Glamping met zijn tweeën

3 aug. 2023
Femke Vingerling

Zin om er samen een paar dagen tussenuit te gaan? Voor bijvoorbeeld Valentijnsdag of gewoon zomaar omdat het kan. Geniet van comfort & romantiek in een mooie glamping accommodatie. Nu zal je misschien denken, is een glamping vakantie niet alleen geschikt voor gezinnen met kinderen? Nee hoor, je kunt ook heerlijk met zijn tweeën genieten in een geweldige glampingtent van Vodatent en quality time met elkaar doorbrengen.

Glamping 2 personen

Waarom kiezen voor romantisch kamperen en niet voor bijvoorbeeld een hotel? Verblijven in een hotel kan leuk zijn, maar wanneer je gaat glamperen krijg je écht dat vakantiegevoel. Glamping combineert het avontuurlijke van kamperen, met het comfort van thuis. Met een safaritent 2 personen geniet je gegarandeerd van rust, ruimte en privacy tijdens jouw verblijf en je hoeft geen eigen tent of extra spullen mee te nemen, het is namelijk al helemaal ingericht! Samen ontbijten op de veranda en genieten van de buitenlucht, of met een wijntje relaxen op de lounge set. Je bent met elkaar in de prachtige natuur, omringd door rust en privacy. Geen vervelende kamerburen waarbij je elk geluid hoort door de dunne hotelmuren, maar alleen het getsjirp van vogeltjes. Kortom, heerlijk écht samen zijn en genieten van elkaar.

Activiteiten in de omgeving

Wanneer je gaat glamperen, heb je ook het voordeel dat er vaak veel te doen is in de omgeving. De meeste campings zijn omringd door prachtige natuur, waar je samen gezellig kan wandelen, fietsen of hiken. Op de campings zelf, worden vaak ook leuke activiteiten georganiseerd, denk aan een dansavond, een kampvuur maken of gezellig samen specialiteiten proeven met een lekker glas wijn of een koud biertje. Zin in wat meer avontuur? Doordat campings vaak op toeristische plekken staan, zijn er ook vaak avontuurlijke dingen te doen, zoals kajakken, watersporten, survivallen of paardrijden. Of neem de auto/fiets en ga leuke stadjes ontdekken in de omgeving en geniet van de sfeervolle straatjes en romantische restaurantjes.

Adults Only

Behoefte aan echt wat 1 op 1 tijd en romantiek, zonder de aanwezigheid van drukke kinderen om jullie heen? Dan is een Adults Only camping iets voor jullie. En nee, dit zijn geen senioren campings. Steeds meer jongere koppels hebben geen kinderen en zoeken een plekje waarbij ze in alle rust kunnen genieten van hun vakantie. De Adults Only campings hebben een minimumleeftijd van 18 jaar en de faciliteiten zijn ingericht en aangepast voor deze doelgroep. Vaak is er op deze campings ook meer ruimte voor privacy en bij sommigen kun je zelfs je eigen wellness faciliteiten bijboeken. Samen in een hottub onder sterrenhemel is toch wel érg romantisch.

Andere campings

Geen behoefte aan een Adults Only camping of is deze niet in de buurt? Geen zorgen. Wanneer je samen even weg wilt en toch die rust en privacy wilt hebben, probeer dan een camping te boeken in het voor- of naseizoen. Buiten het hoogseizoen is het namelijk veel rustiger en zijn er een stuk minder kinderen op de campings. Plus je betaald ook nog eens een stuk minder dan in de drukste maanden van het jaar. Het enige waar je rekening mee moet houden is dat niet op alle campings alle faciliteiten in het voor- en naseizoen geopend zijn. Dit kun je gelukkig altijd van te voren even navragen en bekijken. Toch liever in het hoogseizoen gaan? Kies dan een camping zonder animatie, dan zijn er vaak al een stuk minder kinderen.