Baby

Op vakantie met een baby

Jullie gaan al jaren op kampeervakantie. De ene keer in een sun lodge, de andere keer zelf met een kampeertent. Nu gaat alleen de jongste aanwinst van het gezin ook mee op vakantie. Voor de eerste keer op vakantie met een baby. Jullie hoeven echt niet jullie favoriete manier van vakantie vieren achter jullie te laten. Kamperen met een baby kan zeker. Wel is een goede voorbereiding hierin erg belangrijk. Denk aan het uitkiezen van een geschikte camping. Onze medewerkers helpen je graag met het uitzoeken hiervan. Ook hebben we een lijstje met reistips samengesteld, wanneer je gaat kamperen met een baby. 

Beleving

Selecteer je reisdatum

Navigate forward to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Wat wordt jouw bestemming?

Loading interface...Loading interface...Loading interface...

Ontdek de activiteiten 

Wat meenemen op vakantie voor je baby?

Wanneer je bij Vodatent een compleet ingerichte safaritent huurt, is deze safaritent nog niet geschikt voor het kamperen met een baby. Op alle campings waar Vodatent mee samenwerkt is het mogelijk om een kinderbedje (zonder bedlinnen) en een kinderstoel bij te boeken. Natuurlijk kun je deze ook zelf meenemen van huis. Wanneer je gaat kamperen met een baby hebben we nog wel een aantal tips voor je:

  • Check vooraf je EHBO set en de reisapotheek, zodat je de juiste medicijnen bij je hebt. Denk hierbij ook aan medicijnen voor doorkomen tandjes, ORS etc.
  • Neem voldoende babyvoeding mee, want dit is in het buitenland niet altijd te koop
  • Neem een goede thermoskan mee. Zo kun je ’s avonds water koken om ’s nachts of de volgende ochtend direct een melkfles te kunnen maken
  • Neem een baby pop-up tentje mee. Deze kun je gebruiken als bedje, box en speelplekje
  • Zorg voor een campingplaats met voldoende schaduw.
  • Neem voldoende verschoningssetjes mee of kijk of er op de camping een wasmachine en droger aanwezig is
  • Zorg zelf voor bedlinnen, als je een kinderpakket bijboekt en neem een slaapzakje en extra dekentjes mee
  • Neem een opblaasbadje en speelkleed met geplastificeerde onderkant mee
  • Koop vooraf wegwerpslabbetjes en wegwerpwashandjes

Waarheen op reis met een baby?

Niet alleen voor de eerste keer maar ook wanneer jullie vaker met je kindje op vakantie gaan, gelden er andere overwegingen voor je gezin. Wanneer je gaat kamperen met een baby is het erg belangrijk dat er op de camping voldoende schaduwplekken zijn. Wanneer de safaritent de gehele dag in de zon staat, zal de baby nauwelijks slapen. Een andere overweging kan zijn dat de camping auto vrij is. Niet de complete dag door auto’s die het kampeerveld op- en afrijden. Heerlijk afkoelen doe je samen met de baby in het peuterbad. Geniet samen van heerlijk zwemmen en beleef zwempret.  

Voordelen van een safaritent huren

Je moet er als ouder toch niet aan denken dat je bij aankomst op de camping eerst nog een kampeertent op moet zetten. Een ander voordeel van een ingerichte safaritent huren is dat je niet alle spullen heen en weer hoeft te slepen. De safaritenten van Vodatent zijn compleet ingericht en van bijna alle gemakken voorzien.

Proefkamperen met je baby

Op vakantie met een baby is zeker mogelijk. Met de juiste voorbereidingen wordt het voor baby en ouders een top vakantie. Wanneer je voor de eerste keer gaat kamperen met een baby is het misschien slim om te gaan proef kamperen. Het klinkt misschien wat gek, maar huur eerst een safaritent wat dichter bij huis. Dan weet je of je alles bij je hebt voor jullie kampeervakantie verder van huis. Een bijkomend voordeel is dat de baby ook kan wennen aan het kamperen. Bekijk het gehele babyvriendelijke camping aanbod van Vodatent en beleef een onvergetelijke vakantie samen met jouw baby.