Wat kenmerkt een vakantie in Luxemburg?

Prachtige natuur, historische charme en een vleugje ontspanning. Een vakantie in Luxemburg heeft je ontzettend veel te bieden! Dit kleine land zit bomvol natuur, met heuvels die een hoogte van 600 meter bereiken. Ook vind je er ontzettend veel kastelen en pittoreske dorpjes, wat het tot een ideale bestemming maakt voor een kampeervakantie. Combineer je vakantie in Luxemburg met een verblijf in een safaritent. Zo kun je genieten van de charme van een kampeervakantie, met het comfort van thuis. 

Wat valt er te ontdekken in Luxemburg? 

Luxemburg staat bekend om prachtige natuur vol uitgestrekte bossen, groene valleien en verschillende rivieren. Een deel van Luxemburg ligt in de Ardennen, waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. In de omgeving van het Müllerthal kun je bijzondere wandelingen maken. Deze regio staat bekend als "klein Zwitserland" door de prachtige heuvels en rotsen die er te vinden zijn. Ook heeft Luxemburg een rijke geschiedenis, met talloze kastelen en historische steden, zoals de hoofdstad Luxemburg-Stad, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat.

Welke activiteiten zijn er mogelijk in Luxemburg?

Door de heuvelachtige omgeving biedt Luxemburg verschillende activiteiten voor zowel natuurliefhebbers als avonturiers. Je kunt kajakken op de rivieren, rotsklimmen in of wandelen door in de Müllerthalregio, of gewoon ontspannen aan de oevers van een van de vele rivieren. Er zijn ook tal van wandel- en fietsroutes die je de prachtige natuur van Luxemburg laten verkennen. Voor degenen die geïnteresseerd zijn in cultuur zijn er verschillende kastelen te bewonderen, zoals het Kasteel van Vianden of het Kasteel van Beaufort. En natuurlijk is er de Luxemburgse keuken om te proeven, met heerlijke gerechten zoals Rieslingsoep, Ardense ham en kruidenthee.

Om je kampeervakantie in Luxemburg compleet te maken verblijf je natuurlijk in een safaritent. Onze safaritenten bieden een perfecte mix van comfort en avontuur in de natuurlijke omgeving van het land. In de safaritent vind je bedden, een (verrijdbare) keuken en in sommige gevallen zelfs een badkamer. Vanaf je veranda stap je zo de natuur in! Of je nu met het gezin, vrienden of je partner reist, een kampeervakantie in een safaritent in Luxemburg biedt een unieke en onvergetelijke vakantie-ervaring.