne. Neem deel aan een wijnproeverij en geniet van heerlijke hapjes.  Daarnaast kun je heerlijk genieten op het terras van een restaurant of café in verschillende dorpjes. In de Dordogne is het eten elke dag wel een feest, omdat er zo veel te ontdekken is.

Loading interface...

Overnachten in een safaritent in de Dordogne

Wil je genieten van een heerlijke vakantie in de natuur van de Dordogne? Kies dan voor een glamping vakantie van Vodatent. Met onze verschillende accommodaties zit er altijd iets voor je bij. Bij aankomst op de camping staat de safaritent al voor je klaar. Hierdoor kun je direct genieten van een zorgeloze vakantie!

Loading interface...Loading interface...Loading interface...