31 jan. 2024
Eva in 't Veld

Een weekendje glamping in de Benelux! België, Luxemburg, of gewoon even weg in eigen land. Helaas vliegt zo’n weekend altijd veel te snel voorbij, dus hier wil je ook niet al te lang voor onderweg zijn. Maar gelukkig kan je het vakantiegevoel ook prima dichtbij huis beleven. Het blijft altijd lastig kiezen welke plek nou het beste bij je wensen past. Maar met deze tips zullen we het wat makkelijker voor je maken.
 

Luxemburg

Dit land kan je zeker niet overslaan als je fan bent van de middeleeuwen en oude kastelen. Je hebt hier bijvoorbeeld kasteel Clervaux , kasteel Wiltz of je brengt een bezoekje aan het grootste kasteel van Luxemburg in het plaatsje Vianden. 

Zo heb je vanaf kasteel Vianden op een kwartiertje rijden met de auto Camping Vallee de l’Our liggen. Deze camping is gelegen aan rivier de Our. Een heerlijke plek om af te koelen of om te gaan vissen, alleen óf gezellig met de kids.  

Een stukje verderop in de Ardennen in Luxemburg, ligt ook de natuurrijke camping Val d’Or. Je komt hier terecht in een heuvelachtig landschap midden in de natuur. Door deze heuvels is het de ideale plek voor de avonturiers onder ons om de hoogteverschillen te ervaren bij één van de verschillende mountainbiketochten. Doe jij het liever wat rustiger aan? Ook zijn er genoeg wandeltochten in de omgeving waar je je bij aan kan sluiten. Óf ga zelf op onderzoek uit, en waan je eigen weg door de prachtige natuur.

België 

Net even de grens over maar toch weer een hele andere ervaring. Andere cultuur, ander eten, andere gebouwen... Ons buurland is in ieder geval de perfecte plek om even een weekendje te genieten. 

Kies voor groen en bezoek één van onze campings in de Ardennen. Hier kan je heerlijk wandelen, de kids kunnen lekker spelen en als je een enthousiaste viervoeter hebt, is dit natuurlijk de ideale plek om hem lekker te laten snuffelen. Zo is bij Camping Village Sy en Camping de Chênefleur je huisdier meer dan welkom. Ook een bezoekje aan La Roche en Ardenne kan niet ontbreken. Bezoek het kasteel, maak een ritje in het treintje óf ontspan op één van de vele terrasjes. 

Bij Camping Siësta in de Antwerpse Kempen kan je de ideale mix van natuur en stad ervaren. De camping is gelegen in een bosrijke omgeving waar je op safari kan met de Siësta Ranger, wat natuurlijk ideaal aansluit bij het verblijf in de safaritent. Maar ben je al dat groen even zat en heb je zin in een uitstapje naar de stad? Dan zit je binnen 30 minuten in het prachtige Antwerpen. Hier kun je een dagje shoppen en het centrum verkennen. Maar ook zit hier de ZOO Antwerpen, zo midden in de stad!

 

Nederland

De typische cultuur van Nederland kennen we natuurlijk wel, tulpen, kaas en molens. Maar toch zijn er in ons eigen land nog een tal van prachtige plekken die klaarliggen om ontdekt te worden. En wanneer je weer naar huis gaat ben je binnen maximaal 3 uurtjes thuis (zonder file 😉).

Altijd al is op bezoek willen gaan bij de boer? Maak van je bezoek een weekendje weg bij boerderijcamping de Berghoeve! Het is een rustige camping waar de kinderen vrij kunnen spelen. En dat spelen dat houdt niet op met alles wat er te doen is! Je kunt de geitjes, konijntjes en kippetjes voeren en ook hebben zij een dierenopvang op de boerderij. Het perfecte verblijf voor de dierenvrienden onder ons. Deze camping ligt gelegen in Drenthe, dus aan fietsroutes kom je ook zeker niet te kort in de omgeving. 

Aan de kust, de Zeeuwse kust.. Daar ligt Camping Gorishoek! Maak een uitstapje naar strand Sint-Annaland, om te zonnen of om lekker uit te waaien. Hou je van duiken? Doe dan zeker een bezoekje aan duiklocatie Strijenham, deze zit op 10 minuten rijden van de camping vandaan. Ook liggen er in de omgeving genoeg pittoreske dorpjes zoals Tholen, Stavenisse en Sint-Maartensdijk. Als je de rust graag op zoekt zit je hier op het juiste adres! 

Zoek & Boek

Nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden? Boek jouw ideale glampingvakantie op maat via onze zoek- en boekpagina, waar je kunt filteren op jouw persoonlijke voorkeuren en behoeften!

Ontdek de campings