Rhône-Alpes

Safaritent in Rhône-Alpes huren

Rhône-Alpes is een regio die ontzettend veel te bieden heeft. Een regio met een variërende natuur ook wel bekend als de Franse Alpen. De Ardèche, Drôme en veel andere vakantiegebieden in de Rhône-Alpes zijn erg populair om een vakantie door te brengen. De zogeheten Nederlandse berg Alpe d’Huezligt gelegen in Rhône-Alpes, is ook in de zomer populair. Een safaritent in Rhône-Alpes is dan een super goede keuze. 

Inspiratie

Selecteer je reisdatum

Navigate forward to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Wat wordt jouw bestemming?

Loading interface...Loading interface...Loading interface...

Campings in Rhône-Alpes

Een onvergetelijke vakantie in een safaritent 

De natuur

Rhône-Alpes heeft een enorme variatie in de natuur. Ardèche staat bekent om de diepe kloof met rivier. Ook wel de Gorges de L'ardèche genoemd. Ook zijn hier veel spectaculaire grotten te vinden. De Drôme heeft niet één specifiek landschap maar heeft er meerdere. Het departement kent enorme hoogteverschillen en is hierom ook wel een bijzonder stukje van Frankrijk. De Isère staat bekend om de vele hooggebergte. Overal worden planten en dieren beschermd in vele natuurreservaten en natuurparken. In het departement Ain vindt je het natuurgebied La Dombes. Dit gebied bestaat wel uit duizende meren! Er zijn talloze departementen en plekken in Rhône-Alpes. Als je zelf de prachtige flora en fauna of de bijzondere dieren wilt bewonderen moet je je wagen aan een vakantie in Rhône-Alpes!

Bezienswaardigheden

Omdat de Rhône-Alpes uit vele departementen bestaat heeft elk departement zijn eigen authentieke bezienswaardigheden. In het departement Ain zal je het fort l'Ecluse vinden. Dit is een groot fort bij het plaatsje Collonges. Het fort ligt bij een natuurlijke toegang tot Frankrijk vanuit Zwitserland. Het is opengesteld voor bezoekers en je kunt deelnemen aan een rondleiding. In de Ardèche zul je Aven Marzal vinden. Dit is een druipstenengrot die is ontdekt door een beroemde speleoloog in 1892. In Drôme zit Le Palais Idéal. Een enorm gebouw in het dorpje Hauterives. Een soort paleis dat in een periode van circa dertig jaar is gebouwd. In Haute-Savoie kan je Lac d'Annecy vinden. Het grootste meer van Glaciale oorsprong in heel Frankrijk! In Isère ligt een groot natuurgebied genaamd Vercors. Het gebied word begrenst door vier rivieren  met de meest bekende berg in de vercors de Mont Aiguille. In Loire heb je vooral veel kastelen. Allemaal even waard om te bezoeken! Als je een echte theater liefhebber bent kan je je hart ophalen in Rhône-Alpes. Hier kan je het antieke theater van Lugdunum vinden. Het is een antiek romeins theater en is een mooie historische bezienswaardigheid. In Savoie heb je de Abdij van Hautecombe. Deze abdij is bekend als de laatste rustplaats van Umberto II, de laatste koning van Italië en zijn vrouw, Marie José van België.

Activiteiten

Voor zowel de rustige natuurliefhebber en de actieve outdoor liefhebber zijn er genoeg activiteiten te doen in Rhône-Alpes. Zo kun je een geleide rondvaart doen en een hop on, hop off-sightseeingbustour. Ook kun je de dichtstbijzijnde steden en dorpjes bezoeken. Ook zijn er aquariums te vinden waar je een hele dag zoet kan zijn met zeedieren te bekijken! Ook zijn er mogelijkheden om outdoor activiteiten te doen zoals mountainbiken of een goede bergwandeling maken. Er bestaan zelfs bergwandelingen door grotten heen! In Rhône-Alpes zal je je in iedergeval nooit vervelen. Rhône-Alpes is een regio die een zeer afwisselende en prachtige natuur heeft en veel te bieden heeft voor een kampeervakantie in Frankrijk.

Ontdek Vodatent

Loading interface...

Accommodaties in Rhône-Alpes

Ontdek onze accommodaties in Rhône-Alpes
Een safaritent huren in Rhône-Alpes bij Vodatent? Onze safaritenten zijn volledig ingericht en direct klaar voor gebruik. Zo zijn er aparte slaapkamers, een compleet ingerichte keuken met inventaris en kan je genieten op het ruime terras met luifel. Sommige safaritenten zijn zelfs voorzien van eigen sanitair zodat je niet naar het sanitair gebouw moet lopen.