8 aug. 2023
Femke Vingerling

Rijnland-Palts is beroemd om zijn wijnen; tot 70% van alle Duitse wijnen wordt hier geproduceerd. Niet voor niets wordt de deelstaat in Duitsland de "Duitse wijnroute" genoemd. Naast de wijnen staat de regio ook bekend om zijn eindeloze wandelpaden en prachtige wellnesslocaties. In deze blog hebben we onze favoriete excursiebestemmingen in Rijnland-Palts op een rijtje gezet.

1. Dom van Speyer

De grootste Romaanse kerk ter wereld staat in Speyer. De bouw van deze enorme kathedraal begon in 1030. De kathedraal diende als begraafplaats van Duitse keizers en koningen. Sinds 1981 staat de kathedraal van Speyer zelfs op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Op het 30 meter hoge uitkijkplatform kun je genieten van het adembenemende uitzicht over de stad Speyer.

2. Mainz

Mainz is de hoofdstad van de deelstaat Rijnland-Palts en telt meer dan 200.000 inwoners. Hiernaast is Mainz de plek in Rijnland-Palts om de Duitse cultuur te snuiven. Dit kan bijvoorbeeld door het bezoeken van de Dom St. Martin of het Gutenberg Museum. Bezoek ook eens het MEWE Arena, het voetbalstadion van voetbalclub van FSV Mainz 05. De voetbalclub promoveerde in 2009 naar de Bundesliga, de hoogste divisie in het Duitse betaald voetbal.  

3. Nationaal Park Hunsrück-Hochwald

Op de grens van Rijnland-Palts en Saarland ligt het Nationaal Park Hunsrück-Hockwald. In het natuurgebied wordt de natuur aan haar lot overgelaten. Je krijgt hier het gevoel van ‘back to nature’. In het Nationaal Park Hunscrück-Hockwald zijn vele bezienswaardigheden. Een paar van onze favorieten zijn: Geierlay hangbrug, Erbeskopf en Wildpark Wildenburg. Neem je wandelschoenen mee en verken de prachtige natuur in het Nationaal Park Hunscrück-Hockwald

4. Moezeldal

Rivier de Moezel stroomt van Frankrijk, door Luxemburg, naar Duitsland om in de Rijn uit te monden. Vanaf Trier kronkelt de rivier verder het land in, dit gedeelte van de rivier wordt ook wel de Moezelvallei of Moezeldal genoemd. In het Moezeldal liggen authentieke Duitse dorpjes waar het lijkt of de tijd heeft stilgestaan. De leukste dorpjes en steden aan de Moezel zijn Trier, Cochem en Beilstein. Langs de Moezel zijn ook talloze wijngaarden, waar je vlakbij een lekker wijntje kunt nuttigen!

5. Kaiserbad Bad Ems

Wil jij even helemaal genieten tijdens je vakantie in Rijnland-Palts? Ga dan naar het Kaiserbad in Bad Ems! Hier kun je in alle rust genieten van alle faciliteiten van het voormalige keizerlijke kuuroord. Naast de heerlijke ontspanning biedt de omgeving van Bad Ems genoeg mogelijkheden om er op uit te trekken.