Glamping op een charmecamping

Charmecampings. Je hebt er misschien wel eens van gehoord, maar wat houd een charmecamping nu precies in? En wat zijn de voordelen van een charmecamping? Vodatent legt het allemaal uit en wie weet is het exact de soort camping die je zoekt! 

Charmecamping wat is het?

Kamperen op een prachtige plek, omgeven door rust, privacy en omringd door bijzonder omgevingen, dat is waar het om gaat bij charmecampings. Om een charmecamping te worden, moet je dan ook aan bepaalde eisen voldoen. Ze moeten voldoen aan de voorwaarden van de ANWB en worden hierop ook gecontroleerd. Een charmecamping biedt plaats aan 25 tot en met maximaal 200 gasten en zij moeten groene, ruime plekken hebben om op te verblijven. De beheerders blinken ook uit in gastvrijheid, aandacht en nemen echt de tijd voor iedereen. Charmecampings zijn tevens uniek, omdat ze altijd gevestigd zijn op de mooiste en idyllische plekken in en buiten Nederland. Een charmecamping is ideaal voor rustzoekers en natuurliefhebbers.

De voordelen van een charmecamping

Verblijven op een charmecamping brengt velen voordelen met zich mee. Denk aan het feit dat je meer privacy hebt. Geen drukke camping met honderden mensen overal, veel herrie en drukte, maar juist rust, ruimte en écht met elkaar zijn. Verder liggen de charmecampings op de mooiste plekjes. Denk aan prachtige locaties in een bos, in de bergen, bij een rustgevend riviertje of op heuvelachtige paradijsjes. Sommige charmecampings staan zelfs in historische panden of plaasten met droomuitzichten. Op een charmecamping wordt er ook echt de tijd voor je genomen. Persoonlijke aandacht, een gezellig praatje of een gezamelijk etentje, zijn dingen die net dat extra vakantiegevoel geven op een camping.

Waar moet je rekening mee houden?

Wanneer je op een charmecamping verblijft, zijn er wat dingen waar je rekening mee moet houden. Doordat het keinschalige 'back to basic' camping zijn, is er geen ruimte voor grootschalige animatie. De animatie op een charmecamping is juist kleinschaliger, persoonlijker en wordt vaak spontaan georganiseerd. Verder zullen de faciliteiten wat kleinschaliger en natuurgerichter zijn. Denk aan zwemmen in een riviertje of meertje in plaats van een enorm waterpark. Ook kan het zijn dat de plekken sneller volgeboekt zijn, door het lager aantal kampeerplekken. Dus wees er op tijd bij!

Waar boek je een charmecamping?

Maar waar boek je dan een charmecamping? Vodatent heeft, naast reguliere campings, ook charmecampings ter beschikking staan om te boeken. Kies simpelweg het filter 'charmecamping' en bekijk ons diverse en originele campingaanbod. Zo kun je in een paar gemakkelijke stappen een safaritent boeken op zo'n geweldige charmecamping en heerlijk genieten van jouw vakantie!