Kamperen bij de boer

Kamperen bij de boer op de leukste boerderijcampings

In alle rust kamperen en lekker ontspannen op het platteland? Dat kan natuurlijk alleen als je gaat kamperen bij de boer! Even helemaal weg van de dagelijkse drukte en gewekt worden door de haan die kraait. Hoewel er ook grotere boerencampings zijn, doe je kamperen bij de boer vaak op minicampings

Beleving

Selecteer je reisdatum

Navigate forward to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Wat wordt jouw bestemming?

Loading interface...Loading interface...Loading interface...

Ontdek de activiteiten 

Geniet van de rust op het platteland

Ver weg van de dagelijkse drukte geniet je van alle rust en ruimte. Op de boerderij draait het leven niet om deadlines. Ook je kinderen hoeven niet op tijd op de voetbal te zijn. Hier bepaalt de natuur het tempo. Een boerencamping is dan ook de ideale plek om de dagelijkse verplichtingen ver achter je te laten en echt van je rust te genieten.

Als je gaat kamperen bij de boer leef je zoals een boer leeft, maar dan zonder het vroege opstaan natuurlijk. Het is vakantie! Lekker de hele dag buiten zijn, omringd door allerlei dieren. Zo kun je lekker eieren rapen voor je ontbijt en genieten van een heerlijk glas verse melk van de koe. Dat is het echte leven op het platteland! De dieren op de boerderij zijn ook de perfecte vakantievriendjes voor je kinderen. Spelen met de geiten, ponyrijden of de kippen eten geven. Met de boer als wijze leermeester leren je kinderen alles over het boerenleven.

Ontdek de leukste boerencampings van Nederland

Veel mensen reizen helemaal naar Frankrijk of Italië om te genieten van de prachtige vergezichten van het platteland. Toch hoef je niet ver te gaan om daarvan te genieten. De schoonheid van het platteland vind je namelijk ook gewoon als je gaat kamperen bij de boer in Nederland. Iedere provincie heeft wel iets te bieden en je vindt hier dan ook boerderijen in alle soorten en maten.

Het plattelandsleven van Overijssel

Het platteland van Overijssel nodigt uit om ontdekt te worden. Tijdens een mooie fiets- of wandeltocht kun je er optimaal van genieten. Het leuke van deze provincie is dat er ook leuke stadjes te bezoeken zijn. Denk aan handelssteden als Zwolle, Kampen en Deventer. Ook het waterdorpje Giethoorn is in Overijssel te vinden. Dit “Venetië van Nederland” is het bezoeken meer dan waard. In de regio Twente vind je bovendien prachtige boerderijen en kun je genieten van het echte plattelandsleven.

De mooiste boerderijcamping van Limburg

Wie echt van de prachtige natuur in Limburg wil genieten met heuvels en bossen, doet dat op een boerencamping. Het is dan ook heerlijk fietsen en wandelen door deze prachtige provincie. Cultuur vind je in de steden, zoals de hoofdstad Maastricht. Ga hier lekker uit eten, pak een gezellig terrasje of maak een mooie rondvaart over de Maas. Sla vooral ook de Limburgse vlaai niet over nu je hier toch bent…

De mooiste streken van Gelderland

De liefhebbers van natuur, zullen zich uitstekend thuis voelen in Gelderland. Voor fietsers en wandelaars kunnen hier een mooie vakantie beleven, maar er zijn ook leuke steden zoals Arnhem, Apeldoorn, Nijmegen en Doetinchem. De bekendste streken van Gelderland zijn uiteraard de Veluwe en Achterhoek. Wie hier gaat kamperen bij de boer, kan een heerlijke vakantie tegemoet zien. Nationaal Park de Hoge Veluwe is dé reden voor een geslaagde vakantie. Ook de Apenheul is een leuk uitje voor het hele gezin.

Kamperen bij de boer, maar toch vlakbij het strand? Dat doe je in Zeeland!

Zeeland heeft de perfecte combinatie tussen het platteland enerzijds en zon, zee en strand anderzijds. Toch hoef je dat strand niet op te gaan om je in de zonnigste provincie van Nederland te vermaken. Proef bijvoorbeeld eens van de lekkere streekproducten, maar ook de verse vangst uit de zee. Zeeland staat bijvoorbeeld bekend om de verse mosselen. Leuke steden om te bezoeken zijn Zierikzee, Vlissingen en Middelburg, maar ook op ander cultureel gebied is er veel te doen. Hier kunnen je kinderen bijvoorbeeld alles leren over de watersnoodramp en met eigen ogen zien hoe we dat in de toekomst willen voorkomen. De Deltawerken zijn indrukwekkend! Kortom, vanaf een boerderijcamping is er veel te doen in deze veelzijdige provincie.

Vakantie aan het water in Friesland

Waterratten zullen zich direct thuis voelen op een boerencamping in Friesland. De 24 Friese meren zorgen ervoor dat deze provincie net zo veel water als land heeft. Hier kun je heerlijk gaan vissen, zwemmen, varen of een andere vorm van watersport beoefenen. De provincie Friesland is uniek in Nederland. De typische stelpboerderijen, terpdorpen en het afwisselende landschap zorgen ervoor dat je optimaal zult genieten van het plattelandsleven. 

Boerencampings in het bos van Drenthe

De provincie Drenthe heeft een typisch landschap met prachtige natuurparken, uitgestrekte heidevelden, oerbossen en hier en daar een gezellig esdorpje. Natuurliefhebbers zijn hier op de juiste plek. De rust en ruimte vormen een groot contrast met de drukte van het alledaagse leven als je bij de boer gaat kamperen in Drenthe. Prachtige weilanden met grazende schapen passen perfect bij het boerenleven. Pak de fiets en trek erop uit! Drenthe noemt zich namelijk dé fietsprovincie van Nederland. Er ligt meer dan 2.000 kilometer aan fietspad! 

