Vodatent is een kleine organisatie. Onze voorkeur gaat uit naar communicatie per e-mail. Als je een vraag stelt via e-mail wordt deze meestal binnen een paar uur en uiterlijk binnen één werkdag beantwoord. Als je liever even met ons wilt bellen dan kan dit natuurlijk ook.

Veelgestelde vragen

Onze safaritenten zijn standaard uitgerust met kussens en dekbedden. Een lakenpakket is optioneel bij te boeken bij je reservering. De prijzen verschillen per camping en staan aangegeven op de desbetreffende camping pagina. Op Camping ’t Veld, Camping Walsheim en Camping Blaauw zijn de lakenpakketten verplicht voor de safaritent. Op Camping Spineuse en Camping Bockenauer Schweiz zijn de lakenpaketten verplicht voor de sun lodges. Als je zelf lakens meeneemt, let er dan op dat je de juist maat meeneemt. Op de campingpagina staat per accommodatie genoemd welk formaat dekbed er aanwezig is. *Niet mogelijk op Camping de Gronselenput.

Bij Vodatent geldt op de meeste campings een tarief van € 3,- per persoon per nacht. Deze toeslag is een all-in tarief en voor alle bijkomende kosten op locatie zoals toeristenbelasting, elektra, campinggas, milieuheffing en mogelijke andere kosten. Zo weet je bij Vodatent altijd wat de bijkomende kosten zijn en komt je niet voor verrassingen te staan.

In de safaritenten* is geen water aanwezig. Wij zorgen altijd dat er een watertappunt in de buurt van de tenten is. In de meeste tenten is een jerrycan met kraan aanwezig. In al onze tenten is elektriciteit. Er is verlichting in de slaapcabines, het woongedeelte en onder de luifel. Er is een mogelijkheid om diverse elektrische apparaten te gebruiken en op te laden. De meeste locaties beschikken over een stroomvoorziening van 6 ampère en zijn niet geschikt voor elektrische apparaten die veel elektriciteit verbruiken. Apparaten zoals een föhn of een elektrische barbecue zijn niet geschikt om in de safaritenten te gebruiken.

*In de 6-persoons safaritenten met sanitair en de sun lodges is wel stromend water aanwezig.

Vodatent heeft ervoor gekozen om zoveel mogelijk ruimte in de tent te behouden voor leefruimte. Dit betekent dat er in de meeste safaritenten geen toilet of douche aanwezig is. Wij zorgen er altijd voor dat onze tenten op loopafstand van een sanitair gebouw op de camping staan. De tenten van Vakantiepark het Timmerholt hebben een privé sanitairgebouw dichtbij en Camping de Rammelbeek, Familiepark Goolderheide , Camping Gorishoek, Camping Uit en Thuis, Recreatiepark Westerkwartier, Smaland Miniglamping en Camping de la Bonnette hebben wel sanitaire voorzieningen in of naast de tent of sun lodge. Onze safaritenten hebben geen televisie, de sun lodge op Camping Spineuse wel.

Op veel van onze locaties zijn huisdieren toegestaan. Het tarief voor een huisdier is € 5,- per huisdier per nacht en betaal je bij aankomst op de camping. Op Camping Le Confluent, Vakantiepark Bonte Vlucht, Recreatiepark de Tien Heugten, Recreatiepark de Scherpenhof, Recreatiepark Rhederlaagse Meren, Camping GT Keiheuvel en Camping Walsheim zijn huisdieren niet toegestaan.

Het is mogelijk om, tijdens het maken van de reservering, een babypakket (campingbed en kinderstoel) bij te boeken voor €2,- per pakket per nacht. Het campingbed is voorzien van een extra comfortabel matrasje. Je dient wel zelf het beddengoed mee te nemen.

Op de meeste campings wordt er een borg van € 50,- gevraagd. Als de tent gecontroleerd is en alles compleet en intact is achtergelaten, dan wordt de borg door de camping terug gestort. Het inhouden en terugstorten van borg gebeurt door de samenwerkende campings, als je een vraag hebt over borg, neem dan direct contact op met de camping. Op Centro Vacanze San Marino wordt een creditcardnummer gevraagd (i.p.v. €50,- borg).

