Navigate forward to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Navigate forward to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Wat is er nou zo leuk aan een wandel- en fietsvakantie?

Als je op een wandel- en fietsvakantie gaat kan je optimaal genieten van wat de mooie omgeving je te bieden heeft! Op deze manier kan je zoveel ontdekken van de omgeving en kom je op plekken waar je normaal gesproken misschien wel nooit zou komen. Bij terugkomst op de camping, na een lange dag wandelen of fietsen kan je uiteraard heerlijk ontspannen. Op sommige plekken in binnen- of buitenland zou je onderweg ook nog wel wat dieren tegen kunnen komen. Als je een dierenliefhebber bent of het gewoon leuk vind om ze te spotten is dit natuurlijk extra leuk. Verder kom je ook op zo'n wandel of fietsroute vaak nog wel een leuk restaurant tegen waar je even kan ontspannen en genieten van een hapje eten of lekker drankje.

Wandel- en fietsvakantie in het binnenland

Nederland staat bekend om de talloze wandel- en fietsroutes die door het hele land heen gaan. Daarbij komt er ook nog is bij dat Nederland beschikt over ontzettend veel prachtige natuurgebieden. Zo kan je bijvoorbeeld lekker wandelen of fietsen door de Veluwe of door de heuvels in Limburg. In de Achterhoek, Noord-Brabant of Noord-Holland heb je ook meer dan genoeg mogelijkheden om te fietsen of te wandelen. Langs de mooie wateren in Flevoland kan je ook prachtig wandelen of fietsen. Kortom Nederland is een ideaal land om de hort op te gaan met je fiets of met je wandelschoenen!

Wandel- en fietsvakantie in het buitenland

Uiteraard zijn er niet alleen mooie wandel- en fietsroutes in Nederland, in andere landen zijn er gelukkig ook meer dan genoeg mooie wandel- en fietsroutes. Zo zijn er in België zat prachtige plekken waar je kan fietsen of wandelen! Ga de hoogtes in bij de Ardennen en geniet daar van het mooie uitzicht of wandel door de mooie bossen. Niet alleen in de Ardennen kan je op mooie plekken fietsen of wandelen, België heeft nog veel meer te bieden! Ook in Duitsland kan je door prachtige natuurgebieden fietsen of wandelen en genieten van al het moois om je heen. Door Frankrijk heen zijn ook mooie wandel- en fietsroutes te vinden, hier kan je natuurlijk altijd even stoppen bij een restaurant voor een lekker hapje eten en misschien wel even genieten van een wijntje.