Top 5 doorreiscampings

3 aug. 2023
Toplijstje
Femke Vingerling

Op vakantie gaan is heerlijk, maar laten we eerlijk zijn, de weg ernaar toe is soms erg lang, vooral als je op zoek gaat naar de zon. Uren in de auto zitten en de kinderen bezig proberen te houden, omdat ze ongeduldig beginnen te worden, is niet erg ontspannend. Dus, wat is dan handig om te doen? Juist ja! Haal je vakantiegevoel terug, door een tussenstop te maken bij een leuke camping op de route.

Nu zul je misschien denken, waarom niet aan één stuk door rijden? Dat kan zeker, maar een tussenstop maken heeft toch zo zijn voordelen.

  • Je bent minder vermoeid. Wanneer je aan één stuk door reist, heb je bij aankomst 1 à 2 dagen nodig om bij te komen van jouw reis, hierdoor heb je geen energie voor leuke activiteiten of gezellige avondjes. 
  • Met een tussenstop heeft jouw lichaam weer even wat rust gehad en kun je er weer vol energie tegenaan!
  • Het vakantiegevoel blijft hangen. Bij een tussenstop op een camping, krijg je toch dat vakantiegevoel terug, omdat je even je hoofd kunt legen en die files en stress tijdelijk kunt vergeten.
  • Je ontdekt nieuwe campings en omgevingen, die je misschien anders nooit had gezien.
  • De kinderen hebben ook wat afleiding. Als je stopt op een overnachtingscamping, voelt de reis ook wat minder lang aan voor de kinderen. Heerlijk die rust in de auto!

Camping les Bouleaux

Onderweg richting Duitsland, Oostenrijk of Zwitserland? Neem een kijkje bij Camping Les Bouleaux. Ook is een bezoek aan deze camping leuk wanneer je over de bekende snelweg de autoroute du Soleil afzakt naar Frankrijk of juist weer huiswaarts gaat. De camping ligt niet direct aan de route du Soleil maar met een kleine omweg ben je er zo. Rondom de camping vind je veel natuurschoon zoals je gewend bent van Frankrijk. Op deze moderne camping in Noord-Frankrijk zijn onder andere de volgende faciliteiten aanwezig: gratis wifi, verwarmd zwembad voor groot en klein, kinderzwembad, jeu de boules banen, een tafeltennistafel en nog veel meer! Bekijk hier de camping.

Ontdek Camping les Bouleaux

Camping le Champ Long

Onderweg richting Italië? Deze charmante Camping Le Champ Long ligt in La Salle-en Beaumont tussen de Vercors en het Nationaal Park Les Écrins. Het is een paradijs voor liefhebbers van de natuur! In het hoogseizoen worden er activiteiten georganiseerd zoals blind test, bingo, enz. Ontwaakt je competitieve geest? Neem dan deel aan een jeu de boules wedstrijd of doe mee aan andere spelletjes die tot je beschikking staan. Je kinderen kunnen zich ook vermaken bij de speeltuin of met activiteiten die in de zomer worden aangeboden. Bekijk hier de camping.

Ontdek Camping le Champ Long

Camping la Salvinie

Onderweg richting de Spaanse kust? Camping La Salvinie ligt in het hart van de Dordogne, in de Périgord Noir. Om even volledig te ontspannen, geniet je van de directe toegang tot de rivier la Vézère of neem je plaats in de jacuzzi van het verwarmde zwembad. De kinderen kunnen zich vermaken op de trampoline, in de speeltuin of door de dieren van de boerderij te ontdekken. Voor de sportliefhebbers en degene die even willen stretchen, is er zelfs een fitnessruimte. Tafeltennis, volleybal, jeu de boules, etc. zijn ook beschikbaar op La Salvinie.

Ontdek Camping la Salvinie

Camping le Rotja

Onderweg richting Spanje of Portugal? Het mediterrane klimaat, de ligging in het Appeldal aan de voet van het Canigou-massief en de gezellige sfeer op Camping Le Rotja zorgen voor een heerlijke plek om te relaxen. Op de camping is gratis Wi-Fi, een zwembad en zijn er diverse recreatiemogelijkheden. In de ochtend zijn er altijd verse broodjes en ’s avonds kun je voor een aantrekkelijke prijs aanschuiven in het restaurant waar afwisselend diverse gerechten worden geserveerd, zoals BBQ, pasta, pizza, mosselen, hamburgers en saté. Bekijk hier de camping.

Ontdek Camping le Rotja