Op de aankomst dag staan onze safaritenten vanaf 15:00 uur klaar. Inchecken kan bij de receptie. Op de dag van vertrek vragen we je voor 10:00 uur uit te checken zodat de camping voldoende tijd heeft om de tent weer schoon te maken voor de volgende gasten. Omdat vrijwel iedereen tegenwoordig een navigatiesysteem heeft, geven wij geen routebeschrijving. Op de campingpagina’s van onze website, kun je het adres van de camping vinden.

Als je rechtstreeks bij Vodatent reserveert, betaal je 30% van de huursom binnen 10 dagen na het reserveren. Het restant betaal je uiterlijk acht weken voor aankomstdatum. Toeslagen en eventuele extra’s, zoals huisdieren, lakenpakketten, etc. betaal je bij aankomst op de camping. Indien je betaald met een creditcard wordt het geld op het moment van betaling gelijk gedebiteerd. Vodatent werkt samen met verschillende boekingspartners. Als je niet rechtstreeks bij Vodatent boekt, gelden de voorwaarden van de organisatie waar je de tent hebt geboekt.

Hieronder een lijst van dingen die handig zijn om van huis mee te nemen:

 • Adres van de camping en adressen achterblijvers (kaartje sturen?)
 • Medicijnen, toilettas, zonnebrandcrème
 • Fototoestel, zaklamp en opladers
 • Portemonnee en paspoort of ID-kaart
 • Reservesleutel, reservebril, zonnebril
 • Reis- en zorgverzekeringspapieren/pasje
 • Voldoende kleding voor verschillende weertypes
 • Lucifers/aansteker
 • Peper en zout
 • Afwasmiddel en afwasborstel
 • Vuilniszakken en schoonmaakdoekjes
 • Theedoeken en (bad)handdoeken
 • Spelletjes
 • Extra dekens (voor koude nachten?)

Wanneer je boekt bij Vodatent bieden wij onze gasten flexibiliteit met onze omboekgarantie. Tot twee weken voor aankomst is het mogelijk om jouw reservering in één van onze accommodaties te wijzigen. Uiteraard zitten hier wel een aantal voorwaarden aan.

 • Omboeken kan kosteloos zonder opgaaf van reden gedaan worden
 • Omboeken kan tot maximaal twee weken voor vertrekdatum naar jullie vakantiebestemming
 • De omboekgarantie geldt voor de gehele boeking
 • Omboeken is alleen mogelijk op basis van beschikbaarheid
 • Wanneer de reissom van de omgeboekte vakantie lager is dan de originele boeking wordt het verschil niet terugbetaald
 • Wanneer de reissom van de omgeboekte vakantie hoger is dan de originele boeking dan wordt het verschil verrekend met de huurder
 • Je kunt éénmalig gebruik maken van onze omboekgarantie
 • Deze service is alleen voor gasten die direct geboekt hebben bij Vodatent. Boekingen van onze boekingspartners zijn uitgesloten
 • Vodatent behoudt zich het recht voor deze actie te allen tijde te wijzigen of stop te zetten zonder opgaaf vooraf
 • Op deze service is Nederlands recht van toepassing
 • In de gevallen waarin deze voorwaarden niet voorzien, zal een besluit worden genomen door Vodatent

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met één van onze medewerkers. Die kunnen je alles vertellen over onze omboekgarantie.

Bij Vodatent doen we er alles aan om je een fijn verblijf te bezorgen. Wij houden de situatie omtrent het Coronavirus (COVID-19) goed in de gaten en volgen de aanbevelingen van de instanties op. Kijk voor meer informatie op onze informatiepagina.

Coronavirus en mijn verblijf bij Vodatent

Bij Vodatent doen we er, samen met onze campings, alles aan om je een fijn verblijf te bezorgen. Wij houden de situatie omtrent het Coronavirus (COVID-19) goed in de gaten en volgen de aanbevelingen van de instanties op.

Als je een verblijf hebt geboekt en je niets van ons hebt gehoord betekent dit dat de camping open is en je op de camping mag en kunt verblijven.

Wanneer een camping sluit in een periode wanneer jij een verblijf hebt geboekt nemen wij contact met je op om je verblijf om te boeken naar een andere periode of locatie. Je kunt ook een waardebon krijgen waarmee je opnieuw kunt boeken. Met deze waardebon kun je boeken tot 1-1-2022.

