Navigate forward to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Safaritent in de Achterhoek huren

Een safaritent in de Achterhoek huren doe je bij Vodatent! Huur nu een luxe safaritent op de leukste familiecampings in de Achterhoek.

De Achterhoek is een veelzijdige "Gelderse streek" die aan de oostkant van de provincie ligt. Volgens veel mensen is dit één van de mooiste gebieden van Nederland. Dat komt vooral door de veelzijdigheid en het prachtige heuvelachtige landschap. Je kunt er heerlijk onthaasten, maar ook cultuur snuiven en heerlijke streekproducten proeven. Huur een glamping safaritent van Vodatent en ontdek de veelzijdigheid van de Achterhoek.

 Bekijk onze campings in Achterhoek

De veelzijdige Achterhoek biedt plezier voor jong en oud

Lekker op vakantie in de Achterhoek? Je zult ontdekken dat er in de omgeving genoeg plezier te beleven is voor het hele gezin. Zo zijn er bijvoorbeeld wel 7 verschillende klimroutes in Klimbos Achterhoek. Lekker tussen de bomen klimmen en klauteren is toch heerlijk? Wel aangelijnd natuurlijk, zodat jullie als ouders er met een gerust hart van kunnen genieten. Als jullie niet mee klimmen tenminste! Elke klimroute heeft een andere hoogte en moeilijkheidsgraad. In het Juniorbos kunnen kinderen vanaf 7 jaar al heerlijk klimmen. De Klauterroute is zelfs voor peuters, kleuters en kinderen met bijzondere talenten geschikt. Niet genoeg uitdaging? Dan zijn er zelfs routes die 16 meter hoog zijn. Misschien zijn die wel zo moeilijk dat alleen papa ze durft? Als hij geen hoogtevrees heeft, tenminste! Dus houd je van klimmen, klauteren, zoeven en bungeejumpen in het bos? Dan zit je in Klimbos Achterhoek helemaal goed!

Als jullie door het klimbos nog niet genoeg geprikkeld raken, is het tijd om naar Belevingspark Cactus Oase te gaan. Wist je dat er duizenden soorten cactussen zijn? In allerlei soorten, kleuren, vormen en maten! Voor de kleintjes is er een cactuspiramide, een puzzelroute en een kindertuin. Speciaal voor papa is er ook een modelspoorbaan in Wilde Westen stijl!

De Achterhoek te voet of per fiets ontdekken?

Wie in de Achterhoek gaat fietsen of wandelen, valt van de ene verrassing in de andere. Vanuit het coulisselandschap, met fraaie vergezichten die onderbroken worden door houtwallen, loop je door bossen en gezellige dorpjes. Op een ander moment fiets je weer langs weilanden en kastelen. Wie denkt dat Drenthe dé plek is om te fietsen zal positief verrast zijn dat de Achterhoek is uitgeroepen tot het beste fietsgebied van Nederland! Dat komt door de afwisseling die zo kenmerkend is voor deze streek. Via de goed onderhouden fietspaden kun je deze veelzijdigheid wel heel makkelijk ontdekken. Het uitdagende heuvelachtige landschap is echter ook erg geschikt voor de sportieve fietser, zoals wielrenners en mountainbikers. De recreatieve fietser of wandelaar kan allerlei leuke Achterhoekse routes op het internet vinden.

Tenslotte liggen er ook twee Hanzesteden in de Achterhoek. Dit waren de handelscentra van Nederland. Nu zijn het gezellige historische steden die een bezoekje meer dan waard zijn. Bekijk de oude straten en pleinen met kinderkopjes te voet of maak een rondrit met een paardenkoets.  In mosterdstad Doesburg geniet je natuurlijk van een heerlijke mosterdsoep. In torenstad Zutphen waan je je haast in de Middeleeuwen. De cultuurliefhebber kan dus ook genoeg ondernemen in de Achterhoek! 

Kamperen in een safaritent in de Achterhoek?

Omdat er zo veel te beleven is in de Achterhoek, is een goede nachtrust belangrijk. Alleen dan kun je elke dag volop genieten. Gelukkig zit je bij Vodatent dan helemaal goed! Onze safaritenten zijn namelijk van alle gemakken voorzien. Heerlijk zachte bedden, een keukentje waar je met de heerlijke streekproducten kunt koken en een ruime luifel waar je met een lokaal biertje of wijntje onder kunt zitten. Heerlijk terugdenken aan de leuke dag als de kinderen op bed liggen.

Een koelkast, koffiezetapparaat, bekers, bestek, pannen en een waterkoker. Je kunt het zo gek niet bedenken en het is aanwezig. En de safaritent staat al helemaal voor je klaar als je op de camping aankomt. Dat betekent dat je niet heel je auto en caravan vol hoeft te laden en dus kunt genieten van een veilige autorit. Bij aankomst begint je vakantie direct!

Heerlijk nazomeren en genieten van de Gelderse streekproducten

Wie niet op de schoolvakanties is aangewezen, ontdekt dat de Achterhoek misschien wel op zijn mooist is tijdens de nazomer. De bomen kleuren geel en rood en het is hier dan bourgondisch genieten. In de tientallen wijngaarden kun je alles leren over de wijnen. Hoe ze gemaakt worden, maar natuurlijk vooral hoe ze gedronken worden. Liefhebbers van bier kunnen hun passie beleven en een specialbiertje proeven in één van de kleine bierbrouwerijen.

En nu we het toch over bourgondisch genieten hebben. Er zijn in de Achterhoek veel bedrijven die hun eigen kaas, fruit, vlees, brood of ijs op een ambachtelijke manier maken. De streekproducten zijn overal te koop in kleine winkeltjes of stalletjes langs de weg. Kortom, ook de fijnproever is in de Achterhoek op het juiste adres.

Omgeving van Achterhoek

Transit Oost

Transit Oost

Winterswijk
Strandbad Winterswijk

Strandbad Winterswijk

Winterswijk
Min40celsius

Min40celsius

Varsselder
Sauna Embricana in Emmerich am Rhein

Sauna Embricana in Emmerich am Rhein

Emmerik
Recreatie- en sportbad EMBRICANA

Recreatie- en sportbad EMBRICANA

Emmerik
Reeser Personenschiffahrt

Reeser Personenschiffahrt

Rees
Motorette Vespa

Motorette Vespa

Aalten
Klimbos Ruurlo

Klimbos Ruurlo

Ruurlo
Kasteel Bergh

Kasteel Bergh

's-Heerenberg
Kaasboerderij Weenink

Kaasboerderij Weenink

Lievelde