24 apr. 2024
Eva in 't Veld

Op zoek naar leuke uitjes in Noord-Holland? Deze provincie heeft natuurlijk nog meer te bieden behalve de hoofdstad! Lees vooral verder voor 10 leuke tips voor unieke uitjes in deze mooie provincie!

Dierenpark Hoenderdaell

Dierenpark Hoenderdaell is een prachtige bestemming voor dierenliefhebbers in Nederland. Het concept van het dierenpark is een combinatie van een dierentuin, een natuurpark en een opvangcentrum voor exotische dieren. Het park heeft een breed scala aan dieren, variërend van leeuwen en olifanten tot kleurrijke vogels en nieuwsgierige apen.

Een van de hoogtepunten van het park is de ruime en natuurlijke leefomgeving die wordt geboden aan de dieren. De dieren hebben hier vaak grote, open gebieden waar ze vrij kunnen bewegen en hun natuurlijke gedrag kunnen vertonen. 

Wil je overnachten in de buurt van dit dierenpark? Neem dan zeker een kijkje bij Camping de Tulpenweide.

Dagje Volendam

Volendam is een dorp aan de oever van het Ijsselmeer en staat bekend om zijn historische centrum, klederdracht en vissersboten. De kleine straatjes en historische huizen met hun kenmerkende groene luiken vormen een pittoreske sfeer in het dorp. Verder kan je een foto maken in klederdracht, een lekker visje eten of een bezoekje brengen aan de Cheese Factory. 

Wil je overnachten in de buurt van Volendam? Neem dan zeker een kijkje bij Boerencamping Swarthoeve.

Boot naar Texel

In Den Helder vind je de vertrekplaats voor de veerboot naar Texel. De veerdienst vertrekt elke dertig minuten, met uitzondering van zondagen, van 6:30 tot 21:30 uur. Of je nu te voet, met de fiets of met de auto reist, de overtocht duurt slechts 20 minuten! Op Texel wachten zeven charmante dorpjes, uitgestrekte natuur en prachtige stranden op ontdekking. Met zoveel diversiteit is er voor ieder wat wils!

Kaasmarkt in Alkmaar

De kaasmarkt in Alkmaar is ieder jaar vanaf de laatste vrijdag van maart tot en met de laatste vrijdag van september te bezoeken. Het plein is gevuld met een zee van kazen en kaasdragers die met hun berries de kazen aan- en afvoeren. Het is een prachtig schouwspel dat de rijke traditie van deze eeuwenoude markt weerspiegelt. De kaasmarkt begint elke keer om 10:00 uur met het luiden van de bel, waarna het spektakel van start gaat. 

Sprookjeswonderland

Sprookjeswonderland, gelegen in een themapark dat jong en oud meeneemt op een magische reis door sprookjes en fantasie. Het park biedt een breed scala aan attracties en activiteiten, maar ook een betoverend sprookjesbos met bekende sprookjes zoals Doornroosje en Sneeuwwitje.

Verspreid over het park vinden verschillende voorstellingen en shows. Deze vinden plaats in overdekte locaties en duren minimaal 10 minuten, waardoor ze ideaal zijn om te genieten bij slecht weer of tijdens een onverwacht buitje. 

Overnachten in de buurt van Sprookjeswonderland? Neem dan zeker een kijkje bij Villavakantiepark Ijsselhof.

Dierentuin Artis

Artis, gelegen in hartje Amsterdam, is een populaire dierentuin die een diversiteit aan dieren en planten biedt. Bezoekers kunnen genieten van het bekijken van verschillende diersoorten, ontspannen in de prachtige tuinen en deelnemen aan educatieve programma’s om meer te weten te komen over de natuur. Kom jij een kijkje nemen bij de olifanten of ben jij meer benieuwd naar de chimpansees?

Zuiderzee museum

Het Zuiderzeemuseum is gelegen in Enkhuizen en is een openluchtmuseum dat bezoekers meeneemt op een reis door de maritieme geschiedenis van Nederland. Het museum toont het leven rond de voormalige Zuiderzee, met historische gebouwen, en leuke demonstraties die de cultuur en tradities van de regio tot leven brengen. Je kan hier rond lopen door het museum, een bezoek brengen aan traditionele vissershuisjes en ambachtslieden aan het werk zien, waardoor je een inzicht krijgt in het verleden van Nederland en de mensen die langs de kust leefden. 

Wil je overnachten in de buurt van het Zuiderzee museum? Neem dan zeker een kijkje bij Camping de Gouwe Stek.

Bloemendaal aan zee

Bloemendaal aan zee is een strand van ruim 4 kilometer lang. Je kunt hier terecht voor een lange strandwandeling, een dagje relaxen of een lekker drankje in één van de strandtenten. Sommige strandtenten zijn het hele jaar geopend waardoor je altijd terecht kunt!

Waterleidingduinen

De Amsterdamse Waterleidingduinen zijn een prachtig natuurgebied tussen Zandvoort en Noordwijk. Dit prachtige duinlandschap is niet alleen een belangrijk gebied voor de drinkwatervoorziening van de regio Amsterdam, maar ook een geliefde bestemming voor natuurliefhebbers en wandelaars. Hier vind je een unieke mix van duinen, bossen en meren. Het gebied staat bekend om zijn grote populatie damherten, die vrij rondlopen. Het is een ideale plek voor natuurliefhebbers, wandelaars en fotografen om te genieten van de rust en schoonheid van de natuur.

Dagje Amsterdam

En natuurlijk niet te vergeten in Noord-Holland is een dagje Amsterdam. Hier heb je genoeg te zien en te doen. Zo kan je een bezoekje brengen aan de Amsterdam Dungeons voor wat spanning of neem een kijkje bij de Madame Tussauds om op de foto te gaan met jouw favoriete beroemdheid. Maar je kan er natuurlijk ook terecht om een dagje te shoppen en afsluiten met een lekker drankje op het terras.

Zoek & Boek

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Boek je ideale glampingvakantie op maat via onze zoek- en boekpagina, waar je kunt filteren op je persoonlijke voorkeuren en behoeften!