Navigate forward to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Paardrijvakantie

Wat is er leuker dan paardrijden in de vrije natuur? Tijdens een mooie buitenrit is de kans namelijk groot dat je op plekken komt die met de auto of fiets niet te bereiken zijn. Als paardenliefhebber heb je tijdens je vakantie natuurlijk veel tijd om in het zadel te zitten. Daarom heeft Vodatent de leukste campings voor een paardrijvakantie voor je op een rijtje gezet. In de meeste gevallen zijn het minicampings en boerderijcampings waar je een paard kunt huren, maar bij sommige campings is ook je eigen paard welkom. In beide gevallen zul je genieten van een onvergetelijke ruitervakantie met de mooiste ritten in de omgeving van onze campings

20200521_160024

Op vakantie met paard in Nederland

Wat ons betreft is Nederland het land bij uitstek voor een paardrijvakantie. Waarom? Het is lekker dichtbij huis en enorm veelzijdig! Zo kun je aan de kust in het zadel klimmen, paardrijden door de polder of genieten van een ruitervakantie op de grote stille heide. De lage landen zijn ontzettend divers en er zijn overal mooie ruiterpaden te vinden.

Rijden door de natuur van Drenthe

Het ene moment rijd je door de dichte Drentse bossen en niet veel later galoppeer je door de uitgestrekte heidevelden. Tel daar de prima ruiterpaden bij op en je weet dat deze provincie perfect is voor jouw paardrijvakantie. Niet zelden worden er leuke trektochten georganiseerd, zodat je gegarandeerd veel te zien krijgt en andere paardenliefhebbers zult ontmoeten. Je kunt natuurlijk ook zelf een paard huren en de prachtige provincie Drenthe verkennen.

Strandritten langs de Zeeuwse kust

Lekker uitwaaien bij het strand is altijd lekker. Helemaal als je dat doet tijdens een mooie buitenrit door de duinen of langs de kust tijdens de ondergaande zon. De ruiterpaden lopen kriskras door de provincie en er is dan ook genoeg te zien. Of ga lekker in galop over het strand. Ook in Zeeland worden regelmatig mooie ritten georganiseerd en dan met name strandritten. Zo leer je in een mum van tijd nieuwe mensen kennen waarmee je samen mooie ritten kunt maken. 

Op paardrijvakantie naar de Gelderse streken

In Gelderland kun je uren paardrijden zonder dat je ook maar iemand tegenkomt. Genieten van al het moois wat deze provincie te bieden heeft. Absolute uitblinkers zijn natuurlijk de Gelderse streken als de Veluwe en Achterhoek. Er zijn talloze ruiterroutes te vinden langs bossen en heidevelden. Veel van die routes zijn onderdeel van een knooppuntennetwerk, zodat je zelf je route kunt bepalen. Voor een paardrijvakantie is Gelderland de place to be

Een ruitervakantie in Friesland

Wist je dat Friesland twee van de grootste natuurgebieden van Nederland binnen de grenzen heeft? In Dwingelderveld en Drents-Friese Wold is het heerlijk paardrijden en je kunt er dan ook genoeg mooie ruiterroutes vinden. 

Paardrijden in Overijssel

De Sallandse Heuvelrug en het Vechtdal zijn prachtige plaatsen om paard te rijden in Overijssel. Hier rijd je door velden, bossen, dorpjes en polders. Als je goed oplet, kun je bijzondere dieren spotten. Een groot voordeel van paardrijden is dat je in Overijssel op bijzondere plekken komt en je de dieren minder snel af zult afschrikken. Met een beetje geluk zie je misschien wel reeën, zwijnen, eekhoorns en dassen! 

Landschapscamping_de_Paardenwei_(6)
Dun_le_palestel_(14)

Een paardrijvakantie in België

Een ruitervakantie in België is ook lekker dichtbij huis. Dit land is perfect voor ruiters die ervan houden om in de natuur te rijden. Met de Ardennen en Limburg binnen de landgrenzen is België perfect voor heerlijke buitenritten.

