Safaritent Overijssel

Safaritent in Overijssel huren

Wie in Nederland op kampeervakantie wil, zit met een safaritent in Overijssel helemaal goed. De oostelijke provincie heeft een afwisselend en mooi landschap met rijke geschiedenis. Deze geschiedenis kan je in de vele dorpjes en steden ontdekken, zoals Almelo en Zwolle. Het landschap kan je ontdekken met de fiets, wandelend of zelfs met de boot. Het ‘Venetië van Nederland’ is ook zeker een bezoekje waard. Kortom, Overijssel is een leuke bestemming voor een kampeervakantie! 

 Bekijk onze campings in Overijssel

De comfort van een safaritent in Overijssel

Bij kamperen komen vaak ook minder leuke dingen kijken, zoals rugpijn van lekke luchtbedden, het stoeien met de tentstokken en een overvolle auto met alle noodzakelijke kampeerspullen. Met een safaritent in Overijssel laat je deze problemen achter je. De tent is door ons vooraf opgezet en voorzien van alle comfort die hoort bij een stijlvolle kampeervakantie. Een onbezorgde vakantie is nog nooit zo simpel geweest!

Dat de tent door ons al is opgezet is niet het enige voordeel van een safaritent in Overijssel. De tent heeft ook een compleet ingerichte keuken, koelkast, 4-pits gasfornuis en andere noodzakelijke kampeerspullen. Denk hierbij aan potten, pannen, bestek, servies en meer. Je hebt ook de comfort van een echt bed met comfortabel matras. In de safaritent krijg je dus de goede nachtrust die je nodig hebt om alle leuke activiteiten in Overijssel te ontdekken. Na deze activiteiten en een goede avondmaaltijd uit je keuken, kan je samen even nagenieten van de dag op je eigen overdekte veranda. Hier kan je met een lekker drankje proosten op een succesvolle kampeervakantie!

Misschien dat je ons aanbod van safaritenten in Groningen ook interessant vindt.

Ontdek de prachtige natuur van Overijssel

Veel mensen genieten van de natuur, omdat het voor iedereen wat heeft. Als mountainbiker haal je plezier uit de heuvels en als wandelaar geniet je van de rustgevende omgeving diep in het bos. Met een safaritent zit je vlakbij de prachtige natuurgebieden die Overijssel te bieden heeft. Bezoek bijvoorbeeld het Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug, een van de grootste aaneengesloten heidevlaktes van Europa. Het golvende gebied met stuwwallen voelt volgens velen on-Nederlands aan. Het is daarom net alsof je in het buitenland aan het wandelen bent! Je kunt ook op pad gaan in het Vechtdal. Hier vind je vele landschappen in één gebied. Wandel door de stuifzanden en heides of fiets over de stuwwallen en door de bossen. Met een safaritent in Overijssel zit je altijd vlakbij deze prachtige gebieden. Je hoeft enkel op pad te gaan en het schilderachtige landschap zal je betoveren!

Sallandse_heuvelrug
Hanzesteden

Leer meer over de geschiedenis en cultuur van Overijssel

Overijssel heeft een leuke dorpen en steden zoals Almelo, Hengelo en Oldenzaal. Ga ook naar de regio Twente om de bijzondere en oude kastelen en landgoederen te ontdekken. De geschiedenisliefhebber zal zich verder ook vermaken aan de rijke geschiedenis van Overijssel, zoals de Hanzesteden Deventer, Zwolle en Kampen. In deze steden kan je meer leren over hoe deze steden in een ver verleden onderdeel waren van een groot Europees handelsnetwerk. Ook de imposante middeleeuwse architectuur mag door de cultuurliefhebber niet worden overgeslagen. Geen fan van geschiedenis? Dan kan je natuurlijk ook leuk shoppen en daarna een gezellig terrasje opzoeken in de zon. Het is tenslotte vakantie!

Ook voor kinderen zijn veel leuke activiteiten in de provincie. Neem ze bijvoorbeeld mee naar Attractiepark Slagharen en Avonturenpark Hellendoorn.  Je kunt het avontuur aangaan in Dinoland, een avontuurlijk dinopark in Zwolle. Kijken je kinderen liever naar dieren die nog wel bestaan? Bezoek dan een van de dierentuinen in de buurt, zoals WILDLANDS Adventure Zoo in Emmen. Met een safaritent in Overijssel ligt ook Duitsland vlakbij, dus misschien zie je wel een leuk uitstapje over de grens!

Het Venetië van Nederland

Als je een safaritent in Overijssel huurt, moet je ook zeker een bezoek brengen aan Giethoorn. Dit dorp wordt ook wel het Venetië van Nederland genoemd. Dat komt omdat het dorp bestaat uit vele rieten boerderijtjes die gebouwd zijn op veeneilandjes. De bewoners varen in hun boten door de schattige grachtjes om zich door het dorp te verplaatsen. Een bijzondere ervaring die jij ook een keer moet meemaken!

Er zijn verschillende manier om dit te doen. Zo kun je ervoor kiezen om met een rondvaart door Giethoorn te combineren met een rondvaart door het Nationaal Park Weerribben Wieben. Tijdens de schoolvakanties raden wij u aan om vooraf een rondvaart te reserveren. Liever zelf de schipper? Dan kan je beter zelf een bootje huren. Gelukkig zijn er genoeg bedrijven die boten verhuren!

Giethoorn
camp-kyllburg-website-16

Boek jouw safaritent in Overijssel vandaag!

Wil jij lekker in het zonnetje varen door de grachten van Giethoorn? Boek dan nu een safaritent in Overijssel! Voor vragen of meer informatie kan je altijd contact met ons opnemen. Wij staan je graag te woord!

Omgeving van Overijssel

Wildlands

Wildlands

Emmen
Attractiepark Slagharen

Attractiepark Slagharen

Slagharen
Recreatieplas de Oldemeijer

Recreatieplas de Oldemeijer

Hardenberg
Landgoed Singraven Denekamp

Landgoed Singraven Denekamp

Denekamp
Avonturenpark Hellendoorn

Avonturenpark Hellendoorn

Hellendoorn
Openluchtmuseum Ootmarsum

Openluchtmuseum Ootmarsum

Ootmarsum
Sauna Thermen Zuidwolde

Sauna Thermen Zuidwolde

Zuidwolde
Krazy kangaroo Zwolle

Krazy kangaroo Zwolle

Zwolle
Skydive Hoogeveen

Skydive Hoogeveen

Hoogeveen
Glowgolf Zwolle

Glowgolf Zwolle

Zwolle