3 aug. 2023
Toplijstje
Femke Vingerling

De prachtige natuur in de Belgische Ardennen biedt veel avontuurlijke mogelijkheden. Ga kanoën, mountainbiken of bezoek één van de prachtige stadjes. Vanwege de vele activiteiten is het lastig om een juiste keuze te maken, wij zetten graag onze favorieten uitjes op een rij!

1. Circuit van Spa-Francorchamps

Circuit van Spa-Francorchamps is het racecircuit van België. Op het 7 kilometer lange circuit wordt o.a. geracet door de Formule 1. Naast alle races is het ook mogelijk om een rondleiding op het circuit te boeken, hierdoor kan je een kijkje in de keuken krijgen. Als je in de buurt bent van Circuit van Spa-Francorchamps raden wij je aan om ook even bij het Automobielmuseum van Stavelot te gaan kijken, hier wordt de geschiedenis van het circuit weergegeven.

2. Durbuy

Het kleinste stadje ter wereld ligt in de Ardennen, namelijk Durbuy. Dit prachtige stadje heeft genoeg charme en geschiedenis om er een dag door te brengen. Bovendien is Durbuy de ideale plek voor fijnproevers. De restaurants en bars serveren heerlijke gerechten en drankjes, met rivierkreeft als lokale specialiteit. De geschiedenis is niet verdwenen in Durbuy. De stad heeft bijvoorbeeld een waterpoel, een oude stadsmuur en een kasteel.

3. De grotten van Han

De magische grotten van Han liggen in Han-sur-Lesse. In de grotten kun je de prachtige muren bekijken, lichtshows bekijken en het museum bezoeken. De grotten bestaan uit verschillende zalen met elk hun eigen bijzonderheid. Elk jaar bezoeken honderdduizenden mensen de grotten van Han. Boven de grotten van Han kun je het wildpark bezoeken, waar je onder andere de poolwolf en het edelhert kunt zien.

4 Bastogne Oorlogsmuseum

Het Bastogne War Museum neemt je mee terug naar de strenge winters van de Tweede Wereldoorlog. In het museum zie je de overblijfselen van de Slag om de Ardennen. Tijdens je reis door de Tweede Wereldoorlog word je begeleid door de hand van 4 mensen uit de oorlog, wat het verhaal nog spannender maakt! Het Bastogne War Museum ligt vlak bij het Mardasson Monument, dat je vanuit het museum kunt zien.

5. Brouwerij Achouffe

Waar staat België bekend om? Speciale bieren! Er zijn verschillende brouwerijen in de Belgische Ardennen, waaronder de beroemde Brouwerij Achouffe. De Brouwerij Achouffe is actief sinds het einde van de jaren 1970 en is sindsdien niet meer weg te denken van het terras. Je herkent een Achouffe bier aan het kaboutertje op het glas of de fles.