Kamperen bij de boer in Zuid-Holland: rust in de Randstad

Zuid-Holland mag dan wel de meest dichtstbevolkte provincie van Nederland zijn, er zijn ook voldoende plekken om even tot rust te komen. Dat heeft als voordeel dat je zowel van het landelijke leven als de stadse sferen kunt proeven. Die afwisseling vind je bijna nergens anders in het land. Zo kun je de ene dag genieten van de natuur in de Biesbosch en de andere dag een stedentripje maken naar Rotterdam, Den Haag, Leiden, Dordrecht, Delft of Gouda. Of ga een dagje naar het strand in Scheveningen of Katwijk. Andere leuke culturele uitstapjes zijn Unesco Werelderfgoed Kinderdijk, Duinrell en Diergaarde Blijdorp.

Boerderijcampings in België

Kamperen in België is vlakbij huis en vaak in een rustige, prachtige omgeving. Er zijn prachtige provincies als Antwerpen en Limburg. Daarnaast zijn de Ardennen een absolute trekpleister van dit land. De variatie is enorm. Van stedentrip naar Antwerpen, Brussel, Gent, Luik en Namen tot genieten van de natuur in de Ardennen of de Antwerpse Kempen. Cultuur is in België niet alleen om te bezoeken. Door het bourgondische leven gaat die vooral door de maag. Vlaamse frieten, stoofvlees, Luikse wafels of een lekker Belgisch biertje. Gastronomie is dus een leuke extra bijkomstigheid als je geniet van de rust van het kamperen bij de boer.

De eerste plek waar liefhebbers van sporten in de natuur aan denken, is vaak de Ardennen. Door ruige omgeving is het ideaal om hier te mountainbiken, klimmen, abseilen, kanovaren en  tokkelen. Daarnaast is het ook een ideaal gebied voor lange fiets- en wandeltochten. Het is uiteraard ook mogelijk om gewoon lekker te ontspannen op een boerderijcamping en te genieten van de rust en de prachtige omgeving vol bossen en heuvels.

Het boerenleven in Duitsland

Voor veel mensen die van kamperen houden is Duitsland inmiddels één van de favoriete vakantielanden geworden. Dat is niet zo gek, want er is hier zo veel afwisseling. Er is platteland, maar er zijn ook dichtbegroeide bossen en bergen. Daarnaast blijken veel vooroordelen over Duitsland vaak helemaal niet te kloppen. Zo is de keuken veelzijdiger dan bier und bratwurst en kun je er nog ouderwetse gastvrijheid vinden. Als je gaat kamperen bij de boer, kun je hier optimaal van profiteren. Zo geniet je van de mooiste gebieden, zoals de Eifel of het Zwarte Woud waar je mooie fiets- en wandeltochten kunt maken.

Kindvriendelijk kamperen bij de boer

Zijn boerencampings ook geschikt voor kinderen? Verwacht geen animatieteams, grote zwembaden of kinderdisco. Toch zullen je kids zich hier uitstekend vermaken. De boer heeft namelijk altijd wel een klein klusje te doen. Koeien melken, de paarden borstelen of  eieren rapen. Die mogen ze vervolgens zelf opeten bij het ontbijt. Spelenderwijs leren ze een hoop over het boerenleven en ondertussen maken ze ook kennis met een hoop nieuwe dierenvriendjes. De kinderen kunnen knuffelen met cavia’s, ponyrijden of meerijden op de tractor. Omdat boerderijcampings vaak minicampings zijn, zijn ze makkelijk om ze te overzien. De kleintjes zullen niet zo snel verdwalen en zelf kun je net wat makkelijker een oogje in het zeil houden. Jij hebt immers ook vakantie.

Boerencampings met dieren

Als je gaat kamperen bij de boer, deel je de camping vaak met de leukste bewoners. Sommige hebben een zachte vacht en houden van knuffelen. Weer andere hebben hebben mooie veren die je kunt verzamelen. Daarnaast zorgen ze voor een lekker eitje bij je ontbijt. Dan heb je ook nog grote dieren die voor melk zorgen of leuk zijn om op te rijden. Allemaal houden ze van lekker eten en de boer heeft vaak hulp nodig om al die dieren te voeren. De ene boerderijcamping heeft bijvoorbeeld een kleine kinderboerderij, maar er zijn ook campings met paarden waar je lessen kunt volgen. 

Neem je hond mee naar de boerderij!

Over dieren gesproken! Je hond is misschien wel een belangrijk onderdeel van je gezin. Als je op vakantie gaat, wil je die natuurlijk niet thuis laten, naar het asiel brengen of bij je familielid of kennis onderbrengen. Gelukkig passen boerderijen en honden perfect bij elkaar. Als je bij de boer gaat kamperen, kun je jouw hond dus vaak gewoon meenemen. Bij de meeste Vodatent campings zijn honden niet alleen toegestaan, maar zelfs van harte welkom. 

Glamping accommodatie bij de boer huren

Op een boerderijcamping geniet je dus in alle rust van je welverdiende vakantie. Leef buiten zoals een boer en geniet elke ochtend van verse eieren en melk. En dat terwijl je kinderen vriendjes maken met de dieren.

Op de kleine mini-campings, heb je ook geen last van massa’s medekampeerders. De campings zijn klein maar fijn en hebben toch prima faciliteiten. Met een Vodatent safaritent kies je voor een klein beetje glamping op het platteland. Zo kun je helemaal van je vakantie kunt genieten!