Safaritent op de Veluwe huren

De Veluwe is een natuurgebied in Gelderland. Het wordt door velen het mooiste natuurgebied van Nederland genoemd. Je kunt hier wandelen en fietsen door het afwisselende landschap. Op de Veluwe heb je ook grote kans om de “big five” van Nederland te spotten. Het is dus een hele goede bestemming voor een kampeervakantie, alleen is het vervelend om telkens met je tent te vechten tijdens opzetten. Boek daarom gewoon een safaritent op de Veluwe bij Vodatent. Dan is jouw vakantie van begin tot eind onbezorgd! 

Een onvergetelijke vakantie in een safaritent 

Een onbezorgde vakantie met een safaritent op de Veluwe

Onbezorgd? Jazeker! Met een safaritent op de Veluwe hoef je je niet meer druk te maken over het opzetten van de tent of het meenemen van vele noodzakelijke kampeerspullen. Je geboekte safaritent is namelijk vooraf opgezet en voorzien van veel comfort. Laat de potten, bestek en het servies maar thuis, want in de tent staat een keuken die dit allemaal al heeft. Daarnaast is er ook een koelkast en 4-pits gasfornuis. Zo kan jij gemakkelijk de lekkerste avondmaaltijden bereiden. Als je lekker gegeten heb, kunnen jullie gezellig naborrelen op de eigen veranda. Daarna sluit je de avond helemaal geweldig af door in een bed te stappen met comfortabel matras. Zeg maar gedag tegen dunne slaapmatjes en lekke luchtbedden!

Met een safaritent zit je vlakbij de natuur van de Veluwe

Als je naar de Veluwe gaat, moet je uiteraard naar het Nationaal Park de Hoge Veluwe gaan. In dit 5.400 hectare grote natuurpark loop je van het ene landschap naar het andere. Van open zandverstuivingen tot diepe bossen tot grote heides; de ‘groene schatkamer van Nederland’ heeft veel te bieden. De zomer is een van de mooiste maanden, omdat de heidevelden dan prachtig paars kleuren. Dan is het echt mooi om foto’s te maken!

Ontdek de culturele kant van de Veluwe!

Je zit met je safaritent niet alleen dichtbij de natuur, maar ook de culturele en artistieke kant van het gebied. Je kunt ook het Kröller-Müller museum vinden in Nationaal Park de Hoge Veluwe. Dit museum is vernoemd naar Helene Kröller-Müller, wie gedurende haar leven tot zo’n 11.500 kunstwerken had verzameld. Haar man, Anton Kröller was de man die de stukken grond bij elkaar kocht en een nationaal park van maakte. Veel van de mooiste verzamelde kunstwerken kan je bezichtiging in het museum. Denk hierbij aan het werk van Claude Monet, Pablo Picasso en Piet Mondriaan. Het museum is ook in bezit van de op één na grootste van Gogh collectie ter wereld. Niet zo’n fan van schilderijen? Er is ook een bijzondere beeldentuin met beelden van bekende beeldhouwers, zoals Joep van Lieshout. 

Fietsen, wandelen en andere outdooractiviteiten

Pak je wandelschoenen en fiets in als je vertrekt naar jouw safaritent op de Veluwe, want je kunt er fantastisch wandelen en fietsen. In het nationale park zijn fietsen inbegrepen in de entreeprijs, maar ook buiten het park zijn er enorm veel routes. Er is ook rekening gehouden met elektrische fietsen, want langs de fietspaden zijn voldoende oplaadpunten te vinden om je elektrische fiets op te laden. Heb je geen elektrische fiets? Huur er dan eentje bij de vele fietsverhuurders in de buurt. De fietspaden brengen je ook langs de hoogtepunten van de Veluwe, maar het is ook rustgevend om te fietsen zonder bestemming. De sportieve fietsers die meer uitdaging zoekt zal eveneens blij zijn op de Veluwe. Je racefiets of mountainbike zal zich thuis voelen tussen de heuvels en afdalingen.

De gezellige Hanzesteden Harderwijk, Elburg en Hattem

Naast de rustgevende natuur, de grote collectie kunst en vele routes voor fietsers en wandelaars zijn er ook nog de knusse Hanzesteden. Deze steden waren rond de 1400 de grootste handelssteden van Nederland. Je kunt in Harderwijk, Elburg en Hattem de oudheid nog proeven. Loop door de gezellige straatjes en neem een kijkje in de musea die deze bijzondere geschiedenis verder kunnen toelichten. Wil jij écht in de rol kruipen van een handelaar rond die tijd? Dan kun je fietsen over de oude Hanzeroutes. Dat zijn de handelswegen die de steden met elkaar verbonden. Heb je genoeg van fietsen? Proef dan een lekker lokaal biertje op een van de gezellige terrasjes!

Accommodaties op de Veluwe

Een safaritent huren in Veluwe bij Vodatent? Onze safaritenten zijn volledig ingericht en direct klaar voor gebruik. Zo zijn er aparte slaapkamers, een compleet ingerichte keuken met inventaris en kan je genieten op het ruime terras met luifel. Sommige safaritenten zijn zelfs voorzien van eigen sanitair zodat je gebruik kunt maken van je eigen badkamer.