Kamperen op Camping Luna del Monte

8 aug. 2023
Joëlle van Weelden

Gelegen aan de rand van het Italiaanse bergdorpje Monte Santa Maria Tiberina ligt de rustieke camping Luna del Monte. De camping is de ideale plek voor iedereen die houdt van natuur, rust en cultuur! De camping heeft rondom een prachtig uitzicht op het Toscaans-Umbrische heuvellandschap. Wil jij meer te weten komen over deze camping? Lees dan gerust verder.

Faciliteiten op Camping Luna del Monte

Op camping Luna del Monte is er genoeg te doen voor iedereen. Neem een heerlijke duik in het zwembad met panoramisch uitzicht en komt helemaal tot rust. Sinds 2023 is de poolbar vernieuwd en vind je deze in een grote safaritent. In het hoogseizoen kun je hier dagelijks genieten van snacks of een drankje. Het sanitair op de camping is onlangs gerenoveerd en ziet er keurig uit. Op loopafstand van de camping vind je twee heerlijke restaurants. Bij Luna del Monte voel je je vanaf de eerste dag al helemaal thuis. La Dolce Vita begint hier!

De Italiaanse omgeving

Camping Luna del Monte ligt op een toplocatie als het gaat over bezienswaardigheden. Er zijn meerdere prachtige wandelingen in de omgeving te maken, waarvan twee direct vanaf de camping te bewandelen zijn. Een van deze wandelroutes is langs het heuvellandschap van Umbrië. Deze route kun je ook fietsen! Je kunt er ook voor kiezen een langere afstand te wandelen. Bewandel de route langs de prachtige watervallen Cascate delle Marmore nabij Terni. Raak betoverd door de prachtige omgeving.

Fiets je liever? Dit is ook mogelijk. Buiten de route door het heuvellandschap van Umbrië zijn er genoeg andere fietsroutes. Een waardige uitdaging is het rondje vanuit Canoscio-Fabbrecce. Hier fiets je door leuke steden met genoeg mogelijkheid om even van je fiets te stappen en te genieten van al het moois om je heen.

Stedentrip

De bruisende omgeving van Luna del Monte beschikt over allerlei leuke stadjes, die je echt niet moet overslaan als je hier verblijft! Maak een tripje door de wereldbekende Chiantistreek en bezoek daar de dropjes Castellina, Radda en Greve. De Chiantistreek staat bekend door de gelijknamige wijn, de Chianti wijn. Een heerlijke proeverij kan tijdens deze stedentrip dan ook zeker niet ontbreken.

Wil je er een volle dag tussenuit? Op een kleine twee uur rijden van de camping vind je de toeristische hoofdstad van de regio Toscane en de metropolitane: Florence. Hier vind je genoeg musea, winkels en restaurants die het bezoeken absoluut waard zijn!