Onze reisspecialist doet verslag: Centro Vacanze, San Marino

Centro Vacanze

Als reisspecialist bij Vodatent bezoeken we ook persoonlijk alle campings waar wij onze safaritenten verhuren. Tenslotte willen wij jou als onze gast goed kunnen informeren maar ook zeker adviseren. Daarom vinden wij het belangrijk dat wij onze camping goed kennen en niet alleen van een verhaal op onze website. Daarom mocht ik pas op “safari” naar Centro Vacanze in San Marino.

San Marino

Centro Vacanze is onze enige camping in Italië, althans niet echt in Italië maar in de Republiek San Marino, wat omringd is door Italië. San Marino is de oudste nog bestaande constitutionele republiek van de wereld. De economie in San Marino steunt voor een groot gedeelte op financiën die komen uit het toerisme. Tot zover even een stukje aardrijkskunde.

Mijn reis naar San Marino

Omdat ik maar een paar dagen naar Centro Vacanze ga, heb ik ervoor gekozen om met het vliegtuig te te gaan. Vanuit Utrecht rijd je met de auto 1.400 kilometer voordat je op Centro Vacanze San Marino aankomt. Voor een bezoek van twee dagen is dit toch net een beetje te gek. Zelf heb ik ervoor gekozen om vanaf vliegveld Charleroi (dagelijkse vluchten) te vliegen met Ryanair. Het makkelijkste is om op Bologna te vliegen. Vanaf Eindhoven kun je ook vliegen op Bologna (vluchten dinsdag, donderdag en zondag).

Vooraf heb ik een auto gereserveerd via Ryanair, maar er zijn voldoende autoverhuurbedrijven waar je ook nog ter plaatse een auto kunt huren. Vanaf het vliegveld rijd je het in een kleine twee uur naar de camping. Wij hadden vooraf aangegeven dat we later aan zouden komen. Dat was geen probleem, want de nachtwaker zou ons dan welkom heten. Wij zijn netjes welkom geheten door de nachtwaker. Hij heeft ons ook begeleid naar onze safaritent. Natuurlijk verblijven wij dan ook zelf in onze eigen accommodatie.

De camping

Je verblijft op een gezellige familiecamping met veel faciliteiten die op de camping aanwezig zijn zoals:

  • Animatieteam in het hoogseizoen
  • Campingwinkel
  • Broodjesservice
  • Zwembad
  • Speeltuin
  • Tennisbaan
  • Gratis WiFi
  • en nog veel meer

Op de receptie heet Sigrid je van harte welkom (zij werkt natuurlijk niet alle dagen). Sigrid is Nederlandse die in San Marino woont en op de camping werkt. Het toiletgebouw vind je vlakbij de safaritenten. Voor het toiletgebouw vind je een parkeerplaats waar jij als gast van Vodatent je auto kunt parkeren. De tenten staan zo opgesteld dat de achterkant van de tent naar de weg staat. De weg is doodlopend en er komt dus weinig verkeer langs.

Rondom de camping

Op maandagmorgen hebben wij aan Sigrid gevraagd wat wij moesten zien tijdens het verblijf op Centro Vacanze. Natuurlijk moesten wij de oude stad San Marino bezoeken. Parkeren op parkeerplaats 9 (staat allemaal goed aangegeven) was de tip van Sigrid. Vanaf hier loop je zo naar de oude stad San Marino. Wanneer je door de oude stad gaat slenteren ben je al snel twee uur onderweg. Zeker als je ook de kleine slingerende straatjes pakt lijkt het wel een doolhof, maar je komt altijd weer op één van de hoofdwegen uit. Zelf hebben wij er voor gekozen om één van de 3 torens te bezoeken die symbool staan voor San Marino. Het uitzicht wat je hier ziet is werkelijk prachtig en zeker de moeite waard. Althans als je ervan houdt.

Wij hebben ook nog een bezoekje gebracht aan Rimini. Hier wilden wij de mooie stranden bekijken van deze badplaats. Helaas hadden wij geen kleingeld op zak om onze auto te parkeren (tipje, zorg voor kleingeld). De stranden hebben wij wel gezien, alleen wel vanuit de auto. Vanaf de camping is het mogelijk om een pendeldienst te reserveren (minimaal 5 personen) die jullie naar de stranden van Rimini brengt. Verder vind je nog vele bezienswaardigheden rondom de camping die een bezoek zeker de moeite waard maken. Helaas was er voor ons te weinig tijd, maar als we op vakantie gaan vinden wij het zeker de moeite waard om nog een keer terug te gaan en dan een paar dagen langer.

Het klimaat

De ligging vlakbij de Adriatische Zee zorgt voor warme zomers, milde winters en weinig regen. Met een gemiddelde temperatuur in de maanden mei, juni, juli, augustus en september van ongeveer 26 graden is het hier aangenaam genieten van je welverdiende vakantie. Een ander klimaat waar San Marino bekend om staat is het gunstige belastingklimaat. Een hoop vakantiegangers nemen de koffer half vol mee op vakantie en vol mee terug naar huis. Er komen niet voor niets mensen uit Italië, maar ook toeristen die vlakbij verblijven, naar San Marino om goedkoop inkopen te doen.