3 aug. 2023
Femke Vingerling

Paardrijden tijdens je vakantie met Vodatent. Maak heerlijke buitenritten, geniet van de vrije natuur en ontdek plekken die je niet met de auto of fiets kunt bereiken. Beleef een onvergetelijke ruitervakantie met de mooiste ritten in de omgeving van de camping. Kortom: paardrijden tijdens je vakantie is ultiem genieten!

Kamperen en paardrijden in Nederland

In Nederland zijn veel mooie plekken waar je heerlijk kunt paardrijden op vakantie. Vaak worden er in elke provincie verschillende trektochten en buitenritten georganiseerd. Zo kun je heerlijk uitwaaien langs de Zeeuwse kust. Maak een buitenrit op het strand en geniet van de prachtige zee. Ook lopen er diverse ruiterpaden dwars door de provincie. Of ga je liever voor een ander soort landschap? Er zijn verschillende uitgestrekte bossen te vinden in Drenthe, maar paardrijden op de Veluwe is ook een echte aanrader. Aan het einde van de dag wil je het liefst uitrusten. Met een safaritent van Vodatent hoef je geen tent meer op te zetten en kun je direct ontspannen. Geniet van het buitenleven van kamperen, met het comfort van thuis. Combineer je paardijvakantie met glamping!

Paardrijden op de camping

Er zijn verschillende campings in Nederland waar de optie is om te paardrijden. Vaak zijn dit boerderijcampings met paarden, waar je de paarden kunt borstelen, knuffelen en voeren. Soms zijn er ook paarden waar je op mag paardrijden. Volg een les op de camping of neem het paard mee voor een buitenrit. In Nederland zijn kilometerslange ruiterpaden die wachten om ontdekt te worden.

Camping met manege

Bij een camping met manage heb je de ruimte om je eigen paard te stallen, hoewel er niet zo veel campings zijn met een eigen manege. Soms kun je er ook genieten van andere paarden. Bij campings met paardrijden als optie kun bijvoorbeeld een buitenrit maken met een paard van de camping. In de meeste gevallen kun je genieten van de paarden van onze boerderijcampings, en in sommige gevallen kun je ook je eigen paard stallen. Ook jongere kinderen kunnen vaak helpen met het verzorgen of voeren van de paarden.

Kamperen en paardrijden bij Vodatent

Bij Vodatent kun je kamperen en paardrijden combineren. Met een compleet ingerichte safaritent hoef je geen tent meer op te zetten en hou je meer ruimte over om je paard te verwennen. Je kunt direct beginnen met genieten. Er zijn aparte slaapkamers, een compleet ingerichte keuken met inventaris en een terras met luifel om heerlijk op te genieten. Daarnaast zijn sommige safaritenten voorzien van eigen sanitair zodat je zelf niet naar het sanitairgebouw hoeft te lopen. Je paard zal verblijven in een stal op de camping. Ben jij benieuwd waar je je paard kunt stallen tijdens je glampingvakantie? Neem contact op met onze klantenservice voor de mogelijkheden.