Safaritent Noord-Holland

Safaritent in Noord-Holland huren

Ga je een safaritent huren in Noord-Holland? Dan vier je vakantie in dé provincie voor oud-Hollandse steden, veel stranden, musea en leuke uitjes voor jong en oud. Huur nu een glamping safaritent van Vodatent en geniet van een echte vakantie in Noord-Holland.

 Bekijk onze campings in Noord-Holland

Andere gezellige historische steden in Noord-Holland

Naast Amsterdam heeft Noord-Holland nog veel meer oude en gezellige steden die je kunt bezoeken. Zo is Alkmaar bekend als de kaasstad, maar je zult versteld staan over het oude centrum. Er zijn gezellige winkeltjes en terrasjes. Leuk om te bezoeken zijn de kaasmarkt, het kaasmuseum en het icoon de Grote Sint Laurenskerk. Ook Haarlem heeft zo’n oud centrum met smalle straatjes, winkels en terrasjes. Hier kun je de hofjesroute volgen, maar ook de Grote Markt en het Frans Hals Museum bezoeken.

Karakteristiek zijn de oude vissersdorpjes Volendam, Monnickendam en Edam. Ze zijn bekend vanwege hun authentieke huisjes en mooie haventjes. Een bezoekje aan het Edammer kaasmuseum en natuurlijk een foto in Volendamse klederdracht mogen hier niet ontbreken. Authentieke huizen, maar met name molens, vinden we ook in de Zaanse Schans. Samen met de oude ambachten die je hier kunt bekijken, geven ze een goed beeld van het leven in de 18e-eeuw.

De bijzondere natuur van Texel

Het bekende eiland Texel ligt in het bijzondere natuurgebied van de Waddenzee. Niet de mens, maar eb en vloed bepalen hier het ritme van de dag. Je treft er daarom natuur aan die je nergens anders ter wereld tegenkomt. Er vertrekt een veerdienst vanuit Den Helder. Echte avonturiers kunnen de oversteek ook te voet maken en gaan wadlopen. Bij laagwater vallen de zandbanken in de Waddenzee droog. Zo kun je vanuit Den Helder over de zeebodem naar Texel lopen.

Op Texel zelf kun je heerlijk fietsen en wandelen langs bossen, duinen, heidevelden en de mooiste stranden. Je leert er alles over bij Ecomare. Een Texels museum, zeehondenopvang, aquarium en vogelopvang in één. Wat je ook doet op Texel, je dag is pas geslaagd als je afsluit met een ijskoude Skuumkoppe van de Texelse bierbrouwerij.

noord_holland_-_de_bijzondere_natuur_van_texel
Noord-Holland_heeft_de_leukste_uitjes_voor_kin

Noord-Holland heeft de leukste uitjes voor kinderen en de mooiste stranden

Noord-Holland is echt een provincie voor het hele gezin. Zo zijn er talloze familieparken te vinden. Sprookjeswonderland in Enkhuizen lijkt wel een beetje op het Sprookjesbos in de Efteling. Maar dan in het klein. Mooi weer of slecht weer? Je kunt altijd terecht bij Speeltuin De Holle Bolle Boom. Er is namelijk een binnenspeelplaats, een buitenspeeltuin en zelfs een waterspeeltuin. Zwembroeken en badpakken mee dus! Speelpark Oud Valkeveen is ook een speeltuin of zelfs een minipretpark. Zo is er een achtbaan, botsautootjes, een treintje en waterfietsen!

Met de warme dagen is het heerlijk om verkoeling bij het strand te zoeken. En daar zijn er vele van in Noord-Holland. Eén van de schoonste stranden is die bij Julianadorp aan Zee. Het strand van Egmond aan Zee is het familiestrand bij uitstek. Je kunt er heerlijk relaxen en krabbetjes vissen. Voor kleine kinderen die nog niet goed kunnen zwemmen is het Enkhuizer strand misschien het meest geschikt. Hier is het water namelijk erg ondiep, zodat de kleintjes ook lekker kunnen badderen. Ook het IJsselmeer heeft mooie stranden. Het Waterlandstrand Hemmeland of Slobbeland Volendam.

Een safaritent in Noord-Holland huren

Er is zo veel te beleven in Noord-Holland dat een goede nachtrust belangrijk is. Gelukkig kan dat op onze zachte bedden in onze safaritenten. Met ruimte voor 6 personen heb je aan ruimte geen gebrek en je bent van alle gemakken voorzien. Er is een koelkast, een verrijdbare keuken om bij mooi weer buiten te koken en een kacheltje voor de koudere dagen. Ook aan servies, een koffiezetapparaat en een waterkoker is gedacht. Dat zijn allemaal spulletjes die je zelf niet in hoeft te pakken. En met een minder volgeladen auto, ga je veiliger op vakantie. De Vodatent safaritent staat bij aankomst al voor je klaar, dus je vakantie kan meteen beginnen! 

Kortom, Noord-Holland is een fantastische provincie. Je vindt er historische steden, het bijzondere Waddeneiland Texel, mooie stranden en leuke attracties voor kinderen. Huur nu een safaritent in Noord-Holland en geniet van een echte vakantie voor jong en oud!

lodge_61_-_website_(13)
noord_holland_-_Verken_de_hoofdstad_Amsterdam

Verken de hoofdstad Amsterdam

De hoofdstad van Nederland heeft de allures van de grote wereldstad, maar alles is te voet bereikbaar. Het is een fantastische stad om te shoppen, musea te bezoeken, langs de grachten te paraderen en cultuur te snuiven. Karakteristiek zijn de mooie grachtenpanden en historische monumenten die nog uit de gouden eeuw komen. Paleis op de Dam is hier een bekend voorbeeld van. Op het Leidseplein gebeurt het allemaal. Hier vind je vele gezellige terrasjes, bioscopen, de stadsschouwburg, theaters en uitgaansgelegenheden.

Het Rijksmuseum en het Anne Frank huis zijn natuurlijk de bezienswaardigheden die je niet mag overslaan. Maar stiekem is een rondvaart over de grachten ook leuk. Leuk voor kinderen is de dierentuin Artis die in de zomermaanden pas sluit na zonsondergang. Stoere kinderen en ouders gaan natuurlijk naar Amsterdam Dungeon, waar de acteurs je de stuipen op het lijf jagen.

Tip: met de I amsterdam City Card kun je onbeperkt gebruik maken van al het openbaar vervoer. Je krijgt bovendien kortingen of zelfs gratis toegang voor de meeste musea en bezienswaardigheden.