Top 5 uitjes in de Veluwe

2 aug. 2023
Toplijstje
Femke Vingerling

De Veluwe heeft meerdere mogelijkheden en activiteiten om een onvergetelijke familievakantie te hebben. Als je aan de Veluwe denkt is de natuur vaak het eerste wat er in iemand op komt. Natuurlijk is dit ook iets wat je gezien en gedaan moet hebben als je er voor kiest om hier je vakantie te vieren maar er zitten veel meer activiteiten dan alleen de natuur bewonderen. We geven hieronder graag enkele suggesties. 

1. De Apenheul

Wij denken dat iedereen wel is van de Apenheul heeft gehoord maar nog lang niet iedereen durft zich er aan te wagen. Één van de weinige parken waar de apen los lopen en je ze van super dichtbij kunt zien. Met een hele dag 'aapjes kijken' scoor je werkelijk punten bij de kinderen toch is dit ook een super uitje voor de volwassenen. Let wel op dat je je spullen goed opgeborgen heeft want de dieren willen nog weleens apenstreken uithalen en jouw spullen hebben! Ook kan je hier naar een show kijken waar de gorilla's worden gevoerd. Want ja, die lopen natuurlijk niet los. En uiterst bijzonder uitje om met de hele familie heen te gaan. Dit uitje blijft iedereen gegarandeerd nog lang bij!

2. Themawandeling

Zoals ik eerder had beschreven kun je de mooie natuur van de Veluwe niet aan u voorbij laten gaan. Het is echter nog weleens moeilijk om met kinderen een goede wandeling te maken. Kinderen zien dit vaak als saai en willen dan snel weer terug naar huis. Gelukkig is er een mogelijkheid om dit voor de kinderen een heel stuk leuker te maken! Het kabouter pad in Hoenderloo is perfect om een mooie wandeling te maken en de kinderen vermaakt te houden. De kinderen kunnen zich verkleden met een puntmuts en laarzen en ga met het hele gezin op pad in de natuur. Onderweg voeren jullie allerlei opdrachten uit die het volgen van het kabouter pad extra leuk maken.

3. Op reis in een oude stoomtrein

Kinderen kijken altijd hun ogen uit als ze mogen reizen met de trein. Hoe leuk is het dan om in een echte stoomtrein te mogen zitten. Stap in Apeldoorn op de trein en rij door het Veluwse landschap naar Dieren. Onderweg stopt u onder andere in Beekbergen en Eerbeek en rijdt u rond in een echte stoomtrein. Dit gezinsuitje wordt verzorgd door de Veluwse Stoomtrein Maatschappij, die een aantal historische stoomlocomotieven bezit. Dit bijzondere uitje zal het gespreksonderwerp van de dag zijn. Dit is iets wat je niet vaak meemaakt!

4. Het Watermuseum

Naar een museum waar je alleen maar informatie verkrijgt door te lezen is nou niet echt een goed familie uitje. De spanningsboog van kinderen is hiervoor gewoon simpelweg te kort. Het watermuseum in Arnhem is van mening dat als je kinderen op een interactieve manier iets leert, het veel langer blijft hangen! Leer alles van water en doe activiteiten die met water te maken hebben. Zoals een eigen shampoo of tandpasta maken. Naast de standaard proefjes zijn er regelmatig tentoonstellingen die ook erg leuk zijn voor tieners. Zo leren kinderen spelenderwijs meer over water en alles wat daar mee te maken heeft!

5. Julianatoren

Hét attractiepark van de regio waar u genoeg te beleven heeft. Dit park is vooral leuk voor de jongere kinderen van het gezin. Het is een park dat leuk is voor kinderen tot een jaar of 12. Ondanks dat is er genoeg te beleven op dit park, zo is er een reuzenrad, verschillende achtbanen en theatershows. De verschillende karakters op het park laten de verbeelding enorm hun gang gaan. zo hebben we natuurlijk de 2 bekendste muizen Jul en Julia de muis maar ook de vriendjes van de muizen.  Een goede dagbesteding die heel veel plezier gaat opleveren is de julianatoren wel. Dit is hét pretpark waar je een keer geweest moet zijn! 

Meer inspiratie nodig?