Paardrijvakantie

De ideale paardrijvakantie

Wat is er leuker dan paardrijden in de vrije natuur? Tijdens een mooie buitenrit is de kans namelijk groot dat je op plekken komt die met de auto of fiets niet te bereiken zijn. Als paardenliefhebber heb je tijdens je vakantie natuurlijk veel tijd om in het zadel te zitten. Daarom heeft Vodatent de leukste campings voor een paardrijvakantie voor je op een rijtje gezet. In de meeste gevallen zijn het minicampings en boerderijcampings waar je een paard kunt huren, maar bij sommige campings is ook je eigen paard welkom. In beide gevallen zul je genieten van een onvergetelijke ruitervakantie met de mooiste ritten in de omgeving van onze campings

Beleving

Selecteer je reisdatum

Navigate forward to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Wat wordt jouw bestemming?

Loading interface...Loading interface...Loading interface...

Ontdek de activiteiten 

Strandritten langs de Zeeuwse kust

Lekker uitwaaien bij het strand is altijd lekker. Helemaal als je dat doet tijdens een mooie buitenrit door de duinen of langs de kust tijdens de ondergaande zon. De ruiterpaden lopen kriskras door de provincie en er is dan ook genoeg te zien. Of ga lekker in galop over het strand. Ook in Zeeland worden regelmatig mooie ritten georganiseerd en dan met name strandritten. Zo leer je in een mum van tijd nieuwe mensen kennen waarmee je samen mooie ritten kunt maken. 

Op paardrijvakantie naar de Gelderse streken

In Gelderland kun je uren paardrijden zonder dat je ook maar iemand tegenkomt. Genieten van al het moois wat deze provincie te bieden heeft. Absolute uitblinkers zijn natuurlijk de Gelderse streken als de Veluwe en Achterhoek. Er zijn talloze ruiterroutes te vinden langs bossen en heidevelden. Veel van die routes zijn onderdeel van een knooppuntennetwerk, zodat je zelf je route kunt bepalen. Voor een paardrijvakantie is Gelderland de place to be

Een ruitervakantie in Friesland

Wist je dat Friesland twee van de grootste natuurgebieden van Nederland binnen de grenzen heeft? In Dwingelderveld en Drents-Friese Wold is het heerlijk paardrijden en je kunt er dan ook genoeg mooie ruiterroutes vinden. 

Paardrijden in Overijssel

De Sallandse Heuvelrug en het Vechtdal zijn prachtige plaatsen om paard te rijden in Overijssel. Hier rijd je door velden, bossen, dorpjes en polders. Als je goed oplet, kun je bijzondere dieren spotten. Een groot voordeel van paardrijden is dat je in Overijssel op bijzondere plekken komt en je de dieren minder snel af zult afschrikken. Met een beetje geluk zie je misschien wel reeën, zwijnen, eekhoorns en dassen!