Mindervalide

15 sep. 2023
Vodatent Tip

Ben jij op zoek naar een camping die hulp biedt aan mindervaliden? Ook dat is mogelijk bij Vodatent! Wij zoeken voor jou de beste mogelijkheden zodat je ultiem kunt genieten van jouw vakantie. Tip: Bekijk onze glamping tenten! 

Voor mensen die slecht ter been zijn

Veel campings hebben een extra aanzetstuk voor de tenten zodat je met een rolstoel in de safaritenten kunt komen. Echter zijn er een paar campings bij waarbij de safaritent zo goed als op de grond staat en er maar 1 opstapje is. Natuurlijk staan de medewerkers van de campings voor je klaar als er ergens hulp bij nodig is.

Helpen met douchen

Bij Vodatent hebben wij Safaritenten inclusief sanitair of inclusief een privé sanitair unit. Dit geeft de kans om hulp te bieden aan mindervalide met douchen of naar de wc gaan. Echter zitten er geen steunstangen in het sanitair. Onze tenten met sanitaire faciliteiten zorgen ervoor dat de persoon die iets meer hulp nodig heeft ook kan genieten van de privacy. Zo heb je niet de kans dat iemand anders van de camping met jullie mee kan kijken.

Overige gehandicaptenvoorzieningen

Natuurlijk is een drempelhulp natuurlijk erg handig en privé sanitair is ook zeker een voordeel maar ondanks dat dat de belangrijkste eisen zijn is het fijn als je ook nog van andere voorzieningen gebruik kunt maken. Zo hebben een aantal van onze camping een invalide parkeerplaats en zorgen ze ervoor dat de receptie makkelijk te betreden is. Als er een campingwinkel of restaurant aanwezig zijn zorgen ze er ook vaak voor dat je daar als mindervalide persoon makkelijk gebruik van kunt maken. Wel is het zo handig om bij je reservering te vermelden dat je mindervalide bent of dat je iemand in je gezelschap hebt die mindervalide is. Zo kan de camping hier makkelijker op voorbereiden en jullie ervaring zo goed mogelijk maken.