Top 6 viersterren campings in Nederland en België

1 mei 2024
Eva in 't Veld

Welkom bij onze top 5 viersterren campings in Nederland en Belgie! Ben je op zoek naar de perfecte combinatie van comfort en natuur voor je volgende vakantie? We nemen je mee graag mee door onze top 5 viersterren campings in de buurt. Doe dus zeker wat inspiratie op en begin maar met pakken voor jouw komende vakantie in eigen land!

Camping het Horstmannsbos

Het Horstmannsbos is gelegen in de provincie Drenthe, omringd door groene bossen. Op slechts enkele minuten afstand bevindt zich het natuurgebied Drouwenerzand, wat het een perfecte locatie maakt voor natuurliefhebbers.

Deze camping is een echte familiecamping met een prachtige speeltuin en zwemvijver waar kinderen zich urenlang kunnen vermaken. Tijdens de zomervakantie is er een animatieteam aanwezig wat van alles onderneemt, zoals hutten bouwen en activiteiten in het bos.

Voor een hapje en drankje kun je terecht bij de kleinschalige horecagelegenheid op de camping. Geniet van onder andere patat, pannenkoeken of een lekker verfrissend drankje.

Bekijk de camping

Familiepark Goolderheide

Familiepark Goolderheide bevindt zich te midden van de prachtige natuur van Belgisch Limburg, omringd door wandelroutes en fietspaden, waardoor het de perfecte plek is om de buurt te verkennen.

Op de camping zelf is er een overvloed aan activiteiten om je bezig te houden! Met maar liefst drie verschillende zwembaden, waarvan één met een klimwand, is waterpret gegarandeerd. Bovendien hebben ze ook natuurplas waar je kunt zwemmen, suppen of zelfs een hengeltje uit kunt werpen op de wat minder zonnige dagen. Daarnaast is er een kinderboerderij, diverse sport- en spelactiviteiten en in de zomer staat er een enthousiast animatieteam paraat om voor vermaak te zorgen!

Terwijl de kinderen zich vermaken in de speeltuin, kun je zelf ontspannen genieten van een hapje en een drankje op het terras, met oogje op de spelende kinderen.

Bekijk de camping

Camping de Rammelbeek

Camping de Rammelbeek is gelegen in het prachtige Twente. Wat deze camping uniek maakt is de opdeling in twee zones. Eén zone is speciaal ontworpen voor gezinnen met kinderen, terwijl de andere zone meer gericht is op rustzoekers. 

In de directe omgeving van de camping vind je natuurgebied de Bergvennen en een stukje verder Landgoed Singraven, waar je per fiets of te voet de natuur kunt verkennen.

De camping beschikt over een ruim binnenzwembad met een peuterbad en glijbaan, zodat je zelfs bij minder mooi weer kunt genieten van waterpret. Daarnaast zorgt de eigen mascotte van de camping, Mel de Ram, voor voldoende entertainment voor de kinderen, vooral tijdens vakantieperiodes. 

En als je op zoek bent naar wat rust, kun je heerlijk ontspannen bij het recreatiemeer of een rustig middagje doorbrengen aan de visvijver op de camping. 

Bekijk de camping

Camping de Zeven Heuveltjes

Camping de Zeven Heuveltjes is een gezellige familiecamping, gelegen in het prachtige Hondsruggebied van Drenthe. Geniet van ontspanning en plezier te midden van de natuur van deze regio.

Op de camping vind je een verwarmd buitenzwembad met zout water, perfect voor verfrissing op warme dagen maar ook lekker op de wat minder zonnige dagen. Daarnaast zijn er verschillende speelveldjes en een grote speeltuin met een airtrampoline waar kinderen kunnen spelen.

Tijdens de vakanties is er een animatieteam, dat een scala aan leuke activiteiten organiseert. Denk aan spannende speurtochten, het bouwen van forten en zelfs een gave roofvogelshow!

Bekijk de camping

Recreatiepark de Wrange

Recreatiepark de Wrange is gelegen in de Achterhoek, omringd door diverse natuurgebieden en prachtige kastelen, biedt deze camping een ideale plek voor verkenningen in de omgeving.

Het recreatiepark is geschikt voor zowel jong als oud, met een rustige sfeer waar kinderen ongestoord kunnen spelen maar je ook kunt genieten van een rustige glampingvakantie. Tijdens de zomervakantie wordt er een uitgebreid animatieprogramma aangeboden voor alle leeftijden, met verschillende activiteiten zoals tochten, kaart- bbq en bingovonden, en zelfs shows zoals een playbackshow of karaokeavond.

Voor de zwemliefhebbers is er een groot zwembad en een peuterbad, allemaal veilig afgezet met hekken voor gemoedsrust van de ouders. De camping biedt ook een broodjesservice voor een heerlijk begin van de dag, en in Brasserie de Wrange kun je terecht voor een eenvoudige maaltijd of uitgebreid diner. 

Bekijk de camping

Jocomo Parc

Jocomo Parc is een familiecamping gelegen in Lanaken, aan de rand van het schitterende Nationaal Park Hoge Kempen, het grootste bos- en natuurgebied van heel Vlaanderen. Met slechts 10 kilometer afstand tot het bruisende hart van Maastricht, biedt deze camping de perfecte uitvalsbasis voor een dagje uit.

Voor gezinnen is Jocomo Parc een waar paradijs, met een scala aan faciliteiten voor waterpret en spelactiviteiten. Het openluchtzwembad met ondiep peuterbad biedt verfrissing op warme dagen en de roeivijver zorgt voor plezier voor alle leeftijden. Van tennis tot Jeu de Boules, er is voor ieder wat wils op het gebied van sport en spel. Voor de jongere gasten zijn er diverse speelgelegenheden, waaronder een speeltuin naast de taverne, zodat ouders vanaf het terras een oogje in het zeil kunnen houden. Tijdens de zomermaanden zorgt het recreatieteam voor nog meer leuke activiteiten.

Bekijk de camping

Zoek & Boek

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Boek je ideale glampingvakantie op maat via onze zoek- en boekpagina, waar je kunt filteren op je persoonlijke voorkeuren en behoeften!

Zoek&Boek