5 redenen om in Zweden te kamperen

8 aug. 2023
Joëlle van Weelden

Zweden, het land van avontuurlijke buitenactiviteiten, prachtige natuur en toffe bezienswaardigheden. Vaak wordt Zweden onderschat als vakantieland omdat mensen denken dat het een koud, nattig en saai land is. Het tegendeel is waar! Dus waarom kamperen in Zweden? Wij geven je minstens 5 redenen om te kamperen in Zweden.

Natuur

Wanneer je op zoek bent naar wonderschone natuur, zul je geen betere plek vinden dan in Zweden. Van de wilde rivieren, bergen en pure wildernis in het Noorden, naar de mooie  stranden, rustige omgevingen en beukenbossen in het Zuiden. Zweden heeft 30 nationale parken met eilanden, bossen, meren en gebergtes. Meer dan de helft van het land bestaat uit bossen, waar je waanzinnige wandelingen kunt maken. Doordat het land in Zweden soms vlak en soms heuvelig is, is het geschikt voor iedere wandelaar en fietser. Voor de rustzoeker zijn er ook de prachtige stranden en grote verfrissende meren van Vättern en Vänern die de vakantie extra ontspannend maken. En om zeker niet te vergeten, het bijzondere natuurverschijnsel; het noorderlicht in en rond de stad Kiruna in het noorden van Zweden!

Activiteiten

Voor de actieve vakantieganger is er ook genoeg te beleven in Zweden. Doe mee met een kanotocht op de rivieren en ontdek de mooie landschappen en uitzichten van Zweden. Houd je van wandelen? Maak dan gebruik van de geweldige heuvel- en berggebieden en hike jezelf naar de top. In de zomerperiode kun je hierbij ook onderweg diverse vruchten zoals bosbessen en frambozen plukken en in het najaar heb je zelf grote kansen om elanden te spotten! In de wintermaanden kun je in Zweden onder andere skiën, sledetochten maken, schaatsen of zelfs ijsduiken. Tot slot is er voor de echte waaghalzen ook nog de mogelijkheid om bijvoorbeeld te gaan ziplinen. Bij Little Rock Lake hebben ze de langste zipline van Noord-Europa (2,5 km lang!) en zweef je op sommige plekken wel tot 52 meter boven de grond!

Bezienswaardigheden

In Zweden zijn er naast de natuur, ook vele andere bijzondere plekken te ontdekken. Denk aan de Zweedse hoofdstad Stockholm, met oude en moderne gebouwen en ga terug in de tijd in het prachtige historische centrum. Of bezoek de stad Malmö, een hippe, moderne stad met leuke winkels en veel bezienswaardigheden, zoals Konsthall, een van de belangrijkste kunstgalerijen van Europa. Voor een dagje weg kun je ook naar Liseberg gaan, een gezellig pretpark gelegen in Göteborg, dat avontuur, spelletjes, muziek en lekker eten aanbied voor heel het gezin. 

Het weer

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is Zweden over het algemeen redelijk mild qua temperatuur. De zomers zijn vergelijkbaar met Nederland, maar de regen is een stuk minder in Zweden.  Het gave aan Zweden is dat je bij ieder seizoen een geweldige vakantie kunt beleven. De wintermaanden zijn namelijk écht wit en vol sneeuwpret, terwijl je in de zomer juist lekker kunt genieten van het warme zonnetje aan het water. Ook in de herfstperiode is het vaak nog warmer dan in Nederland en kun je dus nog even een najaarsduik nemen in het zwembad van de camping! Kortom, heel het jaar rond is Zweden een geweldige vakantiebestemming!

Ben je enthousiast geworden en wil je naar het prachtige Zweden om te kamperen? Bekijk dan ook onze tips voor het kamperen in Zweden om goed voorbereid op vakantie te gaan.