Safaritent huren met hond

Een safaritent huren met je hond doe je bij Vodatent! Huur nu een luxe safaritent op de leukste diervriendelijke campings!

Accommodatie

Kinderen

Animatie

WiFi

Voorzieningen

Camping-in-Zuid-Frankrijk-Camping-de-la-Bonnette-1-300x225
Frankrijk
Tarn & Garonne (Midi-Pyrénées)
camping-la-bucherie-safaritent huren in Frankrijk
Frankrijk
Dordogne (Limousin)
camping la jaurie - safaritent huren in Frankrijk
Frankrijk
Haute-Vienne (Limousin)
camping le rotja - Safaritent huren in Frankrijk
Frankrijk
Pyrénées-Orientales (Languedoc-Roussillon)
lodge 61 - website (1)
Nederland
Noord-Holland
recreatiepark de wrange - website (4)
Nederland
Gelderland
Achterhoek

Samen met de hond op reis

Ook honden zijn welkom in een safaritent van Vodatent. Met ruim 160 safaritenten waar de hond ook welkom is, denken wij ook aan je trouwe viervoeter.

Op vakantie met je hond

Wanneer je op “safari” gaat in één van de safaritenten van Vodatent dan mag je trouwe viervoeter in de meeste gevallen gewoon mee op reis. Heerlijk wandelen met de hond in de mooie natuurgebieden in Drenthe of Noord-Brabant? Of lekker afkoelen in de zee of een zwemmeer. Tijdens het boeken van jullie welverdiende vakantie kun je aangeven dat de hond ook mee gaat op vakantie. Zo hoeven jullie de hond niet te missen tijdens jullie verblijf in één van onze safaritent. Op camping Le Confluent is het helaas niet toegestaan om de hond mee op safari te nemen.

Meerdere honden mee op “safari”?

Bestaat jullie gezin niet uit één hond maar uit meerdere honden die je allemaal graag mee op vakantie wil nemen? Dan kan het vinden van het juiste vakantieadres soms erg lastig zijn. Met de persoonlijke services van onze reisspecialisten is dit geen probleem. Wij denken graag met jullie mee en zoeken dan ook graag voor jullie en de honden de juiste vakantiebestemming uit. Uiteindelijk moet ook de voorpret voor de vakantie leuk zijn en wij dragen daar graag ons steentje aan bij.

Goed om te weten

Moet ik een toeslag betalen voor mijn hond? Wanneer je hond(en) mee gaan op “safari” dan betaal je € 5,- per nacht per hond Zijn er spullen voor mijn hond aanwezig? Nee, in onze tenten zijn geen benodigdheden voor honden aanwezig. Denk hierbij aan:

 • Voer- en drinkbak
 • Mand of hondenbench
 • Uiteraard een hondenlijn
 • Poepzakjes

We gaan naar een Vodatent safaritent in het buitenland

Natuurlijk mag je trouwe viervoeter mee naar bijvoorbeeld BelgiëFrankrijkDuitsland of Luxenburg. In bijna alle gevallen moet de volgende zaken geregeld of in je bezit zijn:

 • Een indentificatie chip.
 • Een Europees huisdierenpaspoort.
 • Een geldige rabiësinenting (Tip; pas na 21 dagen mag de hond dan de grens pas over).

Per vakantieland kunnen nog specifieke inentingen aangeraden worden. Bekijk hiervoor de website van het landelijk Informatiecentrum gezelschapsdieren

De reis

Voordat je op jullie vakantiebestemming bent, moet er eerst gereisd worden. Niet alle honden vinden het reizen in een auto even leuk. Zeker wanneer het langere afstanden zijn. Zelf vind je het ook prettig om comfortabel te reizen en dit geldt eigenlijk ook voor de hond. Hiervoor hebben wij nog enkele tips:

 • Net als mensen kunnen honden wagenziek worden. Informeer even bij de dierenarts hoe je hier het beste mee om kunt gaan.
 • Prop de hond niet ergens in een hoekje. Zorg voor een veilige plaats voor de hond.
 • Een keer extra stoppen om de hond even lekker te laten wandelen
 • Geef de hond niet net voor vertrek te eten. Het is af te raden dit te doen tijden de reis.
 • Zelf vinden we het ook lekker af en toe wat te drinken, dit geld natuurlijk ook voor de hond.