Safaritent de Waddeneilanden

Safaritent op de Waddeneilanden huren

Een safaritent huren op de Waddeneilanden doe je bij Vodatent! Huur nu een comfortabele safaritent op de leukste familiecamping op de Waddeneilanden.

De Waddeneilanden liggen in de Noordzee, ten noorden van Nederland en Duitsland en ten westen van Denemarken. Tussen de eilanden en het vasteland ligt de Waddenzee, die bij eb grotendeels droogvalt en daardoor een zeer belangrijk foerageergebied is voor vogels. Stap op de boot en laat de drukte achter je. De Waddeneilanden staan garant voor onthaasten en uitwaaien.

Inspiratie

Ontdek het aanbod op de Waddeneilanden

Loading interface...Loading interface...Loading interface...

Campings op de Waddeneilanden

Een onvergetelijke vakantie in een safaritent

Ameland
Zandduinen, strand en drassig natuurgebied. Eiland voor cultuurliefhebbers en sportievelingen. Drie kwartier varen vanaf Holwerd. In de dorpjes op Ameland vind je vooral leuke boetiekjes, cafeetjes en restaurant. Het eiland heeft 90 km fietspad. Verdwalen gaat je niet lukken, want de rood-witte vuurtoren bij Hollum is niet te missen. Stap vanuit Holwerd op de boot en ontdek dit prachtige eiland. Ameland is zowel voor de jonge als oudere gast een aanrader. Voor de actieveling, de natuurliefhebber of voor de rustzoeker.

Schiermonnikoog
Schiermonnikoog is één van de meest wilde, ongerepte plekken van Nederland. Het is gevormd door zeestromen, wind en stuivend zand. En dat gaat nog steeds door. Door afkalving en aanslibbing schuift het eiland steeds verder naar het oosten. In grote delen van het eiland mag de natuur haar gang gaan, zonder dat de mens ingrijpt. Zulke plekken vind je in Nederland niet veel. Schiermonnikoog is de kleinste gemeente van Nederland, met maar één dorpje waar nog geen 1000 mensen wonen. Auto’s zijn hier ook niet toegestaan. Maar geen zorgen: de fiets en de bus zijn een prima alternatief. Of je gaat lopen. Want het eiland is 18 kilometer lang en 4 kilometer op zijn breedst. Er liggen meer dan genoeg fiets-, voet,- en ruiterpaden.

Texel
Texel is met zijn dertig kilometer lange zandstrand een waar paradijs voor liefhebbers van strandvakanties. Toch heeft Texel daarnaast nog veel meer te bieden, bijvoorbeeld de zeven dorpen, de een nog leuker dan de ander, en de unieke natuurgebieden. Texel is bovendien goed bereikbaar: vanuit Den Helder duurt de overtocht naar het eiland maar twintig minuten! Beklim de vuurtoren van Texel. De helderrode vuurtoren ligt in het noorden van Texel, op een van de breedste stranden van het eiland. Een bezoek aan de vuurtoren is dan ook prima te combineren met een stranddag. In de top van de 150 jaar oude toren hebben bezoekers een prachtig uitzicht over Texel, ook kan je buureiland Vlieland zien.

Terschelling
Terschelling ligt als een smalle streep tussen Noordzee en Waddenzee. Die streep is 30 kilometer lang en 4,5 kilometer op z’n breedst. Waar je ook bent, altijd proef, ruik of hoor je de zee. De veerboot komt aan op West-Terschelling. Je kunt de auto meenemen, maar het hoeft zeker niet. De bussen en huurfietsen staan al voor je klaar. Het eiland heeft 70 kilometer fietspad en maar liefst 200 km onverharde wandelpaden. Op Terschelling ligt ook het natuurgebied 'De Boschplaat', dit is benoemd tot Dark Sky Park. Er is namelijk zo weinig lichtvervuiling dat je er nog echte duisternis vindt. Terschelling is daarom officieel één van de meest donkere plekken ter wereld. Op het eiland zijn ook nog leuke dorpjes te vinden zoals West-Terschelling en Oosterend.

Beleving

Accommodaties

Accommodaties

Accommodaties
Lees verder...
Last minutes

Last minutes

Last minutes
Lees verder...
Lees andere blogs

Lees andere blogs

Lees andere blogs
Lees verder...

Accommodaties op de Waddeneilanden

Ontdek onze accommodaties op de Waddeneilanden
Een safaritent huren op de Waddeneilanden bij Vodatent? Onze safaritenten zijn volledig ingericht en direct klaar voor gebruik. Zo zijn er aparte slaapkamers, een compleet ingerichte keuken met inventaris en kan je genieten op het ruime terras met luifel. Sommige safaritenten zijn zelfs voorzien van eigen sanitair zodat je niet naar het sanitair gebouw moet lopen.

11 verschillende landen

Verschillende accommodaties

Flexibele aankomst- en vertrekdagen

Persoonlijke service