Top 5 uitjes in Noord-Brabant

Heb jij je vakantie al geboekt? Of ben jij je nog aan het oriënteren op een vakantie? Dan is Noord-Brabant een absolute aanrader. Deze provincie kenmerkt zich door niet alleen door de bourgondische levensstijl en hierdoor vele goede restaurants, maar ook door haar aanbod in activiteiten. De grote parken als de Efteling, Beekse Bergen en DippieDoe kent iedereen wel, net zoals de grotere steden zoals Eindhoven, Den Bosch, Breda en Tilburg. Maar een “safari” in één van onze safaritenten in Noord-Brabant heeft nog veel meer te bieden. Wij doen graag enkele suggesties.  

undefined


La Trappe brouwerij
Net onder Tilburg in het plaatsje Berkel-Enschot ligt de enige trappisten brouwerij van Nederland van de Bierbrouwerij van La Trappe. In deze brouwerij kun je niet alleen terecht voor een rondleiding en een heerlijk glas goed getapt trappisten bier, maar ook voor een smakelijke lunch op een bijzondere locatie. Na de lunch even iets actiefs doen? Maak dan een wandeling door de kloostertuin. Ook een aanrader is de huisgemaakte trappisten kaas.

Grote kerk van Breda
Breda is een mooie en fijne winkelstad. Wanneer je na het winkelen even zit te ontspannen op de grote markt van Breda, valt je oog op de Grote Kerk van Breda. De grote kerk is gratis te bezoeken en heeft een aantal historische graven van onder andere Engelbrecht II van Nassau. Zeker als je van architectuur houdt, is dit een uitje in Noord-Brabant die je zeker niet mag missen. De kerktoren is ook zeker niet te missen met haar lengte van 97 meter. Mocht je verdwalen in de winkelstraten van Breda dan is dit een mooi herkenningspunt. 

Klim & avonturenbos Rocks N Rivers
Tijdens je verblijf graag een actief uitje in Noord-Brabant? Breng dan een bezoek aan Klim & Avonturenbos Rocks N Rivers in Goirle. Hier kun je terecht om heerlijk te klimmen en te klauteren. Voor de kleintjes onder ons hebben ze een leuke survival tocht uitgezet, maar ook vindt je hier een educatieve wandelroute door het avonturenbos. Verken het grensgebied tussen Tilburg en Poppel met een kickbike of ontdek de geheimen van de smokkeltijd die zich in de oorlog afspeelden.

undefined


Oisterwijkse bossen en vennen
De sprookjesachtige natuur vind je in de Oisterwijkse Bossen en Vennen. Wanneer je van wandelen en fietsen houdt door schitterende natuur, is dit een absolute aanrader als uitje in Noord-Brabant. Ook voor fotografen is dit een trekpleister om je hart op te halen als liefhebber van de natuur. Tijdens het wandelen of fietsen even uitrusten? Ook aan de inwendige mens is gedacht in dit natuurgebied. Je bent tenslotte in Bourgondisch Brabant.

Zooparc Overloon
Natuurlijk als je op “safari” gaat in één van de safaritenten van Vodatent kan een bezoek aan Zooparc Overloon niet ontbreken als één van jouw uitjes in Noord-Brabant. Tijdens je safari ga je door verschillende expeditie gebieden en ontmoet je bijzondere dieren in de Amazone, beleef je de Afrikaanse avonturen in Ngorongoro en zie je de kangoeroes springen op de Outback. Zo zie je toch nog wilde dieren tijdens jouw verblijf.

undefined

Meer uitjes in de provincie
Natuurlijk is er nog veel meer te doen in Noord-Brabant. Wij hebben geprobeerd om een zo divers mogelijk beeld te geven van de uitjes in deze omgeving. Wil je kijken wat er nog meer te doen is in de provincie? Kijk dan even op de website van het VVV kantoor in Noord-Brabant.

Een dagje uit in Noord-Brabant en slapen in een safaritent
Na een dag leuke dingen doen en verwennerij is het natuurlijk heerlijk om nog even te relaxen. Voor wie niet gelijk naar huis wil rijden en nog even lekker wil nagenieten, werkt Vodatent samen met 2 campings in de provincie Noord-Brabant. Zo kun je heel de dag uitstapjes maken en in de avond heerlijk tot rust komen in één van onze safaritenten die van alle gemakken is voorzien. Alle uitstapjes al gezien? Op de campings is er ook voldoende te beleven!

Door Joëlle
Gepubliceerd op: 16 januari 2021