Safaritent in Twente huren

Twente, een natuurrijke streek in het oosten van Nederland. Je vind hier talloze fiets- en wandelroutes, leuke dorpen en steden en er zijn genoeg activiteiten voor een leuk dagje uit. Huur nu een glamping safaritent bij Vodatent en geniet zonder zorgen van deze prachtige omgeving.

Een onvergetelijke vakantie in een safaritent 

Genieten van de natuur in Twente op de fiets

Er wordt gezegd dat Twente de beste mountainbikeroutes van Nederland heeft. Dit heeft vooral te maken met het wisselende landschap en de vele sprookjesachtige bossen. Het is zelfs mogelijk om in één week een route van 700 kilometer te rijden. Natuurlijk is dit niet voor iedereen weggelegd en is het ook mogelijk om met de gewone fiets de omgeving te verkennen. Ook voor de gewone fietser zijn er genoeg routes beschikbaar.

Liever wandelen? Het wandelnetwerk heeft maar liefst 6000 kilometer aan mogelijkheden en tegenwoordig zijn de routes zelfs uit te kiezen op thema. Neem bijvoorbeeld de kunstroute, zo ontdek je de artistieke kant van Almelo en zie je prachtige kunstobjecten en galeries door heel de stad. 

Te paard door Twente

Voor paardenliefhebbers zijn er ook schitterende routes uitgestippeld om de omgeving te kunnen zien. Er komen ook steeds nieuwe routes bij. Eén daarvan die je zeker bereden moet hebben is de TwenteTrail. Dit is een meerdaagse thematocht over de mooiste paardrijroutes in Twente.

De mooiste dorpen en steden

Als je een safaritent in Twente huurt, zijn veel leuke dorpen en steden die zeker het bezoeken waard zijn. Neem bijvoorbeeld Enschede, in deze stad is het Rijksmuseum Twente te bezichtigen, staat veel bijzondere architectuur en kun je deelnemen aan een rondleiding door de Grolsch Brouwerij. Daarnaast is wordt deze stad ook wel de winkelstad van Oost-Nederland genoemd.

Niet alleen Enschede, maar nog vele andere dorpen en steden zijn in Twente wel het bezoeken waard. Het dorpje Oostmarsum is een plek waar je nog de echte Twentse sfeer kunt ervaren. Je ziet hier vele historische bouwwerken en je kunt een bezoek brengen aan het Museum Ton Schulten. Bij heerlijk weer is een hapje en een drankje op één van de vele terrasje mogelijk. Ook worden er jaarlijks diverse evenementen georganiseerd.

Naast Enschede en Oostmarsum zijn Almelo, Enter en Hengelo ook hele leuke steden om te bezoeken.

Twents geniet’n

Zoals iedere streek, heeft ook Twente zijn eigen streekproducten. Tijdens je glamping vakantie in Twente is het dan ook extra verwennerij om deze producten te gaan proeven. Neem bijvoorbeeld het lekkerste ijs van de Ijsboerderij Bölte in Nutter, elke smaak is gemaakt van natuurlijke ingrediënten. Of pluk zelf de lekkerste blauwe bessen bij de blauwe bessenkwekerij De Greftenhoeve in Vriezenveen. Lekker voor bij het ontbijt.

Niet alleen voor het ijs en de blauwe bessen, maar ook voor de lekkerste wijn zit je goed in Twente. Wijngaard Hof van Twente in Bentelo maakt al sinds 2000 eigen wijnen en organiseert ook rondleidingen. Zo krijg je de wijngaard en de wijnkelders te zien. Uiteraard is het daarna mogelijk om in het proeflokaal de heerlijke wijnen te kunnen proeven.

Bovendien stopt het genieten niet hier. Als jullie na een lange dag terug komen op de camping en op het terras van de safaritent zitten, kan de dag nog een keer beleefd worden met alle lekkernijen die jullie hebben meegenomen. Dat is pas geniet’n!

Accommodaties in Twente

Een safaritent huren in Twente bij Vodatent? Onze safaritenten zijn volledig ingericht en direct klaar voor gebruik. Zo zijn er aparte slaapkamers, een compleet ingerichte keuken met inventaris en kan je genieten op het ruime terras met luifel. Sommige safaritenten zijn zelfs voorzien van eigen sanitair zodat je gebruik kunt maken van je eigen badkamer.