Safaritent Frankrijk

Safaritent in Frankrijk huren

Een compleet en ingerichte safaritent in Frankrijk huren doe je bij Vodatent! Liever een safaritent huren met eigen badkamer? Ook dat is mogelijk in Frankrijk! 

Inspiratie

Wat wordt jouw bestemming?

Campings in Frankrijk

Een onvergetelijke vakantie in een safaritent 

Huur een safaritent in Frankrijk

Kamperen in Frankrijk start met een bezoek aan de boulangerie. ’s Morgens eet je lekker een croissant aan de eettafel en in de avond speel je een gezelschapsspel aan diezelfde tafel. De safaritent beschikt altijd over twee staanden stoelen en vier kuipstoelen. Daarnaast kun je genieten in de loungeset met een heerlijk kaasplankje en een glas Franse wijn. De tafels, stoelen en de loungeset zijn licht van gewicht, waardoor ze makkelijk te verplaatsen zijn. Zo kun je zelf bepalen of je lekker in de zon wilt zitten of liever in de schaduw. De kampeertent heeft een ruim overdekt terras. Voor de mensen die in het voorjaar of najaar een safaritent in Frankrijk huren is er een elektrisch kacheltje aanwezig.

Natuur

Voor wie één wilt zijn met de natuur, is in Frankrijk bij het juiste adres. Bossen, stranden, rivierkloven en bergen zijn er allemaal te vinden.

Cirque de Gavarnie

In de Pyreneeën vind je een keteldal met de naam Cirque de Gavarnie. Deze ligt in de regio Midi-Pyrénées. Tijdens de laatste ijstijd is dit keteldal door de erosie van een gletsjer ontstaan. Wandel vanuit het plaatsje Gavarnie langs een bergriviertje naar de Cirque. Bewonder in het dal de hoogste waterval van Europa, de Grote Cascade die 413 meter hoog is.

Vodatent biedt in Zuid-Frankrijk en in de Ardèche ook safaritenten aan, dus kijk snel bij het aanbod. 

Het Nationaal Park Cevennen

Ben je opzoek naar ongerepte natuur? Zoek dan niet verder! Het Parc National des Cévennes, kortweg de Cevennen is the place to be. Dit natuurgebied bevindt zich in de regio Languedoc-Roussillon. Het is niet ongewoon dat je hier wolven, gieren of arenden tegenkomt. Door het gebied stroomt de rivier de Tarn. Die baant zich een weg tussen hoge kalkrotsen. Hierdoor is een indrukwekkende kloof ontstaan: de Gorges du Tarn. In deze kloof bevindt zich de schitterende druipsteengrot l’Aven Armend, waar een stalagmiet met een hoogte van 30 meter te vinden is.Vodatent biedt in de regio Languedoc-Roussillon ook safaritenten aan. 

Het vulkaanlandschap van de Auvergne

Puy de Dôme

Uitgedoofde vulkanen, dat is waar de Auvergne om bekend staat. Het Parc des Volcans d’Auvergne behoort tot de grootste regionale natuurparken in Europa. De Puy de Dôme is ongetwijfeld de bekendste uitgedoofde vulkaan. Ook de piramidevormige Puy de Mary en de hoogste vulkaan, de Puy de Sancy, staan bovenaan het to-do lijstje van vele toeristen. Doorgewinterde wandelaars beklimmen de toppen van de bekendste ‘puys’.

Daarnaast vind je in de streek Limousin ook de Pelgrimsroute van Santiago de Compostella. Naast dat deze route door de natuur gaat, heeft het een cultureel thema. Het is namelijk een pelgrimsroute naar de heilige Spaanse stad Santiago de Compostella. Vroeger maakte men pelgrimstochten om vergiffenis te vragen voor de fouten die zij hebben begaan. Tegenwoordig worden deze tochten gemaakt voor rust en bezinning. 

Ook voor deze activiteiten kun je in Frankrijk een safaritent huren bij Vodatent.

Cultuur

Frankrijk heeft een rijke geschiedenis. Er is dan ook veel kunst en mode te vinden. Daarnaast wordt het Frans ook wel ‘de taal van de liefde’ genoemd. Op cultureel gebied heeft Frankrijk dus veel te bieden.

Colmar

Colmar is een stadje dat vlakbij de Duitse grens ligt. Daarom heeft deze stad zowel Franse als Duitse invloeden. Rondlopen door dit stadje op zich is al een beleving. De meeste huizen zijn namelijk vakwerkhuizen. Deze huizen stammen af uit de 15e eeuw en zijn al indrukwekkend van zichzelf. Er zijn ook verschillende activiteiten te doen. In het museum Underlinden vind je bijvoorbeeld kunst uit de Middeleeuwen en de Renaissance. 

Ook benieuwd geworden naar dit stadje? Kijk snel verder bij het diverse aanbod van Vodatent. 

Gastronomie en wijnen in Frankrijk

De welbekende Franse keuken. Waar kun je die nu beter ontdekken dan in Frankrijk zelf? In combinatie met de fijnste wijnen, wordt eten een hele beleving en ontdekking.

Wijnfeest Colmar

Naast cultuur in Colmar, vind je hier ook het wijnfeest Foire aux vins d’Alsace. Het wijnfeest bestaat al meer dan 250 jaar en is tot op de dag van vandaag nog steeds één van de populairste feesten in Colmar. Het feest wordt ieder jaar in augustus gehouden. Het is, naast een populaire ontmoetingsplek voor wijnboeren en handelaars, uitgegroeid tot een populair muziekfestival dat ieder jaar vele tienduizenden bezoekers trekt. Het festival wordt gehouden aan de rand van Colmar. Op het festival heb je als bezoeker de mogelijkheid om meer dan 1.500 verschillende wijnen uit de directe regio te proeven.

Watersport

In Frankrijk zijn er veel wateren waar veel watersporten beoefend kunnen worden. Ontdek dit mooie land eens van een andere kant en wees één met het water. Van raften tot een rustig boottochtje, watersport kent vele vormen. Rivieren, plassen, meren of zelfs de zee, alleen of met zijn twee. Genieten van het water om je heen, doe je in Frankrijk!
 

Ontdek Vodatent

Vroegboeken

Vroegboeken

Vroegboeken

Lees verder...
Vakantie in Frankrijk

Vakantie in Frankrijk

Vakantie in Frankrijk
Lees verder...
Camping Troisvierges, Speeltuin

Nieuwe campings

Nieuwe campings

Lees verder...
Camping Troisvierges, Speeltuin

Thema's

Overnacht in een safaritent

Overnacht in een safaritent

Overnacht in een safaritent
Lees verder...