Waarom is Frankrijk een populair vakantieland?

3 aug. 2023
Femke Vingerling

Iedereen kent het land Frankrijk en zijn karakteristieken. De Eifeltoren, de cuisine, de charmante terrasjes en de stokbroden. Vele toeristen worden hierdoor aangetrokken om in Frankrijk op vakantie te gaan. Ieder jaar staat het land weer in de top tien lijstjes van leukste vakantiebestemmingen. Misschien is de vakantie nog ontzettend ver weg of juist heel erg dicht bij als je deze blogpost leest. Wij brengen in ieder geval wat inzicht waarom Frankrijk een populair vakantieland is en misschien kunt u hier wel een keuze op baseren om de beste vakantiebestemming te kiezen!

Hoofdstad

Hoe kan het ook anders dan dat de hoofdstad de grootste trekpleister is. De charmante stad biedt erg veel activiteiten zowel cultureel als actieve activiteiten. De Eifeltoren is het herkenningspunt van Parijs en in het algemeen van Frankrijk. Het Louvre en de Arc de Triomphe zijn een must see als je dicht bij Parijs verblijft. Disneyland Parijs is één van de meestbezochte bestemming in Europa. Hoe fantastisch is het dan als je deze activiteiten kan  combineren met een heerlijk relaxte vakantie. Een vakantie dicht bij de hoofdstad is sowieso erg populair omdat het romantische beeld van de lichtstad enorm aantrekt. Wat is mooier dan een stad met indrukwekkende architectuur, de vele musea, de mooie winkels en de gezellige terrasjes.

Verschillende landvormen 

In Nederland hebben wij vooral een vlakke landvorm. Dit is anders in Frankrijk. Hier kun je zelf kiezen in wat voor landvorm jij je wilt begeven. Wil je toch een beetje van thuis houden en vind je het vlakke juist erg mooi of wil je het helemaal anders en in de hoge bergen klimmen en uitkijken op een prachtige gebergte gebied. Niet alleen kan je je uitkijken op de indrukwekkende landvormen. Ook de flora en fauna is in heel Frankrijk erg verschillend. Wil je een luxe gevoel en ben je meer een strandvakantieganger dan heeft het land ook genoeg eilanden. Fransen kiezen er zelf vaak voor om in eigen land vakantie te houden. Als je ze vraagt waarom is het omdat Frankrijk alles heeft. Van zee met prachtige zandstranden tot skigebieden. Meer dan genoeg keus dus om een vakantie aan te sluiten op jullie wensen en behoeften.

Culinaire beleving 

Je hoeft het land maar in te rijden en bij het eerste tankstation dat je tegen komt zal je de stokbroden, croissants en wijnen al zien staan. Ondanks de vele karakteristieken van Frankrijk denk je toch al aan de culinaire cuisine van het land. De Franse keuken is wereldberoemd en zit vol variatie. Veel mensen gaan uit eten in één van de originele Franse restaurants om de echte cultuur mee te krijgen. Ja eten is een enorm deel van de Franse cultuur. Iedereen vind een versgebakken stokbrood lekker maar durf jij je te wagen aan een typisch frans gerecht zoals  een quiche Lorraine, ratatouille of rundertong? Ook wijn drinken kunnen fransen als de beste. Het is in ieder geval niet verstandig om naar Frankrijk te gaan als je op dieet bent!

Dichtbij huis 

Niet geheel onbelangrijk is dat het niet al te ver van huis is. Je kunt ervoor kiezen om met de auto te gaan dan is het wel fijn als je niet al te ver hoeft te reizen. Alles boven Parijs is te bereiken binnen één dag maar ga je verder Frankrijk in dan bied het land genoeg mogelijkheden aan voor overnachtingen langs de snelweg.  Ga je met het vliegtuig? Ook dan ben je binnen maximaal 3 uur vliegen op je bestemming! Aan met de auto en met het vliegtuig zitten voordelen en nadelen. Zo heb je met de auto alle vrijheid maar doe je er wel wat langer over, met het vliegtuig kun je achteroverleunend snel voet aan het Franse land zetten maar ben je weer afhankelijk van het ov of verhuurmogelijkheden. Het allerbelangrijkste is dat het met zowel de auto als het vliegtuig Frankrijk vrij snel te bereiken is!