Wat maakt Denemarken een leuk vakantieland?

8 aug. 2023
Femke Vingerling

Als je denkt aan een vakantieland dan denk je snel aan Frankrijk, Italië of Duitsland. Echter zijn er een hoop andere landen die fantastisch zijn om te bezoeken en ontdekken. Landen die leuk zijn voor jong en oud en waar je dingen kan beleven die anders zijn dan van het thuisland. Zo is Denemarken er één van. Maar waarom dan Denemarken? Wat maakt dit land zo bijzonder en leuk? Dat hebben wij hieronder voor je uitgezocht en uitgelegd.

De natuur in Denemarken

Misschien heb je een beetje een saai idee bij het land Denemarken. Misschien denk je wel dat het landschap niet zo bijzonder is. Toch is niks minder waar. Denemarken is juist ontzettend variërend in het landschap.  Als jij graag op vakantie gaat in landen met een prachtige natuur dan zit je in Denemarken helemaal goed! Je zult er geen hoge bergtoppen of steile afgronden vinden maar er zijn een hoop andere dingen die je niet snel ziet. Zo zijn er op het eiland Møn krijtrotsen te vinden en vind je in het noorden van Jutland een stukje woestijn. Maar ook zijn er akkerbouw velden waardoor je mijlen ver kan kijken. Ook liggen er Waddeneilanden aan de kust.

Steden als Kopenhagen, Aarhus en Odense

Een stedentrip is perfect om de vakantie compleet te maken. Deens design bewonderen, hippe koffietentjes ontdekken, en de activiteiten doen waar de stad bekent om staat. De bruisende hoofdstad Kopenhagen heeft verschillende wijken en elke wijk ademt zijn eigen sfeer. In de stad is van alles te doen en te bezichtigen. Of je nu voor cultuur kiest, wilt shoppen in de Strøget of van actief houdt. Door de rijke historie van de stad is er voor elk wat wils. De stad Aarhus is een populaire bestemming doordat de stad een mix van oude cultuur maar ook een modern centrum heeft. Aarhus heeft voor een ieder wat te bieden en wordt de stad van de glimlach genoemd.  Odense op Funen is de op twee na grootste stad van Denemarken. De stad is vooral bekend als geboorteplaats van de sprookjesschrijver, Hans Christiaan Andersen. Odense is rijk aan musea en andere bezienswaardigheden.  In Denemarken vind je erg leuke steden, ieder met zijn eigen karakter en charme.

Kindvriendelijk vakantieland

Kinderen zijn enorm welkom in Denemarken. Er zijn een hele hoop activiteiten voor gezinnen die leuk zijn voor kinderen. Alleen al de eindelange stranden waar je zandkastelen kunt bouwen of kunt zwemmen in het kristal blauwe water. Maar ook zeehonden spotten bij de limfjord, op walvissafari bij Middelfart en terug in de tijd bij de historische kastelen. Leuke musea en pretparken -zoals het wereldberoemde Legoland Billund maken de vakantie ultiem kindvriendelijk! Ook is de reistijd naar Denemarken niet verschrikkelijk lang. zo ben je vaak in 1 dag rijden al op bestemming. Kindvriendelijker dan Denemarken wordt het haast niet.

De Deense ijsjes

Zoals in het begin van deze blog vertelde ik al dat mensen bij een vakantieland snel aan Italië denken. Zo is dit ook met ijs. Het beste ijs is toch Italiaans ijs? Dan ben je nog niet in Denemarken geweest! Denen eten elke dag wel ijs. Of het nou regent of misschien wel vriest. het maakt allemaal niets uit. Er is op elke hoek van de straat wel een ijswinkel te vinden. De dagelijkse porties zijn wel de grote van een gehele maaltijd. Veel groter dan in Nederland dus! Ook kun je van alles op je ijsje doen. Wat dacht u van een soort negerzoen, schuimpjes in diverse kleuren, een flinke toef slagroom of gum (opgeklopt eiwit), chocolade sprinkels of een soort zoete jam? Meer te beleven dan je denkt, Dat is denemarken.