Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Aankomst

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Vertrek

Safaritent op de Veluwe huren

Een safaritent op de Veluwe huren doe je bij Vodatent! Huur nu een luxe safaritent op de leukste familiecampings op de Veluwe. 

Een safaritent op de Veluwe huren is genieten van één van de mooiste natuurgebieden van Nederland. In deze bekende “Gelderse streek” kun je heerlijk fietsen of wandelen. Bijna nergens is het landschap afwisselender dan hier. De kans dat je de Nederlandse “big five” spot is levensgroot. Huur nu een glamping safaritent van Vodatent en geniet onbezorgd van de Veluwse natuur!

Geniet van natuur en cultuur vanuit je safaritent op de Veluwe

De Veluwe heeft misschien wel het meest afwisselende landschap van Nederland. Je wandeling door de bossen wordt afgewisseld door vennen, zandverstuivingen en de grote stille heide. In de zomermaanden kleuren deze heidevelden prachtig paars. Het is bloeiseizoen!

Net zo afwisselend als het landschap, zijn die dieren die je hier tegenkomt. Je loopt hier makkelijk de Nederlandse “big five” tegen het lijf. Dat zijn het edelhert, het wilde zwijn, de ree, de das, en de vos. Hoe bijzonder is het om deze dieren in Nederland in het wild te zien?

Daarnaast leven de Schotse hooglander, de bever en talloze andere grote en kleine dieren, reptielen, vogels en insecten op de Veluwe. Mooie vlinders zijn ook insecten. We willen je natuurlijk niet bang maken! Helemaal in de stijl van je safaritent op de Veluwe, kun je ook overdag op safari op de Veluwe. Bezoek bijvoorbeeld een wildarena waar de dieren komen grazen of boek een wildexcursie. Leuk voor jong en oud!

Nationaal Park de Hoge Veluwe

Nationaal Park de Hoge Veluwe wordt ook wel eens “de groene schatkamer van Nederland” genoemd. In dit 5.400 hectare grote natuurpark loop je van het ene landschap naar het andere. Er zijn 13 wandelroutes die je kunt volgen. En als je niet van wandelen houdt, pak je toch gewoon één van de fietsen die bij de entree inbegrepen zijn? Met meer dan 40km fietspad kun je flink in de pedalen klimmen!

Maar de Hoge Veluwe is niet alleen natuur. Ook in het Kröller-Müller Museum dat in het nationale park ligt, vind je genoeg afwisseling. Wat kunst betreft dan. Hier vind je namelijk alles op het gebied van moderne kunst en architectuur. Zo kun je je culturele geest verrijken in de bijzondere beeldentuin. Of vergaap je aan de op één na grootste van Gogh verzameling van de wereld.

Fietsen, wandelen en andere outdooractiviteiten

Genieten van de natuur doe je natuurlijk pas echt als je de wind in je haren voelt. Al fietsend trekt het afwisselende landschap aan je voorbij. Drenthe de fietsprovincie van Nederland? Hier op de Veluwe kun je ook flink wat kilometers trappen. En is je batterij leeg? Er zijn voldoende oplaadpunten waar je de elektrische fiets (en jezelf) weer even op kunt laden. Je kunt verschillende fietsroutes en fietsknooppunten volgen die je naar de hoogtepunten van de Veluwe brengen. Ook leuk is het om eigen gelegenheid een fietstocht te maken en te kijken waar de dag je brengt. Het is toch vakantie?

De sportieve fietser die wat meer uitdaging zoekt is op de Veluwe ook aan het goede adres. Pittige klimmetjes en afdalingen kunnen niet ontbreken als je de racefiets of mountainbike meeneemt op vakantie. Of wat is er relaxter dan van de natuur genieten tijdens een wandeling? Voor alle soorten fietsers en wandelaars zijn er speciale routes uitgestippeld. Vraag ernaar bij de campingreceptie. Zelfs ruiters kunnen zich op de Veluwe uitgebreid vermaken. Zo zijn er vele ruiter- en menpaden en is Stal Mansour een manege die leuke buitenritten organiseert.

De gezellige Hanzesteden Harderwijk, Elburg en Hattem

Ooit waren de Hanzesteden Harderwijk, Elburg en Hattem de handelscentra van Nederland. Het zijn historische stadjes met gezellige straatjes en pleintjes vol kinderkopjes. Je kunt de historie proeven in de vele musea of fietsen over de oude Hanzeroutes. Dat zijn de handelswegen die die steden met elkaar verbonden. Minder sportief of cultureel? Proef dan de gastronomie op één van de gezellige terrasjes.

Kamperen in een luxe safaritent op de Veluwe?

Met al die culture uitstapjes en sportieve activiteiten in de natuur is een goede nachtrust belangrijk. Gelukkig zijn onze safaritenten van alle gemakken voorzien. Zo heb je een loungeset waar je heerlijk kunt uitrusten onder de ruime luifel. En je slaapt in heerlijk zachte bedden.Koffie zetten, een koud biertje of wijntje pakken of heerlijk koken is geen enkel probleem. Een koelkast, koffiezetapparaat, waterkoker en keuken zijn allemaal aanwezig. Allemaal spullen die je lekker thuis kunt laten. Een minder volgeladen auto betekent ook een veiligere heen- en terugreis met je gezin. En als je op de camping aankomt, kun je zo de tent in. Dat is pas vakantie! Kortom, in een Vodatent safaritent slaap je comfortabel op leuke campings met veel voorzieningen. De perfecte uitvalbasis om heerlijk van de natuur van de Veluwe te genieten. Spot al fietsend of wandelend bijzondere dieren en geniet van het mooie afwisselende landschap. Of bezoek eens een historische Hanzestad. Huur nu een safaritent op de Veluwe en geniet van één van de mooiste natuurgebieden van Nederland. 

Omgeving van Veluwe

VR Game Veluwse Hotelmoord

VR Game Veluwse Hotelmoord

Veluwe
Paleis het Loo

Paleis het Loo

Apeldoorn
Klimbos Garderen

Klimbos Garderen

Garderen
Veluwemeer

Veluwemeer

Nunspeet
Burgers' Zoo

Burgers' Zoo

Arnhem
Nederlands Pluimveemuseum

Nederlands Pluimveemuseum

Barneveld
Arnhem

Arnhem

Arnhem
Klimbos Harderwijk

Klimbos Harderwijk

Harderwijk
Kinderpretpark Julianatoren

Kinderpretpark Julianatoren

Apeldoorn
Apenheul

Apenheul

Apeldoorn

 Bekijk onze campings in Veluwe