28 jun. 2023
Toplijstje
Joëlle van Weelden

Heb je je vakantie al geboekt? Of ben je nog op zoek naar een vakantie? Dan is Noord-Brabant een absolute aanrader. Deze provincie kenmerkt zich niet alleen door het Bourgondische leven en de vele goede restaurants, maar ook door het aanbod aan activiteiten. Vodatent geeft je 5 tips voor populaire uitstapjes in Noord-Brabant!

1. Klimmen & Avonturenbos Rocks N Rivers

Zin in een actief uitje tijdens je verblijf in Noord-Brabant? Bezoek dan Klim & Avonturenbos Rocks N Rivers in Goirle. Hier kun je klimmen en klauteren. Voor de kleintjes is er een leuke survivaltocht, maar ook een leerzame wandelroute door het avonturenbos. Verken het grensgebied tussen Tilburg en Poppel of ontdek de geheimen van de smokkel in oorlogstijd.

2. grote kerk van Breda

Breda is een mooie en fijne winkelstad. Wanneer je uitrust na het winkelen op de grote markt van Breda, zal de Grote Kerk van Breda je opvallen. De Grote Kerk is gratis te bezoeken en herbergt een aantal historische graftombes, waaronder die van Engelbrecht II van Nassau. Vooral als je van architectuur houdt, mag je dit uitstapje in Noord-Brabant niet missen. Ook de 97 meter lange kerktoren mag je niet missen. Als je verdwaalt in de winkelstraten van Breda, is dit een goed oriëntatiepunt.

3. Bierbrouwerij van La Trappe

Net onder Tilburg, in Berkel-Enschot, vind je de enige trappistenbrouwerij van Nederland, de Bierbrouwerij van La Trappe. Deze brouwerij biedt je niet alleen een rondleiding en een heerlijk glas goed getapt trappistenbier, maar ook een smakelijke lunch op een bijzondere plek. Wil je na de lunch actief bezig zijn? Maak dan een wandeling door de kloostertuin. Ook de huisgemaakte trappistenkaas is een aanrader.

4. oisterwijkse bossen en vennen

Een sprookjesachtige natuur vind je in de Oisterwijkse Bossen en Vennen. Als je van wandelen en fietsen door prachtige natuur houdt, is dit een absolute aanrader voor een uitstapje naar Noord-Brabant. Ook voor fotografen is dit een geweldige plek om van de natuur te genieten. Heb je behoefte aan een pauze tijdens het wandelen of fietsen? Ook aan de inwendige mens is gedacht in dit natuurgebied. Je bent tenslotte in Bourgondisch Brabant.

5. zoopark Overloon

Wanneer je op safari gaat in een van de safaritenten van Vodatent, is een bezoek aan Zooparc Overloon een must wanneer je in Noord-Brabant bent. Tijdens je safari doorkruis je verschillende expeditiegebieden en kom je bijzondere dieren tegen in het Amazonegebied, beleef je Afrikaanse avonturen in de Ngorongoro en zie je kangoeroes springen in de Outback. Je zult dus ook wilde dieren zien tijdens je verblijf.