Top 5 uitjes in Rheinland-Pfalz

Rheinland-Pfalz staat bekend om haar wijnen, er word tenslotte maar liefst 70% van alle Duitse Wijnen in dit gebied geproduceerd. De deelstaat wordt niet voor niets in Duitsland de ‘Deutsche Weinstraße’ genoemd. Naast de wijnen staat de regio ook bekend om de eindeloze wandelroutes en de prachtige wellness-locaties. In deze blog hebben wij onze favorieten uitjes in Rheinland-Pfalz opgesomd.

undefined

Dom van Speyer
De grootste kerk van de wereld in Romaanse stijl is gelegen in Speyer. De bouw van deze immense kathedraal is begonnen in het jaar 1030. De kathedraal diende als een begraafplaats van Duitse keizers en koningen. Sinds 1981 is de Dom van Speyer zelfs opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Je kan naar het uitkijkplatform van maar liefst 30 meter gaan om te genieten van het adembenemende uitzicht van Speyer en o van de omgeving te genieten.

Mainz
Mainz is de hoofdstad van de deelstaat Rheinland-Pfalz en telt meer dan 200.000 inwoners. Hiernaast is Mainz de plek in Rheinland-Pfalz om de Duitse cultuur te snuiven. Dit kan bijvoorbeeld door het bezoeken van de Dom St. Martin of het Gutenberg Museum. Bezoek ook eens het stadion van FSV Mainz 05, de voetbalclub van Mainz en sinds 2009 actief op het hoogste niveau.

Nationaal Park Hunsrück-Hochwald
Op de grens van Rheinland-Pfalz en Saarland ligt het Nationaal Park Hunsrück-Hockwald . In het natuurgebied wordt de natuur aan haar lot overgelaten. Je krijgt hier het gevoel van ‘back to nature’. In het Nationaal Park Hunscrück-Hockwald zijn vele bezienswaardigheden. Een paar van onze favorieten zijn: Geierlay hangbrug , Erbeskopf en Wildpark Wildenburg. Neem je wandelschoenen mee en verken de prachtige natuur in Rheinland-Platz!

undefined

Moezeldal
Rivier de Moezel stroomt van Frankrijk , door Luxemburg, naar Duitsland om in de Rijn uit te monden. Vanaf Trier kronkelt de rivier verder het land in, dit gedeelte van de rivier wordt ook wel de Moezelvallei of Moezeldal genoemd. In het Moezeldal liggen authentieke Duitse dorpjes waar het lijkt of de tijd heeft stilgestaan. De leukste dorpjes en steden aan de Moezel zijn Trier, Cochem en Beilstein. Langs de Moezel zijn ook talloze wijngaarden, waar je vlakbij een lekker wijntje kunt nuttigen!

Kaiserbad Bad Ems
Wil jij even helemaal genieten tijdens je vakantie in Rheinland-Platz? Ga dan naar het Kaiserbad in Bad Ems! Hier kun je in alle rust genieten van alle faciliteiten van het voormalige keizerlijke kuuroord. Naast de heerlijke ontspanning biedt de omgeving van Bad Ems genoeg mogelijkheden om er op uit te trekken.

Meer inspiratie nodig?

Uiteraard is er natuurlijk nog veel meer te doen in Rheinland-Pfalz. Al deze uitjes en vele andere uitjes en activiteiten voor een dagje weg zijn te vinden op de website van Rheinland-Pfalz