Wat is Glamping?

8 aug. 2023
Joëlle van Weelden

Houd je van kamperen, maar wil je wel dat comfortabele gevoel hebben van thuis? Ben je gek op de natuur, maar heb je liever niet de natuur binnenin in je slaapplek zelf? En vind je het ook zo vermoeiend om alles op te moeten zetten na zo'n lange reis? Dan is glamperen iets voor jou!

Glamping, wat is dat?

De betekenis van Glamping is eigenlijk letterlijk 'glamorous camping'. Dit betekend dat je heerlijk kan genieten van het kamperen, zonder die extra moeite. Het is een manier van kamperen waarbij je van alle comfort voorzien bent die je maar wenst, terwijl je tegelijkertijd die avontuurlijke kampeerervaring hebt. Wil je de échte kampeerbeleving houden en hoeven er voor jou niet perse teveel extra ditjes en datjes in? Dat kan! Of vind je het juist prettig om lekker elke morgen in je eigen privé douche te staan en rustig wakker te worden met het uitzicht van de prachtige natuur? Dan kan dat ook! Zo kan je zelf bepalen in tot hoeverre je de 'glamping' ervaring wilt.  

Wat is het grootste verschil met 'regulier' kamperen?

Het grootste verschil tussen 'regulier' kamperen en 'glamperen' is het feit dat alles al voor je klaarstaat. Geen gedoe met je tent op te moeten zetten en extra spullen mee te moeten nemen in de auto, alles is al aanwezig. Bij sommige glamping accommodaties, is er bijvoorbeeld ook sanitair aanwezig. Zo hoef je niet naar de openbare douches en toiletten en is alles binnen handbereik. Verder, zijn er bedden in de glamping accommodaties, wat betekend dat je die luchtbedden lekker thuis kunt laten liggen en heerlijk comfortabel in een bed kan slapen midden in de natuur. Kortom, alle comfort geeft de kampeerervaring net dat extra 'vakantiegevoel'.

Voordelen van een Glamping op een rijtje:

  • De accommodatie staat al helemaal voor je klaar bij aankomst, zodat je direct kan beginnen aan je vakantie!
  • Je hoeft minder spullen mee te nemen, het meeste is al aanwezig in de Glamping accommodatie.
  • Bij de meeste accommodaties is er sanitair aanwezig.
  • Er zijn bedden aanwezig, een goede nachtrust is ook belangrijk op vakantie!
  • Je krijgt het ultieme buitengevoel van kamperen, met de comfort van thuis.
  • Het is een originele slaapplek en een bijzondere ervaring.
  • Je hebt alle ruimte en vrijheid, waarbij je helemaal tot rust kunt komen.

Accommodatie types

Wanneer je gaat glamperen, kun je kiezen uit verschillende accommodatie typen. Voor ieder is er de perfecte slaap/leef plek.

De safaritenten zijn erg populair en gewild, omdat je echt dat kampeergevoel erbij krijgt. Zo slaap je in een daadwerkelijke tent, maar dan met alles erop en eraan. Kies uit verschillende modellen en bepaal in tot hoeverre jij het luxueuze gevoel wilt ervaren.

Voor degene die van kamperen houden, maar al rillingen krijgen bij het woord 'tent', is de Sun Lodge ideaal. Het is een klein huisje, met alles erop en eraan. Een eigen keukentje, sanitair en heerlijke bedden. Deze accommodaties hebben ook een overdekte veranda, waarbij je zelfs met slecht weer nog buiten kunt zitten.

Houd je van simpel en effectief? Dan is deze tent is ideaal. Wanneer je bijvoorbeeld op doorreis bent en in een schattig leuk tentje wilt slapen, is de Duo Lodge perfect. De basis benodigdheden zijn aanwezig voor een goede nachtrust en zo kun je heerlijk uitgerust de volgende dag weer verder aan je reis.

Nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden en campings die dit aanbieden? Neem dan een kijkje op Vodatent en boek die geweldige Glamping ervaring!