Glamping met je hond

3 aug. 2023
Joëlle van Weelden

Ga jij graag op glamping vakantie , maar neem je ook graag je hond mee? Bij Vodatent is dat zeker mogelijk. Op de meeste campings bij Vodatent is het mogelijk om je hond mee te nemen. Je hond is natuurlijk ook gewoon een volwaardig gezinslid. Eindeloos wandelen in de natuur. Ga samen goed voorbereid op reis en ontdek de mooiste plekjes in Europa!

Glamping met je hond is ideaal in een safaritent van Vodatent! Bij aankomst op de camping staat de safaritent al voor je klaar. Vanaf de camping wandel je zo de natuur in met je hond, zodat hij ook direct kan genieten van jullie vakantie. Zo kun je uren wandelen wanneer je kiest voor glamping in de Ardennen. Ook kun je op warme dagen afkoelen door een duik te nemen in zee wanneer je kiest voor glamping in Zeeland. Wil je juist naar het Noorden in plaats van het Zuiden? Kies dan voor een safaritent in Friesland en ontdek de prachtige wateren en uitgestrekte landschappen in Friesland.

Glamping in de Ardennen met hond

Ook in België en Luxemburg is het mogelijk om je hond mee te nemen voor een glampingvakantie. Ga eropuit in de Ardennen! In dit bosrijke gebied kun je uren wandelen of fietsen met je hond. Ook zijn er vaak riviertjes te vinden waar je hond een duik in kan nemen. Daarnaast is het gebied rijk aan verschillende cultuur. Bezoek leuke steden zoals Durbuy, Spa, Bouillon en La Roche-en-Ardenne. Verder kun je de Ardennen op culinair gebied ontdekken. Zo kun je Belgisch trappistenbier proeven, en zijn er gezellige kleine restaurantjes te vinden.

In de safaritent zijn geen faciliteiten aanwezig voor je hond. Het is dus goed om hier rekening mee te houden. Dingen die je mee zou kunnen nemen zijn: voer- en drinkbak, mand, hondenriem en poepzakjes.

Welke regels gelden er op de camping?

Op de camping is het de bedoeling dat je hond is aangelijnd, zodat andere kampeerders die iets minder hebben met huisdieren ook kunnen genieten. Elke camping heeft eigen voorwaarden en regels over het uitlaten en aanlijnen van je hond. Raadpleeg hiervoor de website of receptie van de camping. Gelukkig wandel je vanaf de meeste campings direct de natuur in, zodat je maatje zich lekker kan uitleven.

Glamping in Nederland met hond

In Nederland zijn er gelukkig voldoende mooie plekken om te bezoeken. Zo kun je bijvoorbeeld mooie fietstochten maken met je hond in de heuvelachtige Achterhoek. Ook is Zeeland een fijne plek voor glamping met je hond. Tijdens een speciale zeehondensafari kun je zeehonden spotten op één van de zandbanken van de Oosterschelde. Ook is een lange strandwandeling of een wandeling door de duinen met je hond een leuke activiteit. Met een safaritent van Vodatent is glamping in Zeeland met je hond een ideale vakantie!