Rijden in de ongerepte natuur van de Belgische Ardennen

Stevig klimmen over onverharde ruiterpaden met rotsen en langs kabbelende beekjes. De Belgische Ardennen zijn niet voor niets in trek bij survivalliefhebbers en dat geldt ook voor het paardrijden. De avontuurlijke ruiter moet dan ook zeker hier op paardrijvakantie! 

Het uitgebreide ruiternetwerk van Belgisch Limburg

Wie van paardrijden houdt komt in Belgisch Limburg absoluut aan zijn of haar trekken. Hier ligt namelijk maar liefst 650 kilometer aan ruiterpad dwars door bossen, zandgronden, duinen en heide. Nog leuker is dat het een knoppuntennetwerk is, zodat je zelf je route kunt uitstippelen. En alsof dat nog niet genoeg is: het netwerk sluit perfect aan op een aantal netwerken van Antwerpen en Nederland. Hier kun je dus eindeloos paardrijden. Mochten je paard en jij dan toch aan een welverdiende pauze toe zijn, dan kun je aanschuiven bij één van de paardvriendelijke cafés die langs de ruiterpaden liggen. Wat ons betreft kan een paardrijvakantie hier niet lang genoeg duren. 

Een paardrijvakantie op de leukste Vodatent campings

Zoals je kunt lezen, hebben veel Vodatent campings iets met paarden. Zo kun je paardrijden op de camping, paardrijlessen nemen of een paard huren om er in de omgeving op uit te trekken. Het grote voordeel van onze safaritenten en andere accommodaties is dat ze al voor je klaar staan als je op de camping aankomt. Bovendien zijn ze van alle gemakken voorzien, zoals een keuken, zachte bedden, een koffiezetapparaat en soms ook eigen sanitair. Met al dat comfort hou je simpelweg meer tijd over voor je favoriete hobby: paardrijden!

Is je partner minder fan van paarden? Dat kunnen wij ons haast niet voorstellen, maar in dat geval zijn er genoeg andere activiteiten te beleven op onze Vodatent campings. Veel campings waar je op paardrijvakantie kunt, zijn namelijk boerderijcampings of minicampings. Dierenliefhebbers zijn hier op de juiste plek en ze liggen ook nog eens in een prachtige omgeving om te fietsen of wandelen.

Op vakantie met je eigen paard?

Als je een eigen paard hebt, weten we hoe belangrijk die voor je is. Je zou hem of haar natuurlijk het liefst mee willen nemen op paardrijvakantie. Gelukkig is je paard meer dan welkom op diverse campings. Prachtige buitenritten maken in de omgeving en daarna lekker ontspannen op de camping? Zij hebben lekkere warme stallen, wasplaatsen, een zadelkamer en bij mooi weer kan je paard lekker de weide in. Zo kunnen zowel jij als je paard heerlijk genieten van een welverdiende vakantie!

Boek jouw paardrijvakantie bij Vodatent

Als je op ruitervakantie gaat, kun je pas echt optimaal van de omgeving genieten. Met een paard kom je namelijk op veel plekken die met de fiets of auto niet zo makkelijk te bereiken zijn. Nederland en België zijn zeer divers en hebben kilometers lange ruiterpaden die liggen te wachten om ontdekt te worden. Dwars door de grote stille heide, door de heuvels of langs de kust. Veel Vodatent campings hebben iets met paarden. Zo kun je er bijvoorbeeld paardrijden of lessen nemen. Op een paar van onze campings kan je paard echter ook mee op vakantie. Wat je ook kiest, bij Vodatent staat je safaritent al klaar als je aankomt en die is van alle gemakken voorzien. Zo heb je alle tijd om paard te rijden. Kortom, je ideale paardrijvakantie boek je bij Vodatent.

Landschapscamping_de_Paardenwei_(1)