Glamping vakantie in Loire

De Loire is een departement in Frankrijk, gelegen in de regio Auvergne-Rhône-Alpes. In dit departement vind je veel gezellige dorpjes en steden, omringd door mooie natuur. Dit departement wordt gekenmerkt door de rivier Loire die tussen de bergen in het gebied stroomt. Daarnaast staat het gebied bekend om indrukwekkende kastelen, religieuze gebouwen en middeleeuwse dorpen. Ben je op zoek naar een zorgeloze vakantie, vol mooie bezienswaardigheden en ontspanning? Samen met de safaritenten van Vodatent is dit de perfecte manier om te genieten van een heerlijke vakantie! 

saint-jean-saint-maurice-sur-loire

Bergachtige natuur in Loire 

In Loire vind je veel prachtige natuur, gekenmerkt door de hoge bergen. Daarnaast vind je ook mooie natuurparken, zoals Parc Naturel Régional du Pilat. Dit is een berggebied met grote bossen en prachtige uitzichtpunten. Daarnaast vind je er kleine dorpjes, zodat je na een wandeltochtje op een terras kunt genieten van een drankje en een heerlijke maaltijd. Voor de echte avonturiers en ervaren wandelaars is het mogelijk om de hoogste top van het park te bereiken. Het hoogste punt is Crêt de la Perdix, met wel 1431 meter hoogte. Voor wat meer ontspanning kun je terecht bij Parc de Pilat. Hier vind je verschillende meren en rivieren zodat je kunt genieten van een verfrissende duik. 

Een andere prachtige plek om heerlijk te wandelen is Lac de Grangent. Dit stuwmeer kun je vinden in het zuiden van het departement en ligt aan de rivier Loire. Rondom het stuwmeer vind je mooie bergen waar je prachtige wandelroutes vind. Ook kun je er verschillende watersporten beoefenen zoals zeilen en kanoën. Als je houdt van ontspanning kun je heerlijk vertoeven op het strand. 

Bezienswaardigheden in Loire

In het departement Loire is veel te zien en te doen. Bezoek bijvoorbeeld de hoofdstad Saint-Étienne, de hoofdstad van Loire. Deze stad ligt aan de voet van Parc Naturel Régional du Pilat en is van origine een industriestad. De stad wordt momenteel omgetoverd tot een creatief centrum, waardoor er wel 15.000 moderne kunstwerken worden tentoongesteld. Daarnaast kun je het Musée d'Art et d'Industrie alles leren over het verleden van de bijzondere stad. 

Loire staat ook bekend om de historische bezienswaardigheden. Een voorbeeld daarvan is Château de la Roche. Dit is een kasteel gebouwd op rosten die midden in de rivier Loire liggen. Hierdoor heb je een prachtig uitzicht op de rivier en de bergen eromheen. Het kasteel is verbonden aan het land met een brug. Een andere historische bezienswaardigheid is Château de Couzan, een kasteelruïne gelegen op een hoge rots van Monts du Forez. Hierdoor kun je een prachtig uitzicht zien van de omgeving. Tevens staat een deel van het kasteel nog overeind, waardoor je kunt rondlopen tussen de bijzondere muren. 

Ook het dorp Pommiers is een bijzondere plek om te bezoeken. Je vindt het dorp ten oosten van de Loire, omringd door groene uitgestrekte velden. Midden in het dorp vind je een klooster, waar de rest van de gebouwen omheen zijn gebouwd. Je kunt de kerk en verschillende kloostergebouwen bezoeken. Daarnaast zijn er verschillende cafés en lokale winkels. 

Loading interface...

Overnachten in een safaritent in Loire

Wil jij genieten van een ontspannen glamping vakantie in het departement Loire? Dan zit je bij Vodatent bij het juiste adres. Met onze verschillende accommodaties zit er altijd iets voor je bij. Bij aankomst op de camping staat de safaritent al voor je klaar. Hierdoor ben je van alle gemakken voor zien en kan je direct beginnen met het genieten van je vakantie!

Bekijk onze campings in Loire

Loading interface...Loading interface...Loading interface...