Glamping Ardennen

Glamping vakantie in de Ardennen

De Ardennen is een prachtig gebied in België en Luxemburg waar je prima kunt inspannen en ontspannen. Het heuvelachtige gebied is net weer anders dan het vlakke Nederland. In de prachtige omgeving kun je veel ondernemen, zoals wandelen of mountainbiken. Je kunt hier heerlijk kamperen in een safaritent in de natuur, zodat je het comfort van thuis kunt ervaren. Dit maakt de Ardennen een perfecte plek voor een glamping vakantie! 

bezienswaardigheden_luxemburg

Prachtige natuur in de Ardennen

Het landschap van de Belgische- en Luxemburgse Ardennen is erg heuvelachtig. Dit maakt het gebied erg verschillend van de grote steden, waar je misschien eerder bent geweest. De Ardennen zijn namelijk een middelgebergte, bestaande uit het oostelijke gedeelte van België en het noordelijke gedeelte van Luxemburg. Het gebied staat voornamelijk bekend om de grote bossen en mooie rivieren. Daarnaast vind je er ook glooiende weilanden en prachtige watervallen.

Daarnaast zijn er ook veel grotten te vinden in de Ardennen. Zo zijn er stalactieten en stalagmieten te bekijken in de grotten van het Belgische Remourchamps. Daarnaast kun je ook nog de grotten van Hotton en de grotten van Han bezoeken. Hier kun je met een gids rondgeleid worden, zodat je de meest bijzondere plekken kunt zien.

Activiteiten in de Ardennen

Door de mooie natuur zijn de Ardennen een prachtige plek om verschillende activiteiten uit te oefenen. Zo kun je wandelen over kronkelende paden in het bos en over de weilanden. Hier vind je de mooiste uitzichten! Daarnaast zijn er verschillende paden zodat je met je mountainbike een mooie route kunt afleggen. ook kun je kiezen om een kanotocht te maken over de rivier. Enkele andere outdoor activiteiten die je kunt beoefenen zijn klimmen, raften of abseilen.

Na een actieve ochtend kun je lekker genieten van een Belgisch biertje op het terras. Ben jij een echte bierliefhebber? Breng dan eens een bezoekje aan de bierbrouwerij van La Chouffe, in de stad Achouffe. Ook in de Abdij van Orval wordt heerlijk bier gebouwen.

Houd je van cultuur? Dan kun je zeker Durbuy bezoeken. Deze plaats staat bekend om de kleinste stad ter wereld. Daarnaast zijn er ook grotere steden te vinden, zoals Luik, Spa en La Roche-en-Ardenne. Vooral deze laatste stad staat bekend om de vele activiteiten die er te doen zijn. Zo kun je het kasteel bekijken, het museum van de slag om de Ardennen bezoeken en er zijn diverse outdoor activiteiten te beleven.

Overnachten in een safaritent in de Ardennen

Wil je genieten van de mooie natuur van de Ardennen, en ben je op zoek naar comfort? Kies dan een compleet ingerichte safaritent van Vodatent. Doordat wij verschillende accommodaties aanbieden zit er altijd iets voor je bij. Bij aankomst op de camping staat de safaritent al voor je klaar. Hierdoor kun je direct genieten van een zorgeloze glamping vakantie in de Ardennen!

 Bekijk onze campings in de Ardennen

Loading interface...Loading interface...Loading interface...Loading interface...Loading interface...Loading interface...