Glampen met Maaike

3 aug. 2023
Gastblog
Joëlle van Weelden

Afgelopen zomer is Maaike met haar gezin vertrokken naar een nieuwe bestemming. Dit keer ging de reis naar onze zuiderburen: Camping Siësta in België.  Deze camping ligt net over de grens van Nederland in het Belgische plaatsje Wechelderzande. Benieuwd hoe Maaike haar glampingvakantie heeft ervaren? Je leest het in onderstaande gastblog. 

Waar zijn jullie verbleven?

"Geïnspireerd door goede verhalen en enthousiaste reviews gaan wij op weg naar Camping Siësta. Het ligt in De Kempen, een groene regio in het noorden van België. Gemakkelijk te bereizen, veel natuur en vol afwisseling. Na nog geen anderhalf uur rijden draaien we het kampeerveld op waar Vodatent vier safaritenten met eigen sanitair heeft staan. We zien het gelijk: wat een heerlijke plek hier midden in het bos! De safaritenten staan aan een leuk slingerend paadje op een in heringericht veld. Het is nog maar pas geopend maar het is nu al prachtig dankzij de vele energie die eigenaren Mark en Mariska hier in hebben gestoken."

Wat is er te doen op Camping Siësta?

"Naast zo’n 30 tent- en caravanplekken zijn er op het veld een kampvuurplaats, een speeltuintje en horeca met een klein terras. De camping is groter, maar doordat dit veld wat meer afgelegen ligt heb je het gevoel op een kleine boscamping te staan. Je hoort de vogels en af en toe huppelt er een konijntje langs. In de zomermaanden wordt er van alles georganiseerd, van QR-tochten en spelactiviteiten tot aan safari’s met de Siësta Ranger. Vanaf het kampeerveld loop je namelijk zo de bossen in en de heidevelden op, waar we verschillende reeën spotten."

Hoe ervaar je de safaritent?

''De safaritent ziet eruit als door een ringetje te halen en is van alle gemakken voorzien! Dankzij de twee slaapvertrekken met goede bedden kunnen we er met z'n vieren comfortabel slapen. In de keuken vinden we alles wat we nodig hebben en de badkamer heeft een toilet, een wastafel en een overheerlijke douche. Er is genoeg bergruimte dus we kunnen al onze spullen kwijt: ideaal. Wij komen voorlopig niet meer uit onze chillstoelen op de veranda, terwijl de kinderen gelijk het veld over struinen."

Welke uitjes in de omgeving hebben jullie bezocht?

"Er is veel te doen in de buurt! Eigenaren Mark en Mariska helpen je hier graag mee verder. Uiteraard vind je hier in de prachtige omgeving veel wandel-, fiets- en mountainbikeroutes. Wij liepen onder andere over de bloeiende heide rond de Achtzalighedenboom, door de mooie Visbeekvallei en over natuurpad Lovenhoek, een leuke route voor jong en oud met stapstenen, bruggetjes en vlonderpaden.

Met warm weer bezochten we de Lilse Bergen: een zwemmeer midden in de bossen. De toegang is een paar euro per persoon en daarvoor kan je de hele dag gebruik maken van alle faciliteiten waaronder een enorme (water)speeltuin! In de buurt ligt ook een leuk riviertje: de Nete. Als je er met een kano of kajak erop uit wil ben je hier op de juiste plek!

Uiteraard komen niet alleen natuurliefhebbers hier aan hun trekken. Om de hoek in Wechelderzande ligt het charmante Hof d’Intere, er zijn verschillende leuke dorpjes in de buurt en op een half uurtje rijden ligt Antwerpen. Kortom, wij hebben ontzettend genoten van ons verblijf in een safaritent hier!"