Veelgestelde vragen over het Coronavirus (COVID-19)

Waar kan ik meer informatie vinden over het Coronavirus (COVID-19)?
Meer informatie en aanbevelingen kun je vinden op de officiële website van de Nederlandse of Belgische overheid, te raadplegen via https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19 en https://www.info-coronavirus.be/nl/.

Is het wel veilig op de camping?
Campings nemen maatregelen zodat je veilig op de camping kan verblijven. Als je benieuwd bent naar de maatregelen die de camping neemt waar jij geboekt hebt kun je het beste direct contact opnemen met deze camping. Gasten en personeel die verkouden zijn, hoesten, keelpijn of koorts hebben worden gevraagd thuis te blijven.

Wat als mijn reservering niet door kan gaan door sluiting van de camping?
Als een camping genoodzaakt is te sluiten door het Coronavirus nemen we contact met je op om de mogelijkheden te bespreken. We kijken naar een alternatieve camping of periode waarop de vakantie wel door kan gaan, als dit niet lukt, krijg je van ons een waardebon waarmee je op een later moment alsnog een verblijf op één van onze campings kunt reserveren. Met deze waardebon kun je tot 1-1-2022 een nieuw verblijf boeken bij Vodatent.

Ik ben ziek, kan mijn vakantie nog doorgaan?
De instanties raden aan om thuis te blijven bij verkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts. Als je deze klachten hebt, blijf dan thuis. Ook als je denkt dat je klachten wel meevallen. Neem contact op met je verzekeringsmaatschappij, als je een annuleringsverzekering hebt, om na te vragen of deze annuleringskosten vergoed worden door de verzekeringsmaatschappij.

Ik werk in de zorg en ben gevraagd niet naar het buitenland te reizen, wat nu?
We realiseren ons dat zorgpersoneel nu heel belangrijk is. We denken we graag met je mee om bijvoorbeeld te kijken of je kunt omboeken naar een latere periode of een andere camping. Neem contact op via info@vodatent.com met het verzoek voor een andere datum voor je verblijf en/of een andere camping waar je zou willen verblijven. Dan kunnen wij kijken wat de mogelijkheden zijn.

Kan ik gratis omboeken
Ja, dat kan! Als je rechtstreeks bij Vodatent reserveert mag je eenmaal zonder opgaaf van redenen tot 14 dagen voor vertrek het verblijf wijzigen. Dit mag ook naar een andere locatie of zelfs naar volgend jaar.

Kies je voor een verblijf in een periode die duurder is dan betaal je het verschil bij. Wanneer je kiest voor een verblijf in een periode die goedkoper is dan heb je geen recht op restitutie.

Ik wil annuleren, wat moet ik nog betalen?
Als je een vakantie hebt geboekt kun je deze altijd annuleren. Vodatent hanteert de annuleringsvoorwaarden van RECRON waarbij je een deel van de reissom betaalt bij annuleren. Deze kosten zijn:
-Bij annulering meer dan drie maanden voor de ingangsdatum, 15% van de overeengekomen prijs
-Bij annulering binnen drie tot twee maanden voor de ingangsdatum, 50% van de overeengekomen prijs
-Bij annulering binnen twee tot één maand voor de ingangsdatum, 75% van de overeengekomen prijs
-Bij annulering vinnen één maand voor de ingangsdatum, 90% van de overeengekomen prijs
-Bij annulering op de dag van ingangsdatum, 100% van de overeengekomen prijs.

Als je een annuleringsverzekering hebt en je hebt een voor de verzekering geldige reden kun je de annuleringsnota indienen bij de verzekering.

Algemeen
Je kunt erop vertrouwen dat wij de veiligheid van onze gasten en personeel voorop stellen en zullen altijd de richtlijnen van de instanties opvolgen. We vertrouwen erop dat je hetzelfde doet en we met elkaar ervoor zorgen dat je veilig kunt verblijven op onze campings.

Mocht je vraag niet beantwoord zijn of heb je een andere vraag? Stuur dan een e-mail naar info@vodatent.com 

Stuur Vodatent een e-mail